Ankara ismi, Frig dilinde “gemi çapası” anlamına geliyor. Türkiye’nin başkenti ve ikinci büyük şehri olarak yer alan Ankara, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere pek çok seçenek sunuyor. 

Ülkemizde coğrafi ve siyasi olarak önemli bir turizm noktası olan başkentte görülmesi gereken pek çok doğal güzellik bulunuyor. Ankara’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında keyifli vakit geçirebileceğiniz Mogan ve Eymir Gölleri, Gençlik Parkı, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı yer alıyor.  

Mogan Gölü

mogan gölü

Mogan Gölü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 24 km uzaklıkta bulunuyor. 

Doğa ile iç içe şahane manzaralar sunan Mogan Gölü, hafta sonları Ankara halkı tarafından sıkça tercih ediliyor. Mogan Parkı’nın içerisinde yer alan Mogan Gölü’nün çevresinde piknik ve mangal alanları, oyun alanları ve kafe bulunuyor. Suyun üzerinde yüzen ördekleri izleyebilir, keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

Kuğulu Park

kugulu park

Başkentin popüler yerlerinden biri olan Kuğulu Park, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunuyor. Ankara’nın sembol yerlerinden biri olan park, 1. derece sit alanı olarak kontrol altına alınmıştır. Çin’den hediye gelen kuğulara istinaden “Kuğulu Park” olarak adlandırılmıştır.

Başkentin popüler caddesi Tunalı Hilmi’nin bir ucunda yer alan Kuğulu Park, çevrelenmiş göleti ile yemyeşil bir alan olarak göz kamaştırır. Çocuklu aileler için de uygun olan parkın içerisinde çocuk oyun alanı ve piknik alanları yer alıyor. 

Gençlik Parkı 

genclik parkı

Türkiye’nin önemli parkları içerisinde yer alan Gençlik Parkı, Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Ulus semtinde yer alıyor. Şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunuyor. 

69 dönümlük bir yeşil alana sahip olan Gençlik Parkı içerisinde yüzme havuzu, yürüyüş alanı, çocuk oyun alanı, açık hava tiyatrosu, opera binası, lunapark, minyatür trenler ve büfeler bulunuyor. Ankara’nın bir simgesi olarak öne çıkan park akşam saatlerinde ana havuz alanında muhteşem ışık şovlarına ev sahipliği yapıyor. 

Seğmenler Parkı

Ankara halkının en çok tercih ettiği doğal alanlardan biri olan Seğmenler Parkı, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunuyor. 

segmenler parki

Yemyeşil alanları ve kocaman ağaçları ile güneşli havalarda ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seğmenler Parkı, 67 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Herkesin dinlenmesine ve eğlenceli zamanlar geçirmesine olanak tanıyan Seğmenler Parkı, yılın bazı dönemlerinde Kitap Okuma Festivali, su savaşı, tiyatro, konser gibi etkinlikler düzenliyor. Doğa ile iç içe keyifli bir vakit geçirebileceğiniz parkın içerisinde yürüyüş parkurları, gölet, amfi tiyatro, çim alanları, çocuk bahçeleri ve piknik masaları bulunuyor.  

Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi

atatürk tabiat parkıAtatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, başkent Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunuyor. 

Küçük bir hayvanat bahçesi ve bir orman alanına sahip olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin orman alanında seralar, akvaryumlar, tarım çiftlikleri, bira fabrikası, süt çiftliği yer alıyor. Hayvanat bahçesi içerisinde farklı kuş türleri, maymun, yılan, kedi gibi canlılar bulunuyor. Restoran bölümünde ziyaretçilere kendin pişir kendin ye gibi olanaklar sunuluyor.

Eymir Gölü 

eymir gölü

Eymir Gölü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor. 

Şehrin gürültüsünden uzak kafa dinlemek için ideal bir doğal alan olarak yer alıyor. Doğa ile iç içe sakin bir atmosfere sahip gölün etrafında bisiklet ve yürüyüş yolları bulunuyor. Güneşi günlerde sık sık tercih edilen Eymir Gölünün çevresinde restoran, piknik ve mangal alanları yer alıyor.

Başkentin tüm güzelliklerini yerinde görmek ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Ankara otellerini inceleyebilirsiniz. 

Yorum Yazın