Ülkenin en büyük adası olan Gökçeada, tatil yapmak için en uygun adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Mayıs ve Eylül arasındaki aylar Gökçeada’ya en uygun ziyaret zamanları olarak sayılıyor. Özellikle adanın güzelliklerine daha yakından tanık olmak ve daha iyi bir gezi planı oluşturmak için bu dönemlerde ziyaretin yapılması tavsiye edilmektedir. Tarihi çok eski zamanlara dayanan Gökçeada, hem tarihi açıdan hem de doğa bakımından iyi bir tatil vaat ediyor.

1960’lı yıllarda adanın nüfusunun çoğunluğu Rumlardan oluşurken, Kıbrıs sorunundan kaynaklı olarak Rumlar adayı terk etmiştir. Şimdilerde ise yalnızca 100 civarında Rum’un yaşadığı biliniyor. Gökçeada’nın toplam nüfusu ise 9 bine yaklaşmıştır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı olmak üzere büyük bir turist kitlesine ev sahipliği yapıyor.

Gökçeada’ya ulaşım günümüz koşullarında oldukça basittir. İnternet üzerinden online olarak bilet satın alabilir ve ailenizle birlikte zahmetsiz bir şekilde adaya erişim sağlayabilirsiniz.

Dereköy

Gökçeada’da gezilecek yerler arasında yer alan Dereköy, 1960 yılına kadar yaşanılan bir adresti. Şimdilerde hayalet kasaba olarak anılan bu kasabada yalnızca kahveler açık durumda. Özellikle adanın tarihini daha yakından görebilmek için mutlaka ziyaret edilmesi gereken adreslerden biri olarak belirtiliyor.

Bunun yanında Dereköy’ün yakınında bulunan Marmaros Şelalesinde bölgenin en çok ziyaretçi çeken diğer noktalarından biridir. Burada adanın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından inceleme fırsatı elde edebilir ve adayı biraz daha yakından tanıma şansına sahip olabilirsiniz.

Tepeköy

Eski Rum köylerinden biri olan Tepeköy’de de aynı şekilde şuan nüfus oldukça azdır. Şarap evi ve pansiyonları ile ünlü olan bu köy, yöresel tatları deneyimlemek açısından ideal noktalardan biridir. Tepeköy’den adayı çok daha rahat bir şekilde izleyebilir ve adanın güzelliklerini daha yakından görme şansı elde edebilirsiniz.

Gökçeada’yı ziyaret edenlerin buraya uğramadan dönüş yapması ise çok büyük bir kayıp olabilir. Bu nedenle ilk olarak ziyaret edilmesi gereken adresler arasına yazılmalıdır.

Zeytinli Köyü

Dibek kahvesinden dolayı bir hayli ünlü olan Zeytinli Köyü, oldukça temiz ve bakımlı bir köydür. Restoresi tamamlanan köy, Gökçeada’yı yakından keşfetmek isteyenlerin uğraması gereken adresler arasında sayılıyor. Kendine has evleri ve sokakları ile dikkatleri üzerine toplayan bu köyde zamanın nasıl geçtiğini anlamak biraz zor olacak. Yürüyüş yapmak içinde ideal noktalardan biri olan bu köye adaya gelenlerin mutlaka gelmesi tavsiye ediliyor.

Aydıncık Sahili

Gökçeada’nın en ünlü sahillerinden biri olan Aydıncık, tertemiz sahili ve renkli plajları ile dikkat çeken konumlardan biridir. Denizin temizliği ve berraklığıyla denize girmek için en uygun adreslerden biri olarak sayılıyor. Bunun yanında rüzgarlı bir ortama sahip olduğundan dolayı deniz sporlarını yapmak için en uygun adreslerden biridir. Bunun yanında plajın etrafına konumlandırılmış olan tesislerde ihtiyaçlarınızı giderebilir ve barlarla tatili daha renkli bir hale getirme fırsatı elde edebilirsiniz.

Gizli Liman Plajı

Adanın en ünlü noktalarından biri olan Gizli Liman Plajı, pırıl pırıl denizi ve temiz plajı ile denize girmek için uygun noktalardan biridir. Derin ve bulanık bir suya sahip olmayan denizi, yüzme bilmeyenler içinde idealdir. Oldukça uzun bir plaja sahip olan Gizli Liman, sakin bir tatil arayışında olanlar için uygundur.

Kalabalık olmadığından dolayı daha sessiz sakin bir tatil arayışında olanlar için daha uygun olacaktır. Plajın etrafına konumlandırılmış olan tesislerde eğlenceli birkaç saat geçirebilir ve tatili daha renkli bir hale getirme şansı elde edebilirsiniz. Ayrıca denizin yapısı su sporlarını yapmak içinde elverişli durumdadır.

Özellikle su sporlarına yönelmeyi düşünüyorsanız tercihinizi bu nedenle bu bölgeden yana kullanmayı tercih edebilirsiniz. Her açıdan aileniz ve sizin için doğru bir tatilin başlamasına yardımcı olacaktır.

Şahinkaya Köyü

Adanın en köklü tarihine sahip olan yerlerinden biride Şahinkaya köyü olarak kabul ediliyor. Uzun dönemler boyunca Rumların yaşadığı köylerden biri olan Şahinkaya köyü, kendine has yapısı ve zengin kültürü ile ziyaretçilerin beğenisini toplayan adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle adanın tarihine daha yakından tanık olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri haline gelmelidir. Burada ailenizle birlikte sessiz sakin bir zaman aralığı geçirebilir ve hoş bir zaman dilimini peşinizde bırakabilirsiniz.

Yıldız Koyu

Gökçeada denildiğinde akıllara ilk gelen yerlerden biri Yıldız Koyu oluyor. Buranın sahip olduğu eşsiz atmosfer ziyaretçilerin dilindedir. Özellikle bu adayı ziyarete gelenler burayı ziyaret etmeden geziyi sonlandırırsa bu çok büyük bir eksiklik olabilir. Burası öte yandan denize girmek için ideal bir nokta arayanlarında gözden geçirmesi gereken yerler arasında bulunur.

Zira temiz denizi ve sakin plajları ile birlikte aileler içinde oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Buradan ayrıca tekne turuna katılma fırsatı elde edebilir ve adanın güzelliklerini daha yakından görme şansı elde edebilirsiniz. Bununla birlikte su sporları için bir yer arayışında bulunuyorsanız Yıldız Koyunu mutlaka incelemeniz gerekecektir.

Eski Bademli

Görkemli bir manzaraya sahip olan Eski Bademli, Gökçeada’yı en iyi şekilde görmenin tek yoludur. Bu adres üzerinden adayı daha detaylı bir şekilde izleme fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıca gün doğumu ve gün batımının en iyi şekilde izleneceği noktalardan biri olarak gösterilmektedir. Buraya yolu düşenlerin gün doğumu ve batımını izlemeden buradan ayrılmaması tavsiye ediliyor.

Özellikle yaz mevsimlerinde görsel olarak daha ihtişamlı gözükmektedir. Bu nedenle Mayıs ile Eylül ayları arasında buraya ziyaret gerçekleştirmek oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Kendine has yapısı ve zengin kültürü ile geziye oldukça anlamlı bir zaman dilimi eklemenize neden olacak özel bir adres konumunda bulunur.

Gökçeada’da Yapılabilecek Aktiviteler

Gökçeada’da yapılacak aktiviteler buraya ziyarete gelmeyi düşünenlerin aklında soru işareti yaratan durumlardan biridir. Burada çok sayıda aktivite şansınız bulunurken, bu aktiviteler sayesinde günü daha dolu ve renkli bir hale getirme şansı elde edebilirsiniz. Rum köylerini gezebilir, Zeytinli Köyünde dibek kahvesinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Marmaros Şelalesini görebilir, Ev yapımı Rum şarabının tadına bakabilirsiniz.

Bunun yanında Rum yemeklerinden tatmak isteyenler için Tepeköy’de bulunan Barbo Yorgo ideal mekanlardan biri olacaktır. Bunun yanında mekanda sakızlı muhallebi, cicirya gibi bir hayli ün yapmış tatlıların tadına da bakma şansı elde edebilirsiniz.

Gökçeada’ya Nasıl Gidilir?

Gökçeada’ya nasıl gidilir sorusuna birkaç farklı cevap vermek mümkündür. Bu adresler üzerinden adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Gökçeada, Çanakkale Merkeze 33 mil uzaklığında bulunurken, Kabatepe’ye ise 14 mil uzaklığında bulunuyor. Kabatepe ve İstanbul arasındaki mesafe ise 333 km’dir.

Adaya Çanakkale Merkez üzerinden deniz otobüsü veya feribotla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kabatepe üzerinden de feribotla her an ulaşım sağlanabilmektedir. Bu limanlardan yalnızca merkeze ulaşım sağlama imkanınız bulunur. Ancak köylere ulaşım sağlama imkanı yoktur.

Yorum Yazın