Ankara denince akla deniz olmamasının da etkisiyle ciddi, düzenli, tertipli ve öyle çok turistik olmayan bir büyük şehir resmi gözünüzün önüne geliyor olsa da aslında Ankara’da gezilecek, keşfedilecek az ama öz çok güzel yerler var. Bunlar arasında Ankara yeme içme mekanları da ziyadesiyle göz dolduruyor, mideleri şenlendiriyor! Ankara’da nerede ne yenir merak ediyorsanız yazımızda farklı başlıklarda en leziz önerilere ulaşabilirsiniz. 

Lahmacun ve Kebap Konusunda En İyi Ankara Restoranları

Ankaralıların eti gerçekten sevdiği bir gerçek! Arz talep dengesiyle şehirde kebap salonları da kendini çok geliştirmiş ve neredeyse Anadolu’daki meşhur lokantalar kadar başarılılar diyebiliriz. Düveroğlu 1963’ten bu yana bir aile işletmesi olarak kebap sever müdavimlerini ağırlıyor. Özellikle Anıttepe şubesi zincir restoranın lezzet merkezi olarak konumlanıyor. Odun ateşinde kuzu kıymalı, sarımsaklı, biber ve maydanozlu çıtır çıtır lahmacun ve terbiyeli kuzu şiş öne çıkan tarifler arasında yer alıyor.  

kebap

Etin en lezzetli versiyonlarından olan tandırı siz de çok seviyorsanız Meşhur Konyalı Kebap’ta afiyetle geçecek zamanlara hazır olun. Büyük tencerelerde yapılan kuzu ve koyun tandırlar odun ateşinde pişiriliyor ve kuru soğanla servis ediliyor. Yemekten sonraki ayva tatlısı ve ekmek kadayıfı ise bu mekanın en büyük artıları arasında bulunuyor.

Ankara gezi rehberi listesi içinde küçük ve samimi olmakla birlikte lezzetinden ödün vermeyen yerel mekanları da koymak isterseniz Kebapçı Canbolat’ı seveceğinizi düşünüyoruz. Süt dana ve kuzu kuyruk yağından yapılan döner Canbolat’ta soğan ve sütle marine ediliyor. Meşe kömüründe pişen döner tam ağzınıza layık şekilde masalara ulaşıyor. 

Ankara’nın En İyi Balık Restoranları

Ankara’da deniz yokken, balık restoranları ne kadar iddialı olabilir ki diye düşünüyor olabilirsiniz. Fikrinizi değiştirecek önerilerle karşınızdayız.

Kalbur Restoran’dan meze ve balık konusunda memnun kalarak ayrılanların içinde gurmeler de bulunuyor. Tariflerde kendilerine has yorumları bulunan Kalbur Restoran misafirler tarafından oldukça beğeniliyor. Balık pastırma, fava, balık kokoreç, tekir mantı, ahtapot ve ızgara çinekop en popüler seçenekler arasında!

Bir balık lokantasından beklentiniz leziz balıklar yapmasının ötesinde bu işe gönül vermesi ise sizi Trilye Restaurant’a alalım. Restoran sahibinin sağlıklı ve verimli balık avlamaya verdiği önem ve denizlerimizin tanıtılmasıyla ilgili özverisi adeta işine de yansıyor.

 Klasikten Moderne Alternatif Ankara Mekanları

ankara mekanlari

Ankara yeme içme mekanları arasına bir klasik bir de modern kategoride en iyilerden de ekleme yapmak istedik. Klasik esnaf lokantası olarak Bolu Akın Lokantası, çağa ayak uyduran mekan olarak ise Etmanyak Burger & Sosis’i öneriyoruz.

Bolu Akın Lokantası bakır tencerelerde pişen etin eşsiz lezzetini sofraya taşıyor! Pişirmedeki başarı yarım aşırı aşan tecrübede saklı! Kuzu haşlama, ayak paça ardından şöyle güzel bir fırın sütlaçla günü kapatabilirsiniz.

Etmanyak Burger & Sosis öyle “Şu yemek sektöründe iyi para var!” diyerek açılan bir yer asla değil. Mekanın geçmişinde iyi et pişirme sevdalısı bir ekip bulunuyor. Amatör bir blog ile bu konuda kendilerini geliştirmeye başlayan ekip zamanla bir mekan açıp bu sevdayı daha çok insanla paylaşmak istemiş ve Etmanyak kurulmuş. Özenle hazırlanmış farklı hamburgerleri denemek için Etmanyak’a uğrayabilirsiniz.

Tatlı Yiyip Tatlı Konuşalım Diyenlere Ankara Tatlıcıları

tatlı mekanları

Yiyip içmek iyi güzel de şöyle ağızları tatlandıracak Ankara tatlıcıları acaba nereler? Belki Ankara tatili yapıyorsunuz, belki otelde zaten yemeğinizi yediniz ama hem dışarıda vakit geçirmek hem de ağızları tatlandırmak için mekan arıyorsunuz. İşte, sizin için birkaç öneri!

Villa Restaurant, Bonapple, Zeynel Çilli, Palet Pastanesi, Hatun Pastanesi tatlıda iddialı lezzet durakları arasında yer alıyor. 

Ankara yeme içme mekanları ile ilgili bu yazıya ilgi duyduğunuza göre Ankara’da vakit geçiriyor ya da geçirmeyi planlıyor olmalısınız. Uygun fiyatlı Ankara otelleri listesine Holimax üzerinden ulaşabilir, rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın