Çoğumuz bütün yıl boyunca, yorgunluğumuzu atacağınız, kafa dinleyebileceğimiz ve yenilenebileceğimiz kusursuz bir tatilin hayalini kurarız. Tatiliniz boyunca her şeyin dört dörtlük olmasını istediğinizi ve tüm ihtiyaçlarınızın anında karşılanmasını arzuladığınızı biliyoruz. Bu yüzden tatilde konaklama tercihinizi resort otellerden yana kullanmanızı öneririz. Otel araştırırken sıklıkla karşılaştığımız; resort, royal, deluxe gibi kavramlar bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu yazımızda en iyi resort otelleri, resort otel nedir, resort otelin avantajları nelerdir, gibi aklınıza takılan tüm soruları cevaplamaya çalışacağız.

Resort Otel Nedir?

Otel araştırırken sıklıkla karşımıza çıkan resort otel kavramı, genellikle 4 yıldız veya üzere standartlara sahip otelleri kapsamaktadır. Resort oteller, geniş bir alana konumlandırılmış, hizmet kalitesi yüksek ve içerisinde ihtiyacınız olabilecek her şeyi bulabileceğiniz alanları bulunan otellerdir. Bu tesisler, yaz turizminin canlı olduğu bölgelerde genellikle deniz kenarına konumlandırılmaktadır. Fakat resort otellerin illa deniz kenarında olması gerektiği gibi bir kural yoktur. Şehir otellerinde ve kayak merkezlerinde de birçok resort otel bulunmaktadır.

resort otel 1 1 1

Resort otellerde, ihtiyacınız olabileceğiniz her türlü hizmet bulunmaktadır. Tatilin keyfini otelden çıkmadan ve otelin tadını doyasıya çıkararak geçirebilirsiniz. Bu tesisler içerisinde; alışveriş merkezi, güzellik salonu, kuaför, SPA merkezi, çocuk oyun alanları, çocuk parkı, kreş, dünya mutfağı restoranları, kuru temizleme gibi ihtiyacınız olabilecek ve tatilinizi daha eğlenceli kılacak birçok hizmet barındırır.

Turizm tesisleri arasında en yüksek kaliteye ve hizmet anlayışına sahip otel türlerinden biri olan resort otellerde, farklı konaklama türleri bulunmaktadır. Tam pansiyon, yarım pansiyon, oda-kahvaltı, her şey dahil, ultra her şey dahil olmak üzere beş adet konaklama türü mevcuttur.

Son olarak resort oteller, her yaştan misafire hitap eden tesislerdir. Resort oteller; çocuklu aileler, iş adamları, arkadaş grupları, genç çiftler için her anlamda uygun ve tüm ihtiyaçları en üst seviyede karşılayabilen otel türleri arasında bulunur.

En İyi Resort Oteller

Türkiye’ nin dört bir yanında bulunan resort oteller, birçok farklı konsepte karşımıza çıkmaktadır. Kusursuz bir yaz tatilinin en önemli detayı tertemiz bir deniz ve konforlu bir oteldir. Resort oteller bütün bu istekleriniz karşılayan tesisler arasında bulunur.

resort otel 3 1

Yerli-yabancı birçok turistin gözde tatil yerlerinden biri olan Antalya’da bulunan birçok resort otel seçeneği mevcuttur. Antalya’daki en iyi resort otelleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Susesi Luxury Resort
  • Aska Lara Resort & SPA
  • Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort
  • Limak Limra Hotel & Resort
  • Sunrise Resort Hotel
  • Queens Park Le Jardin Resort
  • Crystal Sunset Luxury Resort & Spa

Gelelim Türkiye’nin cenneti, yemyeşil ormanları ve berrak deniziyle insanlara huzur veren tatil beldesi Muğla’ya! Muğla’da bulunan en iyi resort oteller;

  • Mivara Luxury Resort & Spa Bodrum
  • Kaya Palazzo Resort & Residence Le Chic Bodrum
  • Roseira Beach Resort
  • Montebello Resort & Spa
  • Historical Museum Resort & Spa

 

Yorum Yazın