Gidilmesi Gereken Marmara Sahil Kasabaları

Marmara ve çevresinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz birbirinden keyifli pek çok sahil kasabası yer alır. Marmara sahil kasabaları günübirlik veya hafta sonu tatilleri için sık sık tercih edilir. Kafa dinlemelik tatil rotaları arasında bulunan kıyı kasabaları renkli doğası ve sakin atmosferiyle ziyaretçilere dingin bir tatil ortamı sunar. Sizler için hazırladığımız Marmara sahil kasabalarına gelin birlikte bakalım.

erdek gorsel

Erdek

Balıkesir’in en güzel ilçeleri arasında bulunan Erdek, Marmara’nın en temiz denizine sahip kıyı bölgesidir. Sakin ve keyifli bir tatil yapmak için ideal sayfiye yerler arasındadır. 

Körfezde yer alan konumuyla tam bir sahil kasabası olan Erdek, İstanbul’a yakınlığıyla tatilcilere büyük bir avantaj sağlar. Tertemiz denizi, ince kumlu plajları, yemyeşil doğası ve manzaralarıyla gidilmesi gereken sahil kasabaları arasında bulunur. 

erikli gorsel

Erikli 

Erikli, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı bir sahil kasabasıdır. Kendi kendini yenileyebilen körfezler arasında olan Saroz Körfezi’ne kıyısı bulunur. İncecik kumlu, uzun, geniş bir plaja ve tertemiz bir denize sahiptir. Yemyeşil doğası, bol oksijenli havası ile görülmeye değer yerler arasındadır. İstanbul’a yakın konumda bulunan Erikli, hafta sonları kalabalık, hafta içi sakindir. 

avsa plaj gorsel

Avşa Adası

Marmara Bölgesi’nin popüler tatil yerleri arasında bulunan Avşa Adası, Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlıdır. Meşhur Altınkum, Çınar, Tavşanlı ve Karadut  plajları, bakir koyları, renkli gece hayatı ile yaz aylarında kısa tatiller için binlerce kişi tarafından sık sık tercih edilir. Tertemiz bir doğaya sahip olan adada Avşa çarşısını gezebilir, uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. 

trilye gorsel

Trilye

Bursa ilinin Mudanya ilçesine bağlı olan Trilye, Marmara Denizi’ne kıyısı olan şahane bir sahil kasabasıdır. Eski bir Rum köyü olan Trilye, Mudanya’ya 15 dakikalık mesafede yer alır. 

Marmara sahil kasabaları arasında kendine has doğası, tarihi ve mimari dokusu, sahil uzunlugu ile özel bir yere sahiptir. Doğal güzellikleri, dar sokakları, balık lokantaları, meşhur kahvehanesi ile şehir gürültüsünden uzak bu cennet yerde huzurlu ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 

murefte plaj gorsel

Mürefte

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte, üzüm bağları ve şarabıyla ünlüdür. Eski bir Rum köyü olan bu şirin yer, 30 civarında şarap tesisine ve ülkemizin ilk ve en büyük şarap müzesine sahiptir. 

Kendine has tarihi dokusu, doğal güzellikleri içerisinde barındıran bu sahil kasabası yaz aylarında binlerce kişi tarafından ziyaret edilir. Sakin ve keyifli bir tatil geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz. 

fistikli gorsel

Fıstıklı

Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Fıstıklı, Marmara Bölgesi’nin en temiz denizine sahip bir sahil kasabasıdır. Yemyeşil doğası, doğal güzellikleri ve tertemiz deniziyle öne çıkan bu şirin yerde şelaleleri gezebilir, buz gibi sularında serinleyebilirsiniz. Yemyeşil alanlarında uzun yürüyüşler ve piknik yapabilirsiniz. Deniz, kum, güneş keyfini çıkarmak için burayı tercih edebilir, huzurlu ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

enez gorsel

Enez

Edirne’ye bağlı Enez bölgesi Marmara Bölgesi ve Türkiye’nin en güzel sahil kasabaları arasında bulunur. Meriç Nehri’nin Ege Denizi’ne döküldüğü yerde kurulu olan Enez, tertemiz bir denize sahiptir. 

Turistlerin çok fazla tercih ettiği Enez ve çevresinde pek çok plaj ve beach yer alır. Oldukça sakin olan bu sahil kasabası, tatilcilere bol dinlenmeli, huzur dolu bir tatil ortamı sunar. 

karabiga gorsel

Karabiga

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Karabiga, Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlıdır. Muhteşem bir sahile ve denize sahip olan Karabiga’nın yerleşim geçmişi antik çağlara kadar uzanır. 

Gezilebilecek yerler arasında antik kent, müze, koylar, göl ve park alanları bulunur. Tarihi açıdan birçok önemli yere sahip bu sahil kasabasında kültürel aktiviteler yapabilir, birbirinden güzel plajlarında deniz ve güneşin keyfini çıkarabilir, huzurlu bir tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz. 

Marmara’nın sahil kasabalarını yakından keşfetmek ve kafa dinlemelik bir tatil molası vermek için Holimax’te yer alan otelleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın