Balayı tatili tabii ki çıkılacak en güzel ve en çok özenilen tatiller arasında yer alıyor. Gönül istiyor ki balayı tatili için hiçbir masraftan kaçılmasın ve her şey mükemmel olsun. Tabii hayaller ve hayatların tam örtüşmediği durumlar olduğu da aşikar. Hemen yüzünüz düşmesin, ekonomik balayı tatili de gayet harika ve isteklerinizle uyumu oldukça yüksek hale gelebilir! Ufak ipuçlarını dikkate alarak kaliteli ve ucuz balayı tatili nasıl yapılabilir sorusuna cevaplar bulabilirsiniz.
sahilde guneslenen cift

Balayı Tatili Hayallerinize Göre En Yakın Rotayı Belirleyin

Balayı tatili denince aklınıza filmlerde gördüğünüz Hawaii plajları geliyor olabilir. Amerika’ya gitmek biraz masraflı olur değil mi? Hayallerinize karışmak gibi olmasın ama güzel yurdumuzda da Hawaii plajları kadar güzel birçok plaj olduğunu hatırlatmak isteriz.

Aslında bu ipucumuzun ana fikri şöyle; balayı tatili hayallerinize uyan tek bir yer var diye düşünüp oraya gitmek konusunda diretmeyin, o görüntülere uyacak, daha yakın rotaları ve destinasyonları da değerlendirin. Böylece bütçe dostu balayı tatili yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

gun batimi plaj balayi cifti Ucuz Balayı için Ulaşım Harcamalarını Ucuza Getirin

Balayı tatili için gideceğiniz yere göre ulaşım için ayırmanız gereken bütçe oldukça yüksek olabilir. Önceden planlama yapmak bu konuda harcamayı daha ekonomik seviyelere çekmenize yardımcı olur.

Uçakla yolculuk yapacaksanız evlenmeye karar verdiğiniz zamandan itibaren mil biriktirmek iyi bir adım olabilir. Böylece balayı tatili zamanı geldiğinde millerinizden harcama yapabilirsiniz. Otobüs firmalarında da uzun süreli müşteriler için indirim kampanyaları bulunuyor, onlardan da faydalanabilirsiniz. Eğer araç kiralamayı düşünüyorsanız kampanya dönemlerini takip etmenizi de mutlaka öneririz.

balayi cifti icecek

Yeme İçme Konusunda Gereksiz Harcamalardan Kaçının

Balayı tatiline çıkınca tabii ki gönlünüze göre harcama yapmak sizin en büyük hakkınız. Yalnız yemeklerinin hiçbir özelliği olmayan, ara sokakta bir restoranda bir akşam yemeğine uçuk fiyatlar ödemekten de kaçının.

Mesela yarım pansiyon otelde ucuza konaklayın ve bir akşam otel odanızın balkonunda akşam yemeğini sade ve lezzetli yemek ile yapın! Bu akşam yemeği size tatlı bir anı olarak kalmasının yanında o gün eğlence masrafınızın da çıkmasına vesile olur.

balayi havuz

Balayı Çifti Olmanın Tatlı Şımarıklığını Yaşayın

Balayı çifti olarak şımarmayı lütfen ihmal etmeyin. Nasıl mı? Şöyle; mesela bir restoranda oturmak istiyorsunuz ama müdavimlere ayrılan masalara sizi oturtmak istemediler, hemen balayında olduğunuzu söyleyin, böylece size yardımcı olma ihtimallerini artırın.

Alışverişlerde de balayı çifti olma kartını oynayın ve indirimlerden, ufak hediyeler almaktan kendinizi mahrum bırakmayın.

balayi hamak

Erken Rezervasyon ve Sezon Seçimiyle Harcamaları Düşürün

Hem otel rezervasyonları hem uçak bileti alımları ne kadar erken yapılırsa sonuç o kadar ekonomik olur. Önceden plan yapmayı seviyorsanız ve zaten düzen seven bir çiftseniz balayı tatili bütçesini düşürmeniz oldukça kolaylaşacaktır.

Eğer biz yola çıkacağız ve yüreğimizin bizi götürdüğü yere gideceğiz diyorsanız yani plan yapmayı sevmeyen bir çiftseniz sizin için önerimiz ise en azından sezon seçimini fiyatların daha uygun olduğu aylara denk getirmeniz olabilir.

balayi cifti plaj

Konaklama Bütçesi Ekonomik Balayı Tatili için Kilit Noktadır

Uygun balayı tatili için en önemli konuyu yazımızın sonuna sakladık! Balayı harcamaları yapılırken ana kalem tabii ki konaklama bütçesidir.

Ucuz, özgür ve özgün bir balayı tatili için kamp odaklı bir plan yapmak ekonomik olarak en uygun olacak balayı tatiline sizi götürür. Bu seçenek dışında otelde konaklamayı düşünüyorsanız her şey dahil seçeneklerden, tam pansiyon ve yarım pansiyon seçeneklerine doğru uzanan bir skalada karşılaştırmalar yaparak en uygun fiyatlı konaklamaya erişebilirsiniz. 

En kaliteli balayı otelleri listesine Holimax üzerinden erişebilir, indirimlerden ve kampanyalardan faydalanarak ekonomik balayı tatili yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

Yorum Yazın