Yolculuk yapmak denince aklımıza deniz, kum, güneş ve tatilin cıvıl cıvıl enerjisi geliyor olsa bile aslında yolculukların bize açtığı çok farklı kapılar da vardır. Seyahatin büyülü dünyasını merkeze alan filmleri izlerken, yolculuğa dair derin düşüncelere dalabiliyoruz. Günümüzde bilim kurgu filmleri popüler olmuş olsa da yakın geçmişe bakınca, sıcacık atmosferleri ile birbirinden güzel yolculuk filmleri capcanlı duruyor! Haydi, birkaç güzel örneği hatırlayalım. İzlemediğiniz seçenekleri film listenize almanızı şiddetle tavsiye ederiz, şimdiden iyi seyirler. 

ask ve suprizlerle dolu bir film

Aşk ve Sürprizlerle Dolu Bir Film: In July

Yolculuk kelimesi size ilk olarak “macera” kelimesini çağrıştırıyorsa In July tam size göre! Film, sıradan bir öğretmenin hayatına cesur ve ilginç bir kadının girmesiyle başlıyor.

Başroldeki kadın karakterimiz Juli, öğretmen Daniel’e ilk görüşte aşık oluyor ve ona el falı bakıp onun da yakın zamanda aşık olacağını söylüyor… E tabii Juli, Daniel’in kendine aşık olmasını umuyor ama işler pek düşündüğü gibi gitmiyor. İkili birlikte Daniel için bambaşka bir kadının peşinden yola koyuluyor.

Biraz spoiler verdik ama zaten filmin esas maceralı kısmı bu anlattıklarımızdan sonra başlıyor diyebiliriz. Bu filmin sizde, sıcak yaz günlerinde hemen bavul hazırlayıp, bilmediğiniz bir yere kaçma isteği uyandırma ihtimali oldukça yüksek!

iki ciftin yolculugu uzerinden h

İki Çiftin Yolculuğu Üzerinden Hayatı Sorgulama: Sideways

İki çift birlikte yolculuğa çıkma fikri yakın arkadaşların güzel hayalleri arasındadır. Sideways filmi de bu güzel hayalden yola çıkıyor ve seyirciyi de yolculuğa davet ediyor.

Şarap tadımı için Kaliforniya sahillerine doğru yolculuk eden 4 kişi üzerinden kadın-erkek ilişkilerine ve hayata dair bir sorgulamaya giriyoruz. Miles hem evliliği hem iş hayatı pek de hayal ettiği gibi gitmeyen bir karakterken, Jack ise evlilik yolunda olan ve oyunculuk kariyerini şekillendirmeye çalışan biri…

olmeden once gidilecek yerler li

Ölmeden Önce Gidilecek Yerler Listesi: The Bucket List

The Bucket List’te kanserden dolayı az bir ömürleri kaldığını öğrenen iki ihtiyarın hastaneden çıkıp, son günlerini özgürce yaşamak için yola koyulmalarını konu ediniyor.

Hayat bir gündür o da bugündür diyorsanız ve bu motto ile yolculuğa çıkmak nasıl olurdu acaba diye merak ediyorsanız Jack Nicholson ve Morgan Freeman’ın harika oyunculuklarıyla The Bucket List’i mutlaka film listenize almalısınız.

zit karakterler ayni yolda bulus

Zıt Karakterler Aynı Yolda Buluşuyor: The Darjeeling Limited

Bu yolculuk filminde, simetri hastası Wes Anderson’un yönetmenliğinde öncelikle muazzam kadrajlar izleyeceğinizin garantisini verebiliriz.

Hikaye çok farklı karakterlere sahip 3 kardeşin, babalarının ölümü sonucu birlikte uzun bir yolculuğa çıkma zorunda kalmalarıyla başlıyor. Filmde, hem somut bir seyahati hem de her karakterin içsel yolculuğunu izliyoruz. Filmlerde garip mizahi dokunuşları seviyorsanız The Darjeeling Limited’i de seveceksiniz.

julie robertsin kocaman gulumsem

Julie Roberts’ın Kocaman Gülümsemesiyle Eat Pray Love

İnsanın içini ısıtan gülümsemesiyle Eat Pray Love filminde Julia Roberts başrolde! Gerçek yaşam deneyimlerinden esinlenerek çekilen filmde zorlu bir boşanma süreci sonrasında kendini yollara vuran bir kadının hikayesini izliyoruz.

İtalya, Hindistan ve Bali’den hoş karelerle süslü bir yolculuğu izleme fikri kulağınıza hoş geliyorsa, Eat Pray Love tatlı bir akşamda hoş vakit geçirebileceğiniz bir yol ve aşk filmi…

hayat amacini yollarda arama hik

Hayat Amacını Yollarda Arama Hikayesi: One Week

İster uzun ister kısa olsun yolculuğa çıkan insanların gözlerinde, hayata verdikleri kısa molada, içlerine de bir yolculuk yaptıklarına dair ışık görmek sık rastlanan bir durumdur. One Week filminde baş karakterin gözünde bu ışığı sürekli görüyoruz.

Bir öğretmenin rutin hayatını yaşayan Benjamin, hayata daha fazlası için geldiğini içten içe düşünürken, bir doktor görüşmesinin ardından içsel sesine kulak verir ve yola çıkar, işte yolculuk filmimiz böyle başlar…

Bir yol filmi başlıyor ve izlerken bizi bambaşka diyarlara, dünyalara götürüyor… Yol filmleri izlemek güzel ama kendi yolculuğunuza çıkmak çok daha güzel! Peki yolculuk nereye? Haydi, hemen Holimax üzerinden tatil rotalarına göz atın, hızlı bir kararla bavulunuzu hazırlayıp yola çıkın! Bol maceralı ve sürprizlerle dolu yolculuklar geçirmenizi dileriz.

Yorum Yazın