Türkiye’nin en canlı turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, Aydın’a bağlı bir ilçedir. Kuşadası, Ege Bölgesi tatillerinin vazgeçilmez tatil beldeleri arasında bulunur. Mavi bayraklı plajları, lüks otelleri ve renkli gece hayatıyla yerli yabancı birçok tatilcinin en gözde tatil beldeleri içinde yer alan Kuşadası, tertemiz denizi ve huzur dolu plajlarıyla misafirlerine harika bir tatil deneyimi sunuyor.

Bu yazımızda; Kuştur plajı, sevgi plajı, kadınlar plajı, karasu koyu gibi Kuşadası’nda bulunan en iyi plajları sizin için seçtik.

Kuştur Plajı

kuştur plajı

Pygela plajı olarak da bilinen Kuştur plajı, Kuşadası’nda bulunan en güzel ve temiz plajlar arasında bulunmakta. Pygela plajı, denizinin sığ olmasından dolayı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler tarafından yaygın olarak tercih ediliyor. Plaj, ulaşım açısından oldukça kolay bir konumda yer alıyor ve ilçe merkezine yalnızca 5 km uzaklıkta. Plaja kendi aracınızla veya ilçe merkezinde bulunan toplu taşımalarla ulaşım sağlamanız mümkün.

Geçmişte bir antik kent olan Pygela plajı, ismini de söz konusu antik kentten almıştır. Kuştur plajının mavi bayraklı plaj özelliğine sahip olması, tatilciler tarafından cezbedici nitelikler arasında bulunuyor. Ayrıca plajda su sporları, voleybol, basketbol gibi aktiviteler yapabilme imkanına da sahipsiniz. Pygela plajına ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Birçok tatilcinin tercih ettiği Kuştur plajı, Kuşadası’nda gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz seçenekler arasında.

Sevgi Plajı

Sevgi plajı, Kuşadası’nın Davutlar beldesinde yer alıyor. Kuşadası ilçe merkezine yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Sevgi plajına özel aracınızla veya toplu taşımayla ulaşım sağlayabilirsiniz. Sevgi plajı, hem yöre halkının hem de tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardan biri. Uzun okaliptüs ağaçlarının çevrelediği bölgede yer alan plajda, pek çok gölgelik alan bulabilirsiniz. Bu özelliğiyle Sevgi plajı, deniz manzarasına karşı piknik keyfi yapmak isteyen tatilciler için de gerekli koşulları sağlıyor.

sevgi plajı

Plaj içerisinde, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet, duş, soyunma kabini, büfe, kafeterya gibi hizmetler sunulmaktadır. Mavi bayrak ödülüne sahip olan Sevgi plajının denizi sığ ve berraktır. Aynı zamanda ince kumlu bir sahile sahiptir. Plaja giriş, ücretsizdir. Tüm bu özellikler ışığında, Sevgi plajı Kuşadası’nda tercih edebileceğiniz plajların başında gelir.

Karasu Koyu

karasu koyu

Karasu Koyu, Dilek Yarımadası milli parkı içerisinde bulunuyor. 500 metrelik bir sahil şeride sahip olan Karasu Koyu, dalış sporuyla ilgilenenlerin en uğrak noktaları arasında yer alıyor. Kavaklıburun koyunun batısında yer alan Karasu Koyu, deniz kaplumbağası, müren, levrek, sargoz, ahtapot gibi birçok deniz canlısına da ev sahipliği yapıyor. Plaj içerisinde, duş yerleri, soyunma kabinleri ve tuvaletler de mevcut. Ayrıca temel ihtiyaçlarınızı karşılamanız için de pek çok kafe ve büfe bulunmakta. Çakıl bir sahile sahip olan bu koyda, denizin ve manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kadınlar Plajı

Kadınlar plajı, Kuşadası’nın en ünlü plajlarından biridir. Kuşadası merkeze en yakın plaj olma özelliğiyle pek çok misafirin yaygın olarak tercih ettiği plajlar arasında bulunur. Plajın ince kumlu sahili ve tertemiz denizi sayesinde oldukça keyifli bir yaz günü geçirme imkanına sahipsiniz. Plaja, ilçe merkezinden hareket eden toplu taşımaları kullanarak veya özel aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eski dönemlerde yalnızca kadınların girdiği bu deniz, ilerleyen zamanlarda plaj haline gelmiştir. Bu sebepten plajın ismi Kadınlar Plajı olarak anılmaktadır. Ayrıca, plaj içerisinde bulunan şezlong, plaj şemsiyesi gibi plaj malzemeleri ücretlidir. Bunun yanı sıra plaj çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmaktadır. Kuşadası’nda temiz, olağanüstü bir manzaraya sahip plaj arıyorsanız; Kadınlar Plajı sizin için en uygun seçenekler arasında olabilir.

Yorum Yazın