Ege ve Akdeniz’i buluşturan Marmara Bölgesi deniz, kum ve güneş tatilinin keyfini çıkarabileceğiniz pek çok yere ev sahipliği yapar. Marmara’da denize girilebilecek yerler arasında birbirinden güzel ve tertemiz plajlar yer alır. 

Denize kıyısı olan bu sayfiye yerler yaz aylarında şehirden çok fazla uzaklaşmadan günübirlik veya hafta sonu tatili için sık sık tercih edilir. Marmara Bölgesi ve çevresinde yer alan birçok noktada denizin ve güneşin keyfini çıkarabilir, konaklama için çevrede yer alan otelleri tercih edebilirsiniz. 

marmara bolgesinde nerede denize girilir

Marmara Bölgesi’nde Nerede Denize Girilir?

Marmara Adası

Balıkesir iline bağlı olan Marmara Adası, Türkiye’nin ikinci büyük adası olarak yer alır. Mis kokulu çam ormanları, tertemiz bir havası, balıkçıları, sakin koyları ve plajları ile huzurlu bir atmosfere sahiptir. 

Adada denize girilebilecek plajlar arasında Çınarlı, Aba, Şifalı Su ve Kole plajları yer alır. Denizi temiz, sığ ve kumludur. Doğa ile iç içe plajlarında su sporları yapabilir, gürültüden uzak sakin vakit geçirebilir, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

kilyos

Kilyos

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos, eşsiz doğası, masmavi denizi, plajları ve sahilleri ile denize girmek için en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alır. Upuzun ve kumlu bir sahile sahip olan Kilyos Halk Plajı, yıl boyunca hafta sonları oldukça kalabalıktır. 

Burc Beach gibi popüler plajların yer aldığı bu hareketli beldede plaj dışındaki yerlerden kolaylıkla denize girebilirsiniz. Tertemiz bir doğaya sahip Kilyos’un denizi temiz, kumlu ve zaman zaman hafif dalgalıdır. 

Mudanya 1

Mudanya

Bursa iline bağlı Mudanya, son dönemlerde plajları ile ziyaretçilerin gözde tatil yerleri arasında bulunur. İstanbul’dan 1,5 saatlik uzaklıkta yer alan Mudanya, günübirlik gelmek isteyen veya kısa süreli tatil yapmak isteyenler için uygun alternatifler arasındadır. 

Bölgenin popüler plajları arasında Burgaz, Kumyaka ve Coşkunöz halk plajı yer alır. Yılın yaz aylarında turistlerin keyifli vakit geçirebildikleri plajlara sahip olan bölgenin denizi berrak, dibi kumlu ve çakıllıdır. 

edirne erikli

Erikli 

Erikli Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı bir kıyı kasabasıdır. Kendi kendini yenileyebilen Saroz Körfezi’ne kıyısı bulunur. Oldukça uzun, doğal ve kumlu bir plaja sahiptir. 

Denizi masmavi, berrak ve tertemizdir. İstanbul’a birkaç saatlik mesafede bulunan Erikli, doğal güzellikleri, tertemiz doğası ve deniziyle günübirlik ve hafta sonu tatilleri için sık sık tercih edilir. Yaz aylarında hafta sonları çok sayıda tatilci ağırlayan bu şirin yer hafta içi daha sakindir.  

tekirdag

Tekirdağ

Türkiye sınırları içerisinde sahil uzunluğu en fazla olan şehir Tekirdağ, turizm potansiyelinin yoğun olduğu bölgeler arasında bulunur. Tekirdağ ve çevresinde bulunan Kumbağ, Marmara Ereğlisi, Şarköy ve Süleymanpaşa’da uzun sahil şeridine ve masmavi, tertemiz bir denize sahip doğal plajlar yer alır. Mavi bayraklı Şarköy Halk Plajı ve Mürefte Halk Plajı yaz aylarında tatilciler tarafından çok fazla tercih edilir. Halk plajlarının dışında otellere ait özel plajlar ve özel işletmelere ait beach’ler yer alır.  

heybeli ada

Heybeliada 

Prens Adaları diğer adıyla İstanbul Adaları arasında yer alan Heybeliada, İstanbul’un Anadolu Yakası güney açıklarında yer alır. Büyükada’dan sonra ikinci büyük ada olarak yer alan Heybeliada, hafta sonu kaçamağı için  keyifle vakit geçirilebilecek çok sayıda plaja ve tertemiz bir denize sahiptir. 

Çam ormanlarıyla kaplı doğası ve masmavi denizin içe içe olduğu Heybeliada’nın denizi sığ ve berrak, dibi kumludur. Doğal manzaralı ve geniş alana sahip yarı kumsal plajları tertemiz denizi, ferah atmosferiyle dikkat çeker. Heybeliada’nın popüler plajları arasında Değirmenburnu Plajı, Ada Beach Club ve Aqua Green Beach yer alır. 

Hafta sonu tatilinizi planlamak için Holimax üzerinden lokasyon ve otel seçiminizi kolaylıkla yapabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın