Tatil planlarının yapıldığı şu günlerde gideceğiniz bölgenin hem doğası ve deniziyle hem de tarihi zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirde olmasını istiyorsanız sizin için birkaç önerimiz olacak. Tatilde hem tarih hem deniz hem de doğa olsun diyenleri buluşturan bu eşsiz şehirlere gelin birlikte göz atalım.

antalya

  1. Antalya

Akdeniz Bölgesi’nin en sevilen şehirlerinden biri olan Antalya, doğal güzellikleri ve denizinin yanı sıra sahip olduğu eski çağ kalıntılarıyla da göz dolduruyor. Deniz tatili denince akla ilk gelen rotalardan biri olan Antalya’nın sahip olduğu kültürel miraslarla günümüzde olduğu kadar geçmişte de önemli bir lokasyonda olduğunu söylemek yanlış olmaz.

MÖ 2000 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahip olduğu düşünülen Antalya, Hitit, Likya ve Pers gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de deniz ticaretinin merkezlerinden biri olan Antalya, geçmişte de popüler bir liman kenti olarak biliniyordu. Eğer siz de bu eşsiz şehrin geçmişi hakkında fikir sahibi olmak isterseniz bu bölgede bulunan Aspendos, Perge, Olimpos ve Myra gibi eski çağlardan izler taşıyan antik kentleri keşfetmenizi öneririz.

Tüm bunlara ek olarak, muhteşem doğası ve doğal güzellikleriyle de dikkat çeken bir şehir olan Antalya’nın keşfedilmesi gereken yerlerinden biri olan Manavgat ve Kurşunlu Şelalesi de ziyaretçilerine görülmeye değer bir görsel şölen sunuyor. 

Lara, Konyaaltı, Belek ve Side Halk Plajı’nda denizin ve güneşe doyacağınız bir tatil geçirirken zengin seçeneklere sahip Antalya otellerinde konaklayabilirsiniz.

fethiye 1

  1. Fethiye

Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’yle bile sizleri büyüleyecek bir şehir olan Fethiye, tarihi ve doğal güzellikleri aynı anda bulabileceğiniz nadir beldelerden biri. MÖ 2000’lerde kurulduğu düşünülen Fethiye geçmişten günümüze kadar geçen sürede birçok farklı uygarlık ve kültürle çevrelenmiş bir bölgededir. Muğla’ya bağlı olan Fethiye, güzel bir deniz ve sahile sahip olmasının yanı sıra eski uygarlıklara dair kalıntılara her sokağında rastlayabileceğiniz oldukça özel bir belde. 

100’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, bu bölgenin popülerleşmesine büyük katkı sağlayan alanlardan biri. Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bu vadi, Fethiye’nin en özel noktalarından biri olarak kabul ediliyor.

Bir diğer yandan, Ölüdeniz’iyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Fethiye’de adrenalin tutkunları için de birçok farklı aktivite seçeneği bulunuyor. Rafting ve yamaç paraşütü yapmak için mükemmel bir zemine sahip olan Fethiye’de hem eğlenceli hem de dinamik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Berrak bir deniz ve beyaz kumlarla çevrili sahilinde güneşin batışını izlerken yazın en keyifli zamanlarını Fethiye’de geçirebilirsiniz.

marmaris

  1. Marmaris

Ege Bölgesi’nin en popüler beldelerinden biri olan Marmaris, gerek kültürel ve tarihi zenginlikleri gerekse doğasıyla yaz turizminin önde gelen beldelerinden biri olarak biliniyor. Yaz ve bahar aylarında tatilcilerin akın ettiği yazlık beldelerden biri olan Marmaris hem tarihi bir gezi yapabileceğiniz hem de denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz özel bir konuma sahip.

Tarihinin Lidyalılara kadar uzandığı düşünülen bu şirin beldeyi ziyaret etmeyi ve burada konaklamayı düşünüyorsanız bu bölgede tercih edebileceğiniz birçok Marmaris oteli bulunuyor. Gündüz denize girip güneşlenirken akşam saatlerinde yürüyüş yapabileceğiniz uçsuz bucaksız sahilleriyle akıllara kazınan Marmaris, Ege Bölgesi’nin görülmeye değer rotalarından biri.

Bölgenin en bilinen yapılarından biri olan Marmaris Kalesi’nin yapılış tarihi net olarak bilinmese de MÖ 1000’li yıllarda inşa edildiği tahmin ediliyor. Aynı zamanda bir etnografya müzesi olan bu kalede Helenistik Dönem’e ait tarihi eserlere de daha yakından bakma şansı yakalayabilirsiniz.

Tarih öncesi dönemlerden izler taşıyan Marmaris’te bulunduğunuz zamanlarda Erine, Phoenix ve Hydas gibi antik kentleri ziyaret ederek bu bölgenin tarihine kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve tarihi bir arada bulabileceğiniz bu beldelerde konaklamak için hemen Holimax’i ziyaret ederek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Yorum Yazın