İzmir’in kalbi her şehirde olduğu gibi şehir merkezinde yani Konak’ta atıyor! Ege’nin hem havasıyla hem insanıyla sıcacık şehri İzmir’de tatil yapmayı planlıyorsanız mutlaka Konak’ta vakit geçirmeye zaman ayırmalısınız. Konak’ta gezilecek yerler nereleri sorusu hemen aklınızda belirdiyse, yazımız size harika rehber niteliğinde bir hizmet sunacak.

Mini bir ön tanıtım olarak tarihi Kemeraltı, kıyı şeridinin çiçeği Alsancak, geçmiş yılların dokusunu koruyan Basmane ve cıvıl cıvıl Konak Meydanı İzmir Konak çevresinde gezilecek yerler arasında yer alıyor diyebiliriz. Kültür, sanat ve eğlenceye doyacağınız bir tura gerçekte çıkmadan önce planlama yapmanızı ve hayal kurmanızı kolaylaştırmaya ne dersiniz? Cevap evet ise haydi okumaya devam!

Konak İzmir’de Gezilecek Yerler

Önce Konak merkezinde gezilecek yerler ile ilgili kısa kısa bilgiler verelim. İlk iş olarak Konak Meydan’a çıkabilirsiniz. Burada şehrin simgeleri arasında olan Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirmek güzel bir turistik aktivitedir. 1901’de Sultan Abdülhamit için yapılmış bu kule tarihe tanıklık ederken bir yandan hala günümüzde zamanı öğrenmemize yardımcı oluyor.

Gümrük Binası olarak da bilinen Konak Pier, 1867-1950 yılları arasında Fransızların rıhtım olarak kullandığı bir yer olmuş. Daha sonra rıhtım gümrük malları depolama yerine dönüştürülmüş. Yapıyı popüler kılan rivayetlerden biri Eyfel Kulesi tasarımcısının yapımda emeği geçmiş olması. Günümüzdeki ise yapı AVM olarak hizmet veriyor. Tarihi bir yapının atmosferinde, deniz üstünde yemek yemek isterseniz Konak Pier’e gelebilirsiniz.

izmir tarihi asansor

İzmir tarihinde daha geriye gitmek de mümkün! İzmir’e adını veren Smyrna Antik Kenti’nin bulgularına göz atmak için Agora Ören Yeri’ne gidebilirsiniz. Aziz Polikarp Kilisesi ve Bet İsrael Sinagogu da dini tarihi yapılara ilgi duyanların mutlaka ziyaret ettikleri Konak yapıları arasında yer alıyor.

İzmir’den müze gezmeden ayrılmak da olmaz. İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’ni Konak gezi durakları listenize alabilirsiniz.

Konak’ta gün batımı izlenecek yer arıyorsanız Karataş’taki Tarihi Asansör ile Dario Moreno Sokağı’na çıkarak ahşap seyir balkonunda gökyüzündeki renk oyunlarına tanıklık edebilirsiniz.

Deniz Kıyısı Alsancak İzmir’de Gezilecek Yerler

Konak’ta deniz havası almak isteyenlerin uğrak yeri Kordon Boyu’nda, Ege’nin kıyısında turlamadan İzmir’den ayrılmayın. Sahil şeridinde size uygun bir restoran ya da kafe bulacağınıza eminiz.

Kordon Boyu’nun şehir içi versiyonu denilebilecek yer ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi. İzmir’in yerlilerinin çoğunun gençliğinin geçtiği bu cadde İstanbul’un İstiklal Caddesi gibi yoğun ve cıvıl cıvıl bir yer! Buraya çok yakın olan İzmir Karikatür ve Neşe Müzesi’ne uğrayarak keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

alsancak sevgi yolu 1

Tatilde dükkan, tezgah gezmeyi sevenler için Sevgi Yolu biçilmiş kaftan diyebiliriz. İki yanında palmiyelerin yükseldiği, trafiğe kapalı Sevgi Yolu isminin enerjisiyle uyum yakalıyor ve gezerken insanda sevgi tomurcuklarının yeşillenmesini sağlıyor.

Yemyeşil dev bir park, lunapark, spor yerleri, tiyatrolar, kültür sanat ve eğlence mekanlarının aynı yerde buluştuğunu düşünün, işte hayalinizde canlanan yer Konak’taki Kültürpark. Fuar konserlerinin verildiği bu alanda İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, Gençlik Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi bulunuyor. Kültür sever tatilciler için Alsancak’taki müzeleri de not düşelim: İzmir TCDD Müzesi, Atatürk Müze Evi ve Necdet Alpar Mask Müzesi.

Konak Civarında Basmane ve Kemeraltı’nda Gezilecek Yerler

İzmir’in esnaflarını tanımak, otantik kahvehanelerde vakit geçirmek, Ege lezzetlerini iyi ustalardan tatmak için Kemeraltı Çarşısı’na uğramanızı ve burada birkaç saat vakit geçirmenizi öneririz. Kemeraltı’na gelmişken Kızlarağası Hanı, Salepçioğlu Cami ve Yalı Cami’ne giderek tatile tarihi dokunuşlar ekleyebilirsiniz.

kemeralti 1

İzmir Konak gezi rehberi yazımızı Basmane ile noktalandırıyoruz. Basmane içindeki han, hamam, sinagoglarla tarihi bir yer olmasıyla birlikte yerleşim açısından çok karmaşık bir yapıya büründüğü için son yıllarda biraz tekinsiz denebilecek bir semte dönüşmüş. Yine de güvenli sokaklarda hızlı bir tur yaparak bu bölgede biraz vakit geçirmeyi tercih edebilirsiniz.

İzmir tatili için kaliteli ve en uygun İzmir otelleri arayışınız için Holimax üzerinden araştırma yapabilir, rezervasyonunuzu avantajlı fiyatlarla yapabilirsiniz.

 

Yorum Yazın