Akdeniz’de güzel bir ada ülkesi olan Kıbrıs, doğal bitki örtüsü, tarihi alanları, pırıl pırıl plajları ve birçok kişinin Kıbrıs tatili planı yapmasının nedeni olan harika eğlence hayatıyla her sene milyonlarca kişiyi misafir olarak ağırlıyor.

Siz de Kıbrıs’a tatile gitmeyi düşünüyorsanız, Kıbrıs tatilinde yapılacak şeyler ile ilgili muhtemelen araştırma yapmaya başlamışsınızdır. Sizler için işinize çok yarayacak tüyolar hazırladık! Kıbrıs’ta yapılacak aktiviteler ile ilgili yazımızı okuduktan sonra kafanızda güzel bir yol haritası çıkacağına eminiz.

Kıbrıs tatili programınızı netleştirdikten sonra Kıbrıs’ın en iyi otelleri arasından seçim yapmak için Holimax üzerinden inceleme yapabilir ve rezervasyonunuzu en uygun fiyata yapabilirsiniz. Haydi, şimdi Kıbrıs tatili önerilerimize geçelim!

kibris girne kalesi

Kıbrıs Tarihi Yolculuğuna Çıkın

Tarih severler için “Kıbrıs tatilinde ne yapılır?” sorusunun ilk cevabı elbette minik bir tarihi turdur.

Kıbrıs’ın her köşesinde tarihe tanıklık etmiş ve günümüze kadar ulaşmış önemli yapılar bulunmaktadır. Farklı medeniyetlerden, farklı kültürlerden izleri görmek ve geçmişe yolculuk yapmak ilginizi çekiyorsa mutlaka mini bir tarihi turu Kıbrıs tatilinize dahil edin.

Gezi duraklarınıza dair kısa kısa tüyolara geçelim. Girne’de Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, St. George Kilisesi, St.Hilarion Kalesi, Mavi Köşk ve Karaoğlanoğlu Müzesi ve Şehitliği ziyaret edebilirsiniz. Lefkoşa’da ise Bedesten, Venedik Sütunu, Haydarpaşa Camii, Lüzinyan Evi ve Milli Mücadele Müzesi önemli tarihi yapılar arasındadır. Gelelim Gazimağusa’ya… Bu şehirde de; Maraş (Hayalet Şehir), Salamis Antik Kenti, Aziz Barnabas Manastırı ve İkona Müzesi, Othello Kalesi ve Namık Kemal Zindanı ilgi gören arkeolojik gezi noktaları diyebiliriz.

Kıbrıs tarihi turunuzu noktalama yeri olarak adada sembolik sınır olan Ledra Caddesi’ni tercih edebilirsiniz. Sevimli kafelerden birinde dinlenip, hediyelik eşya dükkanlarından ufak hatıralar satın alabilirsiniz.

kabak cicegi dolmasi 1

Damakları Şenlendirmek için Kıbrıs’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Tatile çıkılacaksa, gidilecek yerlerde neler yenebileceğinizi araştırmak adettendir. Haydi, şimdi Kıbrıs’a özel yemekler ile ilgili kısa kısa bilgiler edinelim.

Kıbrıs’ın popüler lezzetlerinden en çok bilineni hellim peyniri ve kızartılarak yenen bu peyniri kahvaltıda ya da meze olarak tüketebilirsiniz.

Hellimi tüketebileceğiniz bir başka lezzet ise hamur işi tatlı olan pirohu. Bu tatlı peynir ve naneli bir börek gibi ve üstüne hellim serpilerek servis ediliyor.

Yemek olarak Kıbrıs’a özel bir tat var mı diyorsanız kolokası önerebiliriz. Patates ve yer elması ile aynı bitki ailesinden gelen kolokas kış meyvesi olarak sulu yemek şeklinde sunuluyor. Bunun dışında etli ya da etsiz olarak pişirilen molehiya yaprakları, kabak çiçeği dolması, küp kebabı, şeftali kebabı, Kıbrıs köftesi, haşlanıp marine edilmiş salyangozdan yapılan garavolli Kıbrıs’ın öne çıkan yemekleri arasında bulunuyor.

Kıbrıs’ta ne içilir diyenler için de bölgeye özel iki alkollü içecek önerisi verelim: Zivaniya ve gumandarga.

kibris plaj gorsel

Botanik Bahçesine Gidin, Sahillerin Tadını Çıkarın, Tekne Turuna Çıkın!

Kıbrıs’a gidip deniz, kum, güneş üçlüsünden doyasıya keyif almamak olmaz! Kıbrıs’ın en popüler sahilleri ve eğlenceli plajlarında mutlaka vakit geçirmenizi öneririz. Glapsides Plajı, Acapulco Plajı, Alagadi Plajı, Altınkum Plajı, Camelot Beach, Escape Beach ve Diana Beach’i tercih edebilirsiniz.  

Girne’deki Green Heights Park da Kıbrıs tatili içinde yeşil durağınız olabilir. Bu parkta dünyanın dört bir yanından getirilen çiçek ve bitkileri incelerken kendinizi global bir tura çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Green Heights Park’a girişin ücretsiz olması da büyük bir artı!

Dolu dolu bir Kıbrıs tatili için iyi bir otel seçimi yapmak elbette çok önemli! Holimax ile en iyi Kıbrıs otelleri arasından seçim yapabilir, indirimli fiyatlarla rezervasyonunuzu güvenle yapabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın