Türkiye’nin ilk sakin şehri (Cittaslow) unvanına sahip Seferihisar, İzmir’in güneyinde konumlanıyor. Ege Denizi kıyısında yer alan sakin belde Seferihisar, tarihi zenginlikleri, eşsiz doğası, tertemiz denizi, göz alıcı koyları, köyleri ve plajları ile yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Keyifli ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz Seferihisar’da gezilecek yerler arasında Teos Antik Kenti, Sığacık, Sığacık Pazarı, Seferihisar Ulu Camii, Akkum Plajı ve Orhanlı köyü ziyaretçilerini bekliyor. 

sigacik

Sığacık

İzmir’in Seferihisar beldesine bağlı olan Sığacık, Seferihisar’ın yavaş şehir akımına uyan bir balıkçı köyü olarak yer alıyor. Seferihisar’a 5 km uzaklıkta bulunuyor. 

Seferihisar’ın Cittaslow ünvanına sahip olmasıyla popülerliği artan Sığacık, festivalleri, pazarı, antik kenti, daracık sokakları, masmavi denizi ve kendine özgü mimarisi ile dikkat çekiyor. Seferihisar’ın tarihi yapıları arasında bulunan Sığacık Kalesi burada yer alıyor.  

sigacik pazari

Sığacık Pazarı 

Sığacık köyünde yer alan Sığacık Pazarı, Ege Bölgesi’nin en kalabalık pazarları arasında bulunuyor. Pazar günleri Kaleiçi’nde kurulan Sığacık Pazarı’nda Seferihisar ve köylerinde yaşayan yerli halkın ürettiği yöresel ve doğal ürünler satılıyor. 

Sığacık Pazarında yöresel lezzetler, organik meyveler, sebzeler, el emeği ürünler bulunuyor. Meyve, sebzelerin yanı sıra zeytinyağlılar, mercimek köfteleri, el açması börek çeşitleri, zencefil ve karadut suyu gibi yiyecek ve içecekler, organik köy yumurtası, ev yapımı tarhana, ev yapımı ekmek, Ege otları ve ev yapımı reçeller bulunuyor. 

teos antik kenti

Teos Antik Kenti 

İyon kentlerinden biri olan Teos Antik Kenti, Seferihisar’a bağlı Sığacık köyünde yer alıyor. Sığacığın sembolü olan antik kent, ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunuyor. 

Antik kentte Roma Dönemi’ne ve Antik Dönemlere ait çok sayıda tarihi kalıntı yer alıyor. Tarihi kalıntılar arasında Dionysos Tapınağı ve antik tiyatro ön plana çıkıyor. Anadolu’daki en büyük tapınak olarak yer alan Dionysos Tapınağı, bilindiği kadarıyla şarap tanrısı Dionysos için yapılmıştır. 

akkum plaji

Akkum Plajı

Akkum Plajı İzmir’in Seferihisar ilçesinde yer alıyor. Seferihisar’ın popüler plajları arasında bulunan Akkum Plajı, İzmir’e 52 km uzaklıkta bulunuyor. 

Akkum Plajı, tertemiz, berrak denizi ve ince kumlarıyla adeta bir akvaryum görüntüsünü andırıyor. Masmavi, berrak ve soğuk denizinde yüzerken balıkları izleme şansına sahip olabiliyorsunuz. Su sporları için elverişli bir yer olan plaj içerisinde dalış ve rüzgar sörfü aktiviteleri bulunuyor. Mavi bayrak statüsüne sahip plaj, bölgenin en çok tercih edilen plajlarından biri olarak yer alıyor. 

seferihisar ulu cami

Seferihisar Ulu Camii

Osmanlı Dönemi’ne ait tarihi yapılardan biri olan Seferihisar Ulu Camii, Seferihisar’ın Camikebir Mahallesi’nde yer alıyor. 1816 yılından inşa edilmiş olan Ulu Camii, Barok süslemeleriyle dikkat çekiyor. 

Geniş bir avlu içerisinde yer alan tarihi yapı, tek minareli, ahşap mahfil ve minberli bir cami olarak yer alıyor. 1996 yılında geniş kapsamlı bir onarım gören Seferihisar Ulu Camii, ibadete açık durumda bulunuyor. 

orhanli koyu

Orhanlı Köyü

Orhanlı köyü, İzmir’in Seferihisar beldesine bağlı şirin bir köy olarak yer alıyor. Seferihisar’a 18 km uzaklıkta bulunuyor. 

Zeytincilik faaliyetlerinin aktif olarak yapıldığı bu yemyeşil doğası ile dikkat çeken Orhanlı köyü, Seferihisar’ın en büyük ve en kalabalık köyü olarak yer alıyor. Asırlık zeytin ağaçlarının yer aldığı bu şirin köy bağcılığa ve butik şaraphanelere oldukça yakın bir noktada bulunuyor. 

Sakin atmosferi, eşsiz doğası, masmavi denizi ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyecek olan Seferihisar’da tatil yapmak istiyorsanız, her bütçe ve zevke hitap eden İzmir otellerini Holimax sitesinde bulabilirsiniz. Avantajlı kampanyalarla yaz tatili planınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın