Yaz mevsimi geldiğinde herkesin iple çektiği zaman dilimi yaz tatili yapılacak zaman olur. Yaz tatilini beklerken sıcak akşamlarda zaman geçmek bilmiyor diyorsanız tatili eve getirecek yaz filmleri önerileri listemizden bir seçim yapıp, koltuklara kurulabilirsiniz!

 

mama mia film gorseli

Mamma Mia! – Yunan Adalarında Düğün Hikayesi

Yaz dönemi aynı zamanda düğün dönemidir. Yazın cıvıl cıvıl enerjisini eve taşıyacak bir Yunan Adaları düğününe konuk olmak isterseniz Mamma Mia’yı izleyebilirsiniz.

Müzikalden uyarlama olan filmde Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth ve Amanda Seyfried gibi birçok ünlü ve başarılı oyuncu yer alıyor. Filmi sadece oyuncu kadrosuna bakınca bile izlemek isteyeceğinizi düşünüyoruz. ABBA şarkılarının tatlı ritimleri eşliğinde bir yaz filmi için Mamma Mia’yı mutlaka izleyin.

a good year film gorseli

A Good Year – Çocukluk Anılarının Tatlı Esintisi

A Good Year filminin başrollerinde Russell Crowe, Marion Cotillard ve Albert Finney’i izliyoruz. Baş karakterimiz kendisine miras kalan üzüm bağları içindeki bir şatoyu satmak için Fransa’ya gidiyor ve eski anılar canlanıyor.

Nostalji temasının yazın tatlı meltemleriyle harmanlandığı bu filmde eğer büyük şehirde yaşıyorsanız, şehrin kaotik yapısından dingin bir şatoya giden Russel Crowe’da kendinizden bir parça da bulabilirsiniz.

im july film gorseli

Im Juli – Yaz Günlerinde Yollarda Olmak İsteyenlere

Başarılı yönetmen Fatih Akın’ın filmlerinden olan Im Juli baş karakter Daniel’in bir kehanetin peşinde yaşadığı maceraları konu alıyor. Yaz filminde sürekliyicilik, romantizm ve mizahı bir arada bulmak istiyorsanız Im Juli’yi keyifle seyredebilirsiniz. 

 

mine vaganti film gorsel

Mine Vaganti – Yazın Coşkusunu İtalyan Sofralarında Yaşayın

Yönetmen Ferzan Özpetek’in bol muhabbeti filmlerine yansıtmayı sevdiği bilinen bir gerçektir. Yaz enerjisine en uyumlu ülkelerden biri olan İtalya’da deniz, güneş ve tarihi kentlerin iç içe geçtiği sahneler izleme fikri kulağınıza hoş geliyorsa Mine Vaganti favori yaz filmleri listenize girebilir.

Makarna üreticisi bir ailenin yemek bahane sohbet şahane konseptli sofralarına ve hayatına konuk olup, kah gülüp kah duygulanmak, yer yer İtalyan şarkıları dinleyip arada Sezen Aksu tınıları da duymak isterseniz Özpetek’in dünyasına konuk olabilirsiniz.

the kings of summer film gorseli

The Kings Of Summer – Gençlik Ateşiyle Asi Bir Yaz Hikayesi

Üç gencin yaz tatilini ailelerine isyan bayraklarını çekerek ormanda geçirmeye karar vermeleriyle başlayan The Kings Of Summer filminde aile, arkadaşlık ve aşk ilişkileri üçgeninden yansımalar görüyoruz.

“Ah ah genç olmak işte!” dedirtecek bu filmle, içinizdeki yaşam coşkusunu harlayabilir, yaz sıcağını ikiye katlayabilirsiniz.

almost famous

Almost Famous – Rock n Roll Kafasında Bir Yaz Filmi 

Henüz lise öğrencisiyken yaz boyunca bir rock grubu ile turneye çıkıp, onlarla ilgili yazılar yazma görevi size verilseydi ne hissederdiniz? Almost Famous filmini izlerken baş karakter ile özdeşleşme yaşayarak bu hissi siz de tadabilirsiniz.

Cameron Crowe’un başrolde olduğu Almost Famous’ta çılgın, eğlenceli, müzik dolu bir yaz tatilini konu alınıyor.

the endless summer film gorsel

The Endless Summer – Yazın Denizin Dalgalarına Bayılanlara

Yaz demek deniz, kum, güneş demektir hatta en çok da deniz ve dalgalar demektir diyorsanız ve sörfle az çok ilginiz varsa alternatif bir yaz filmi olarak The Endless Summer’ı size önerebiliriz. Artistik sörf hareketlerini izlerken heyecanınız ve keyfiniz katlanarak artacaktır.

En iyi dalgaları bulmak için dünyayı turlayan sörfçülerin hikayesini anlatan, sörfle ilgili çekilen en iyi yapım kabul edilen The Endless Summer’ı izlerken adrenalin seviyenizin yükseleceğine emin olabilirsiniz. 

 

Yaz filmleri şahane de şimdi ben bu filmleri izledikten sonra yaz tatili isteğim ya iyice kabarırsa ne yapacağım diye endişelenmeyin. Holimax ile uygun fiyata, en güzel otellerde tatili mümkün! Hemen seçeneklere göz atın, kampanyalardan yararlanın, keyifli bir tatilin tadını çıkarın. 

 

Yorum Yazın