Evcil hayvanlar bizim en iyi dostlarımız arasında ve evlerin birer üyeleri olarak hayatımıza renk katıyorlar. Tatile çıkılacağı zaman da elbette hayvan dostlarımıza göre plan yapmamız gerekiyor. Evcil hayvan ile tatil yapmadan önce bu yazıyı okumanız birçok konuda önlemenizi baştan almanızı ve rahat etmenizi sağlayacaktır.

Evcil hayvanınız varken tatile çıkmak tabii ki de o yokken çıktığınız tatillerden farklı olacak. Aslında evcil hayvan edinirken hayatınızın her alanında onunla birlikte kararlar almanız gerektiği farkındalığıyla hareket ettiyseniz zorlukları aşmanız da daha kolay olacaktır. Evcil hayvanla tatil rehberi niteliğindeki ara başlıklarımızın altında faydalı bilgilere ve tüyolara erişebilirsiniz.

evcil hayaninizla tatil keyfi

Evcil Hayvanı Tatile Götürmeli mi Götürmemeli mi?

Bu başlık da nereden çıktı, ben evcil hayvanımla nasıl konforlu tatil yapacağıma dair bilgiler okuyacağımı düşünüyordum diyor olabilirsiniz. Hayvan dostunuzu yanınızda götürmek gerçekten iyi bir fikir mi iyice düşünmelisiniz zira tatilin süresi ve tatil türüne göre onu evde güvenebileceğiniz birine bırakmak çok daha iyi bir fikir olabilir.

Örneğin klasik bir otel tatili düşünüyorsanız ve tatilde odağınız dinlenmek olacaksa, evcil hayvanınız da biraz hareketli bir minikse onun için sizinle tatilde olmak bir işkenceye bile dönüşebilir.

Tatile çıkmadan önce hayvan dostunuzun sizinle gelmemesinin daha iyi olacağını düşünmeye başladıysanız hemen en güvenebileceğiniz kişilerin ajandalarını yoklayın deriz. Hatta birkaç günlüğüne arkadaşınızı yatıya davet ederseniz ve o süreçte evde daha az vakit geçirmeye çalışırsanız, sizin tatilde olduğunuz sürede hayvan dostunuz da ona eşlik edecek kişiyle rahat edecektir.

evcil hayvanla tatil oncesi yapilmasi gerekenler

Evcil Hayvanla Tatil Öncesi Neler Yapılmalı?

Biz tatil süremizi ve tatil konseptimizi hayvan dostumuzu da mutlu edecek şekilde ayarladık diyorsanız sıra tatile çıkmadan önce yapmanız gerekenler listesini kontrol etmeye gelmiş demektir.

  •         Tatil öncesi kedi ya da köpeğinizin aşılarının tam olmasına dikkat edin. Tatil boyunca başınıza gelebilecek arı alerjisi gibi durumlarda neler yapabileceğiniz bilgisini veterinerden mutlaka alın. Alerjilere karşı önlem olarak özel aşılardan da yaptırabilirsiniz.
  •         Tedirginlik azaltıcı macunlardan da edinebilirsiniz. Kediniz ya da köpeğinizin bu macunu sevip sevmeyeceğini önceden test etmeyi unutmayın ki yolculuk günü bir sürprizle karşılaşmayın.
  •         Tatil boyunca hayvan dostunuzun gönlünce koşup oynaması ve yuvarlanması için tıraşının yapılmış olması gerekir.
  •         Seyahat edeceğiniz araca göre eğer gerekiyorsa tatile çıkmadan önce uygun bir taşıma kabı edinin. Bu taşıma kabı içine ona ve size ait minik eşyalar koyun, kapısını da açık bırakın. Böylece tanıdık kokuların olacağı taşıma kabında daha rahat yolculuk edecektir.  

evcil hayvanla kis tatili

Evcil Hayvanla Tatil İçin Çanta Hazırlığı

  •         Evcil hayvanla tatil yapmaya karar verdiyseniz, kendinize hazırladığınız bavulların yanında tabii ki onun için de çanta hazırlamanız gerekiyor.
  •         Evcil hayvanınızın yatağı varsa mutlaka yanınıza alın, emin olun onu taşıdığınıza değecek çünkü patili dostunuzun tatil yerini benimsemesi için yatağı büyük avantaj sağlayacak.
  •         Evcil hayvanla tatil yapacaksanız, onun için ne kadar çok özel eşyasını yanınıza alırsanız o kadar iyi olur! Yatak gibi mama, su kabı ve oyuncaklarını da yanınıza almanızda fayda var.
  •         İlk yardım kiti de elbette evcil hayvan çantasında olmazsa olmazlar arasında bulunuyor.
  •         Tatile uygun uzun ve kısa tasma seçenekleri edinmeniz hem sizi hem patili dostunuzu rahat ettirecektir.
  •         Sahilde koşarken terleyecek, denize girerse ıslanacak, plajda çok sıcak gelirse hayvancağız için nasıl gölgelik yapılacak? Tüm bunlar için kurtarıcı olacak eşya havlulardır. Çantaya birkaç havlu atmayı unutmayın!

Evcil hayvanla tatile çıkmaya karar verdiniz diyelim, tatil öncesi hazırlıklar neler olmalı öğrendiniz, bavul hazırlığı ile ilgili tüyoları da aldınız, peki tatil için en uygun oteli nasıl bulacaksınız? Otel seçiminizde tabii ki evcil hayvan dostu oteller arasından tercihinizi yapmalısınız. Holimaxte evcil hayvan dostu tatil yerleri seçeneklerine göz atabilir, size en uygun konaklama yeri için hemen rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Yorum Yazın