Balayı tatili denince akla ilk olarak yaz dönemi geliyor olsa da herkes yaz aylarında balayına çıkmıyor. Sonuçta diğer mevsimlerde evlenen çiftlerimiz de var. Farklı aylarda ve dönemlerde balayı tatili yapmak için yurt içi seçenekleri arasından hangilerini değerlendirmek daha doğru olur sizler için araştırdık. Ayrıca yazın balayı tatiline çıkacak olanlar için de ilk akla gelen seçeneklerin ötesinde alternatif rotaları yazımıza ekledik. Haydi, sonuçlara beraber göz atalım.
 

fethiye uzaktan gorunum

Yaz Balayı Tatili için En İdeal Tercih Fethiye

Klasikçiler arasındaysanız ve balayı tatili için yaz dönemini tercih ettiyseniz destinasyonlar arasında karşınıza çıkacak popüler seçenekler arasında elbette Antalya, Bodrum, Kuşadası gibi yerler olacaktır. Hem bu tatil beldeleri kadar güzel hem de en popüler destinasyonlardan daha ekonomik bir yer arıyorsanız rotanızı Fethiye’ye çevirmenizi öneririz.

Fethiye’de balayı tatili planı içinde Göcek’te tekne turuna çıkmak, aşkınızı masmavi bir romantizm atmosferinde yaşamak için harika bir seçim olur. Sevimli butik otellerde samimi bir tatil geçirebilirsiniz.
 

gokceada sehir gorunumu

Kısa Balayı Tatili için Gidilebilecek Saklı Cennetler

Balayı tatili her ne kadar adına bakıldığında 1 haftadan uzun sürmesi beklenen bir tatil olsa da çoğu çift tabii ki bu kadar uzun süre ayıramıyor. Hatta bazı çiftler 1-2 günlüğüne kısa balayı tatillerine çıkıyor. Önemli olan zaman değil, o zamanın ne kadar kaliteli geçirildiği diyerek kısa balayı için birkaç öneri derledik.

Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayanlar için Gökçeada hem ulaşım açısından hem de sakin, huzurlu, romantik anlar yaşamak için uygun atmosfere sahip olmasından balayı tatili için en iyi seçimlerden biri oluyor. Çanakkale’de Assos da bir diğer seçenek olarak değerlendirilebilir. Güzel ülkemizin farklı köşelerine uzanırsak Amasya, Kalem Adası ve Hatay Arsuz’u da tercih edebilirsiniz.

 

seferihisar gorsel

Popüler Tatil Yerlerinin Alternatif Köşeleri

Biz yaz döneminde evleniyoruz ve balayı tatili için de en uygun zaman yaz ayları diyor olabilirsiniz. Yani balayı tatiline sezonda çıkacaksanız ama buna rağmen iğne atsan yere düşmez modunu yaşamaktan da biraz kaçabilmek istiyorsanız hayal kuruyorsunuz demeyeceğiz, bunun için de alternatif birkaç lokasyon bulunuyor.

Muğla Bodrum’da Akyarlar, Antalya’da Kaş ve Kalkan, İzmir’de Seferihisar kaçamak noktaları arasında yer alıyor.

mardin sokak gorsel

Sonbaharda Mistik Bir Balayı Tatili için Mardin

Düğünü yazın yapmayalım çok sıcak oluyor şöyle sonbahar serinliğinde misafirleri ağırlamak daha keyifli olur diyor olabilirsiniz. Bu durumda balayı tatiline de sonbaharda çıkacaksanız ama sonbaharda nereye gidilir acaba?

Balayı tatili için nereye gittiğiniz sorulduğunda farklı bir cevap verme ayrıcalığını yaşamak için Mardin’i tercih edebilirsiniz. Tabii ki Mardin’i tercih etmenizin nedeni sadece bu olmayacak, rüya gibi bir tatil yaşamak için ülkemizin bu tarihi yapısı mimarisine yansımış güzide şehrini seçtiğiniz için kesinlikle kendinize teşekkür edeceksiniz.

kapadokya gorsel

Kışın Balayı Tatili için Favori Lokasyon Kapadokya

Kışın evlenmek ve kışın balayı tatiline çıkmak birçok çift için çok uzak bir ihtimal gibi duruyor olsa da aslında kışın baş başa geçirilen zamanların aşkı ateşleyen bir tarafı olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

Kışın balayı tatiline çıkmak için Türkiye’deki en güzel seçeneklerden biri Kapadokya. Sadece fotoğraflara bile bakarken ne kadar büyülü bir atmosfere sahip olduğu hissedilen Kapadokya’da gerçekten zaman geçirmek oldukça mistik bir deneyim. Eğer balayı tatili yeri olarak Kapadokya’yı seçerseniz, hayatınızın aşkıyla bu deneyimi balayı tatili boyunca yaşayabilirsiniz.

Balayı tatili için rotanızı belirledikten sonra en uygun fiyatlı balayı otelleri listesine Holimax üzerinden göz atabilir, indirimli tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın