Orman Manzaraları, nehirleri, muhteşem havası, şelaleleri ve tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetleri ile Kaz Dağları çok kıymetleri yerlerimizden biridir. Edremit’e bağlı Kaz Dağları haritada Balıkesir- Çanakkale sınırında yer almaktadır. Burası çok geniş bir alanı ifade ediyor aslında. Dağın eteklerinden itibaren mükemmel doğasını yaşatan bölge konumunun, güzelliğinin ve sakinliğinin avantajıyla hafta sonu kaçamaklarından uzun tatil seçeneklerine kadar her mevsim tercih sebebi olmaya başlamıştır. Hatta son dönemlerde kısa tatil için gidenlerin çoğunun daha uzun süre kalmak istedikleri bir yer halini almış ve artık Kaz Dağları’na kaçamak değil de uzun soluklu bir tatil olarak bakılıyor.

Kaz Dağları’nın Harika Doğası

Kaz Dağları’nda doğanın tadını çıkarabileceğiniz sakin ortamda konaklamalardan, kötü enerjinizi atacak yürüyüşlere ve güzelliği ile cezbeden köylerden tarihi yerlere kadar zaman geçirebileceğiniz pek çok olanağınız bulunuyor. Muhteşem doğası ile Kuzey Ege’nin en beğenilen tatil yerlerinden biri olan Kaz Dağları, şehirden kaçmak için muazzam bir yer haline getiren birkaç faktör vardır. Bunların başında bölgede havanın çok temiz olması gelir. Abartmıyoruz, Kaz Dağları’nın eteklerinden itibaren havanın güzelleştiğini ve şehrin kokusunun geride kaldığını çok net bir şekilde hissediyorsunuz.

kazdaglari 1 1

Aralarında endemik türlerin olduğu sayısız bitkiye, yabani hayvanlara ev sahipliği yapan Kaz Dağları’nın gen. Bitki örtüsü, denizden gelen dağ yosunları ve nem havasının bu kadar temiz olmasını sağlamaktadır.

Kaz Dağları’na Ne Zaman Gidilir?

Yılın 12 ayı da Kaz Dağları’nı ziyaret etmek için idealdir. Yazık yüksekliğin etkisi ile şehir hayatına göre çok daha serindir. Edremit Körfezi’ne yaklaşık bir saatlik mesafede olduğu için de yazın hem deniz hem de dinlenme tatili yapmak mümkün olan bir yer. Soğuk havalarda ise dağ havası size eşlik eder ve sonbaharın ya da kışın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Kaz Dağları’na Nasıl Gidilir?

kazdaglarina nasil gidilir

Kuzey Ege, Biga Yarımadası’nın güneyinde yer alan Kaz Dağları’na özel araç ile gidecekseniz İstanbul’dan en kısa yol olarak bilinen İzmir- İstanbul otoyolu 05’i kullanabilirsiniz. İstanbul’dan özel araçla ortalama 4 saatte Kaz Dağları’na ulaşabilirsiniz.

Havayolunu tercih etmek isteyenler için ise buraya en yakın havalimanı Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’dır.  Buradan İstanbul ve Ankara’ya karşılıklı aktarmasız uçuşlar oluyor. Diğer şehir ve ülkelerden de İstanbul ve Ankara üzerinden aktarma yapılarak gelinebilir.

Otobüs ile ulaşım sağlamak isteyenler için çeşitli şehirlerarası otobüs firmaları, her gün düzenli olarak sefer yapmaktadır.

Kaz Dağları’nda Gezilecek Yerler

kazdaglari 3

Ülkemizin en önde gelen doğal güzelliklerinden biri olan Kaz Dağları misafirlerine huzur içerisinde tatil yapabilme imkânını kusursuz bir şekilde sunar. Balıkesir ve Çanakkale sınırında bulunan Kaz Dağları’nda her mevsim ayrı bir manzara bulmanız mümkündür.

Alplerden sonra en yüksek oksijen oranına sahip olduğu tespit edilen Kaz Dağları gezisinde ilk olarak Milli Park’tan başlayabilirsiniz.  1993 yılında Kaz Dağları Milli Parkı koruma altına alınmıştır.

Sütüven Şelalesi, Şahinderesi Kanyonu ve Hasanboğuldu görülmeye değer yerlerin başında gelmektedir. Adatepe ve Yeşilyurt Köyü, Kaz Dağları’na gelenlerin en çok konaklamayı tercih ettikleri yerlerin başında gelir. Zeus Altarı eşsiz manzarası ile görenleri büyülemektedir. Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Sarıkız Türbesi de gezilecek mekânlar arasında kendine yer ayırmıştır.

Kaz Dağları Nerede Kalınır?

kazdaglari 1

Kaz Dağları, tertemiz bol oksijenli havası e cennet gibi doğası ile ülkemizin en güzel yerlerinden biridir. Huzurlu bir tatil fırsatı arayanlar için ideal olan Kaz dağları otelleri farklı konseptlerde hizmet vermektedir. Kaz dağları otelleri konuklarına butik, termal, bungalov ya da beş yıldızlı gibi çeşitli otel seçenekleri sunmaktadır. Burada farklı konseptlerdeki otellerde konaklayarak tatilinize eşsiz bir konfor katabilirsiniz.

Kaz Dağları’nda daha çok gezmeyi planlıyorsanız, harika yerleri arasından sizin için seçip derlediğimiz Kaz Dağları Gezilecek Yerler yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yorum Yazın