Türkiye’nin Cittaslow, yani yavaş şehir unvanına sahip olan Seferihisar, birbirinden güzel plajları, tatil otelleri ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Ancak Seferihisar’ın tarihi bir köyü var ki, muhteşem bir şirinlikte. Bahsettiğimiz bu köy tabii ki meşhur Sığacık Köyü. Bu harika yer hakkında ne anlatsak az kalır. Tertemiz havasıyla ve benzersiz atmosferi sayesinde tüm dikkatleri üzerine çekebilecek bir yerdir. Sığacık, kendinizi dinlemek, yoğun iş hayatından kurtulmak için sarıldığınız bir yer olabilirdi ancak son zamanlarda fazlasıyla üne sahip olduğu için artık bir tatil köyü diyebiliriz.

sigacik hakkinka

Gizli Cennet Sığacık Hakkında Bilgi

Daracık sokakları, Arnavut kaldırımları, denizle iç içe olan konumu, rengârenk konakları, çiçekli balkonları ile Sığacık, aynı masallardaki yerler gibi. Sığacık’a uğrayınca rengârenk konakları ve çiçekli avlularını gördüğünüzde içinizde bir şeyler kıpırdayacak ve burada bi yaşam kurmak isteyeceksiniz.

Seferihisar merkeze yaklaşık 5 km’lik bir mesafede bulunan Sığacık, Selçuklular Dönemi’nde inşa edildiği düşünülen Teos Antik Kenti ve Sığacık Kalesi gibi tarihi değerleri bünyesinde barındırıyor. Sığacık,  denizinde yüzebileceğiniz ve her daim hareketli olan sokaklarında dolaşabileceğiniz bir yerdir. Bu sebeple de Sığacık’ta yapabileceğiniz en güzel şey ise amaçsızca sokaklarda dolaşmak, ara sokaklarında esen hafif rüzgârın tadına varmak ve köyün ruhunu hissetmek olacaktır.

Teos Antik Kenti ve Plajı

Zeytin ağaçlarının kalbinde, huzur dolu bir ortamda var olan antik kent, yüzyıllar öncesi geçmişiyle ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Şarap tanrısı Dionysos’a adanan içinde bulunan tapınak ise dünyadaki en büyük Dionysos Tapınağı olarak bilinmektedir. Onun dışında geniş alana yayılan farklı farklı kalıntılar da mevcuttur. Ayrıca Teos Antik kent limanı da tam karşısında bulunuyor. Masmavi ce berrak olan bu plajda denize girip gezintinize ufak bir mola verebilirsiniz. Sığacık’a geldiğinizde Teos Antik Kenti ve Plajını gezmenizi tavsiye ederiz.

sigacik kalesi

Sığacık Kalesi

Tablo gibi olan Sığacık sokaklarında turladıktan Teos Antik Kenti gezdikten sonra artık yavaş yavaş Sığacık’ın çevresini de gezmeye başlayabilirsiniz. Limanın yanında bulunan kalenin geçmişi Selçuklular’a kadar dayansa da çeşitli sebeplerden kale tekrar yapılmıştır. Rodos seferine hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ve Piri Reis’in de önermesiyle Teos Antik Kenti harabelerinden toplanan taşlarla tekrar inşa edilmiş olan bir kaledir. Sığacık Kalesi buranın sembolü konumundadır. Şirin Sığacık köyü de zaten bu kalenin surları içerisinde bulunmaktadır. Yani bir nevi bu kale günümüzde bile şirin köyü korumaya devam ediyor.

sigacik plaji

Sığacık Plajı- Ekmeksiz Plajı

Seferihisar’a gelenlerin mutlaka uğramadan dönmediği Ekmeksiz Plajı, Sığacık köyünün içinde yer almaktadır. Tabiat parkı sınırları içinde bulunan tabiatın tüm renkleri ile akvaryumu andıran yapısıyla gidenleri büyülüyor. Fakat şu an için orman yangınlarına karşı kapalı olan plajda hiçbir işletme bulunmamaktadır.  Doğanın kucağında olduğunuz, mis gibi bir denizle Ekmeksiz plajı!

maden koyu

Maden Koyu

Güneşköy sitesinden gidilerek ulaşılan bu plajın diğer ismi de Güneşköy Sitesi Plajıdır. Daha çok Maden Koyu olarak bilinen bu plaj, sessiz, sakin ve huzur dolu bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca sitenin plajını da kullanabileceğiniz koyda, şezlong ve şemsiyeler sadece siteye aittir. Bu nedenle kendi şemsiyenizle girmeniz gerekir. Ayrıca önemli bir bilgi daha paylaşacağız sizle.  Bu koya sitenin ilerisinden oldukça bozuk bir yoldan da gidilebiliyor. O taraf tamamıyla bakir ve denizi gerçekten mükemmel. Bizim size önerimiz bu bakir kısım, buraya gidin ve harika bir zaman geçirin isteriz.

sigacik hakkinda 2

Sığacık Pazarı

Sığacık’ın en renkli günü Pazar diyebiliriz. Pazar günleri kurulan ve fazlasıyla popüler olan Sığacık pazarı, çeşit çeşit ürünleri ile her kesimden insanı cezbediyor. Sığacıklı kadınların el emeği göz nuru kıymetli ürünleri, ev yapımı lezzetli reçeller, yörede yetişen bitkiler, turşular ve türlü türlü gıdalar bu pazarda satılıyor.  Bol miktarda el açması börekler, çörek ve içeceğin de satıldığı tezgâhlarda alışveriş yapmak, ev yapımı ürünleri almanızı tavsiye ederiz.