Tatil sadece gençlerin ve çocukların iple çektiği eğlenceli zamanlar değildir, yaşlılar da en az onlar kadar tatile çıkmak için gün sayar. Peki, aile büyükleriyle birlikte plan yaparken konforlu tatil için nelere dikkat etmek gerekir? Yaşlılarla gidilecek tatil yerleri nasıl olmalıdır? İleri yaş dostu oteller neler sunuyor? Vereceğimiz tüyolar sayesinde herkesin gülücükler saçtığı fotoğraflarla hatırlayacağınız tatil günleriniz olacak!

bavul hazirlama

Yaşlılar için Tatil Öncesi Bavul Hazırlama İpuçları

Annenizi, babanızı, belki teyzenizi ya da çok sevdiğiniz bir aile büyüğünüzü tatile götürüyorsunuz. Ne güzel! Yaşlılar için tatil hazırlığı yapmak demek her detayı düşünmek demektir. Ne kadar özenli hazırlık yapılırsa tatil süresince de o kadar konforlu ve huzurlu vakit geçirmek kolaylaşır.

Tatil için bavul hazırlarken tatile çıkacak büyüğümüzün ihtiyaç listesini dikkatle incelemek gerekir. Öncelikle kullanılan ilaçlar var mı, tansiyon ölçümü gerekiyorsa tansiyon cihazı alınabilir mi, alerjik durumlara karşı merhem ne tercih edilebilir gibi sorulara göre minik bir ecza çantası hazırlayarak işe başlayabilirsiniz.

Kıyafet seçimi konusunda her ihtimale karşı ince ve kalın seçenekler almak iyi olacaktır. Yaş geçtikçe kişinin alışkanlıkları kalıplaşır, bu yüzden kıyafet ve kişisel bakım ürünleri valize konurken nasıl olsa tatil yerinde de alışveriş yapılır, bir şey unutursak herhangi bir sorun olmaz gibi düşünmemek iyi olur.

Yaz tatili bavul hazırlığı yapılıyorsa elbette deniz kıyafetleri, havlular, güneş gözlüğü, şapka, güneş kremi olmazsa olmazlar arasındadır. Terlikleri de sakın unutmayın!

tavla oynayan insanlar

Klasik Tatil Oyunları için Hazırlıklı Olun

Yaşlılarla tatil denince akla gelen eğlenceli aktiviteler arasında okey, tavla ve kart oyunları gelir. Tatil oyunları ile ilgili tatile çıkmadan önce hazırlığınızı yapmanızı tavsiye ederiz. Tavla nasıl oynanır, klasik okeyin ötesinde 101’de nasıl başarılı olunur, papaz kaçtı dışında kart oyunları nelerdir? Bu sorular üstünde yoğunlaşarak aile büyüğünüzle keyifli bir tatil geçirmeyi garantileyebilirsiniz.

Karşılıklı oynanan masa oyunlarının yanında bulmaca ve sudoku da diğer tatil aktiviteleriniz arasında mutlaka olacaktır. Mini yarışmalarda başarılı olmak isterseniz bu oyunlarla da idmanlı olmanızda fayda var.

Tatilde deniz kenarında artık birçok kişinin elinde cep telefonu görüyor olsak da sahilde kitap okuma geleneğinin ciddi fanatikleri hala bulunuyor! Eğer tatile çıkacağınız kişi de okumayı seviyorsa ona bir tatil kitabı hediye ederek tatil keyfini ikiye katlayabilirsiniz!

termal tatil

SPA ve Termal Hizmetler Sunan İleri Yaş Dostu Oteller

Yaş geçtikçe birçok kişide romatizmal ağrılar oluşabilmektedir. Yaşı ilerlemiş bir kişiyle tatile çıkıyorsanız gideceğiniz otel SPA ya da termal hizmetler sunan ileri yaş dostu oteller kategorisinde olursa herkes için tatil sonrası huzurun maksimumda olacağına eminiz.

Otellerin spa ve termal bölümleri elbette sadece ileri yaşlardaki kişiler için değil her yetişkin için oldukça keyifli alanlardır. Tatil demek gevşemek ve rahatlamak demekse harika masajlar, SPA bölümünde mis kokular arasında geçirilecek zamanlar unutulmaz anılar arasında yer bulur. Türkiye’nin dört bir yanındaki termal suların şifasından yararlanarak geçireceğiniz bir tatille muazzam zamanların tadına doyamayabilirsiniz.

Tatili nasıl organize edeceğinize dair fikirler kafanızda oluşmuştur diye düşünüyoruz. Sıra geldi ileri yaş dostu oteller, SPA otelleri ya da belki denize sıfır oteller arasından size en uygun olanını seçmeye! Holimax üzerinden yapacağınızı rezervasyonlarda indirimli fiyatların ayrıcalığından faydalanabilir, uygun fiyata tatilin tadını çıkarabilirsiniz!

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın