Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa, kış turizmini canlandıran en önemli merkezler arasında yer alıyor. Hem kültürel hem tarihi yapısını koruması sayesinde günümüzde birçok gezginin tatil rotasının ilk sıralarında geliyor. Kışın, kış tatili yapmak isteyenler için, havalar ısındığında da kültürel gezi yapmak isteyenler için Bursa, tercih edilebilir bir tatil merkezi.

Bursa’da Nereye Gidilir?

Bursa deyince insanların aklına direkt Uludağ gelmekte. Fakat Bursa; tarihi yapılarını günümüze kadar korumuş, birçok kültürel değerlerin bulunduğu bir şehirdir. Dolayısıyla sadece kış turizmini canlandıran bir merkez olarak anılması Bursa’ya haksızlık olur.  Bursa’da eğlenceli, dolu dolu vakit geçirebilmeniz için,  sizlere birkaç önerimiz olacak.  Bursa’da gezilecek yerler arasında;

  • Mudanya
  • Koza Han
  • Eski Aynalı Çarşı
  • Bursa Ulu Camii
  • Uludağ

gibi seçenekler bulunuyor.

Mudanya

mudanya

Mudanya, Bursa’nın şehir merkezine yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan bir ilçedir. İstanbul’a da oldukça yakın olan bu küçük liman, Bursa’ya gitmişken uğramanız gereken noktalar arasında. Mudanya sokaklarında yürürken sokakların ruhunun olduğunu ve o samimi atmosferi hissedeceğinize eminiz.

Mudanya’da görmeniz gereken yerlerin başında; Mütareke Evi gelmektedir. 11 Ekim 1922’de Türkiye, İngiltere, Fransa ve İtalya arasında Kurtuluş Savaşı sonrası imzalanan Mudanya Mütarekesine ev sahipliği yapmıştır. Burayı gezdiğinizde, yaşanmışlık hissini derinlerde hissedebilecek, tarihte kısa bir yolculuğa çıkacaksınız.

mudanya 1

Mudanya’daki ikinci durak; tarihi rum mahallesidir. Burası; otantik ve tarihi yapıdaki evlerin bulunduğu, sokaklarının insanın içini ısıttığı bir yer. Günümüzde hala orijinalliğini koruyan bu yapılar, Kurtuluş savaşında Rumlara ev sahipliği yapmıştır. Lozan Barış Antlaşmasından sonra Rumlar burayı terk etmiş ve onların yerine Girit’deki Türk vatandaşlar bu evlere yerleşmiştir.

Koza Han

koza han

Koza Han, Hanlar bölgesinde Ulu camii ve Orhan camii arasında konumlandırılmıştır. Misafirlerini hayran bırakan mimarisi ve tarihi zenginliğiyle şehrin tam merkezinde bulunan Koza Han, Bursa’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında gelir. Koza Han denilmesinin sebebi; eski zamanlarda ipek böceği kozalarının ticaretinin yapıldığı yer olmasındandır.

Tarihi bir çarşı olan Koza Han’da  ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Günümüzde; üst katında ipekten yapılmış çeşitli ürünler satan dükkanlar bulunur. Burada; ipekten yapılmış oldukça kaliteli; eşarp, yatak örtüsü, şapka, gömlek, elbise gibi birçok şey bulabilirsiniz. Çarşının alt katında da çay bahçeleri ve lokantalar mevcut. Çarşıyı gezdikten sonra buralarda soluklanabilir, Bursa’nın temiz havasını içinize çekebilirsiniz.

Eski Aynalı Çarşı

Eskilerde Orhan Külliyesinin hamamı olan Eski Aynalı Çarşı, 1958 yılında çıkan yangın sonucunda restore edilerek çarşıya dönüştürülmüştür. Aynalı çarşı; antika severlerin mutlaka gezip görmesi gereken bir yerdir. Birbirinden değerli ve farklı parçalar bulabileceğiniz bu çarşıda çeşit çeşit dükkanlar bulunur. Gezmesi oldukça keyiflidir. Şehir merkezine yürüme mesafesinde olması sayesinde ziyaretçisi çok fazladır. Ayrıca bu çarşı, Ulu camii ve Hanlar bölgesine de oldukça yakındır. Bu sebeple gezi rotanızı oluşturmak hiçte zor olmayacaktır.

 Bursa Ulu Cami

bursa ulu camii

Cami- i Kebir olarak da adlandırılan Ulu camii, Bursa’nın en önemli simgelerinden biri. Görkemli ve göz alıcı yapısıyla yerli-yabancı tüm misafirlerini kendisine hayran bırakıyor. Görüntüsünün yanı sıra tarihi hikayesiyle de dikkat çeken Ulu Cami, Bursa’da ziyaret edilmesi gereken en kıymetli değerler arasında.

Camiden içeri girdiğiniz anda sizleri çok farklı, büyülü bir atmosfer karşılar. Ve bu sayede maneviyatı derinlerden hissedebilirsiniz. Ayrıca Ulu Camii,  Osmanlı döneminin en büyük camiisidir. Batı ve doğu olmak üzere iki minaresi vardır.

Uludağ

uludag

Kış turizminin en canlı merkezlerinden biri haline gelmiş Uludağ’da birçok kayak merkezi bulunuyor. Kış tatili yapmak isteyenlerin en sık uğradığı noktadır. Burada, konaklayabileceğiniz birçok lüks otel bulunmakta. Uludağ , sadece kış tatili yapmak için değil; çevredeki doğal güzellikleri keşfetmek için de harika bir lokasyondur.

Uludağ milli parkı, çobankaya yaylası, softaboğan şelalesi, aras şelalesi, kilimli göl ve aynalı göl Uludağ’da gezebileceğiniz yerler arasında.

Bursa’da Nerede Kalınır?

Bursa, şehir merkezinde konaklamak isteyenler için birçok otel seçeneği bulunuyor. Bunlardan birkaç tanesi:

  • Gönlüferah Thermal 1890 Otel
  • Divan Bursa Hotel
  • Kervansaray Termal Hotel
  • Blue Mudanya Hotel

Uludağ’a kış tatili yapmak için giden misafirlerin de konaklayabileceği birçok otel seçeneği mevcut. Bunlardan birkaç tanesi:

  • Karinna Hotel
  • Oksijen Zone Hotels
  • Beceren Hotel
  • Erta Soyak Otel

Yorum Yazın