Tüm sene boyunca hayalini kurduğunuz tatil zamanları geldiğinde gideceğiniz yeri önceden belirlemek bu yolculuktan daha fazla keyif almanızı sağlar. Sizin için hazırladığımız, tatil rotanıza karar vermenizi kolaylaştıracak önerilerle siz de beklentilerinizi karşılayacak bir serüvene dahil olabilir ve bu kısıtlı zamanları güzel anılarla doldurabilirsiniz.

kararsiz insan gorsel

  1. Tatil Konseptine Karar Verin

Tatil rotanıza karar vermenizi kolaylaştıracak başlıca konulardan ilki, nasıl bir tatil konseptinde tatil yapmak istediğinize karar vermek olabilir. Kişisel zevk ve beklentilerinize uyacak bir tatil konseptine göre rota belirlemek hayal kırıklığına uğramanızı engelleyecektir. Bu nedenle tatil rotası için araştırma yaparken tatilinizi nasıl geçirmek istediğinize önceden kadar vermek oldukça önemlidir.

Örneğin, eğer bir deniz tatili yapmaya karar verdiyseniz rotanızı Ege ve Akdeniz kıyılarına çevirebilir ve Muğla gibi sahilleriyle ünlü bir bölgede harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bir diğer yandan, eğer şifa turizmini içine alan bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz de yönünüzü Afyonkarahisar gibi termal otelleriyle ünlü bölgelere doğru kaydırabilirsiniz.

Tatil konseptinde farklı bir şeyler denemek isteyenler için yamaç paraşütü yapabileceğiniz Fethiye’yi tavsiye ederiz. Hem sahilleri hem de farklı aktivite imkanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin favori bölgelerinden biri olan Fethiye’de dinamik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

denizde insan gorseli

  1. Tatilden Neler Beklediğinizi Belirleyin

Tatil rotanızı belirleyecek en büyük etkenlerden bir diğeri de tatilden ne beklediğinize net olarak karar vermek. Eğer, tüm gün denize girip güneşlenebileceğiniz ve boş zamanlarınızda eğlenceli deniz aktivitelerine katılabileceğiniz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız sahil konumunda bir otelde konaklamak sizin için daha doğru olacaktır. Açık büfe ve spa gibi ultra lüks imkanlara sahip olan Ege ve Akdeniz otellerinde masmavi denizin tadını çıkarırken senenin tüm yorgunluğunu atabilirsiniz.

Bir diğer yandan, eğer gittiğiniz bölgenin hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehir olmasını istiyorsanız da bu bölgede bulabileceğiniz butik otellerde konaklayarak bir keşif gezisine çıkabilirsiniz. Side ve Fethiye gibi doğası ve tarihi dokusuyla merak uyandıran bölgeler kültür geziniz için oldukça doğru seçenekler arasında. Side otellerinde konaklayarak günün bir kısmını bölgeyi keşfetmeye ayırırken kalan vaktinizi deniz ve güneşin tadını çıkararak değerlendirebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, eğer farklı lezzetler tadacağınız bir serüven yaşamak istiyorsanız da Adana gibi yöresel lezzetleriyle ünlü bir bölgeyi tercih edebilirsiniz. Hem kültürü hem de gurme lezzetleriyle ünlenmiş bu şehirde tarihi mekanları ve Seyhan Nehri’ni gördükten sonra binbir çeşit farklı tatla donatılmış Adana mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.

kapadokya turist gorsel

  1. Merakınızı Uyandıran Bölgelere Öncelik Verin

Tatil rotanıza karar verirken ilginizi çeken ve sizde merak uyandıran bölgelere öncelik vermek içinize sinecek bir tatil için ilk adım olacaktır. Uzun zamandır görmek istediğiniz bir bölgeye bu sene fırsat vererek rotanıza ekleyebilir ve gezilecek yerler listenize bir tik daha atabilirsiniz. Örnek verecek olursak, eğer Efes Antik Kenti gibi tarih öncesi zamanlara dayanan yapıları merak ediyorsanız rotanıza İzmir’i dahil ederek hem güzel bir yaz tatili hem de tarihi bir gezi yapma şansı yakalayabilirsiniz.

Eğer doğal oluşumlara merakınız varsa da Kapadokya tatili sizin için doğru bir tercih olabilir. Nasıl oluştuğu hala bilinmeyen Peri Bacaları’nı keşfederken Ürgüp’ün otantik mekanlarını gezebilirsiniz. Rotanızı Nevşehir’e çevirirseniz Kapadokya otellerinin taş odalarında konaklayabilir ve asla unutamayacağınız bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Tatil rotanızı belirledikten sonra Holimax’in farklı konseptlere sahip otelleri arasından seçim yapabilir ve tatilinizi keyifli hale getirecek bir otelde konaklayabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın