Akdenizin her mevsim ayrı güzel olan sakin beldesi Kaş, pırıl pırıl denizi, masmavi koyları, eşsiz doğası, tarihi ve doğal güzellikleri, dalış noktaları ve keyifli restoranları ile her yıl binlerce turisti ağırlar. Antalya’ya bağlı bir ilçe olan Kaş’ın doğusunda Demre, batısında Fethiye yer alır. 

Antalya’ya 220 km uzaklığında bulunan Kaş 70 km’lik kıyı şeridiyle göz doldurur. Geçmişte birçok farklı medeniyetin yaşamış olduğu Kaş’ta gezilecek yerler oldukça fazla ve görülmeye değer güzelliktedir. 

kasa nasil gidilir

Kaş’a Nasıl Gidilir?

Kaş’a yılın her mevsimi otobüs yolculuğu yaparak ulaşabilirsiniz. Antalya Havaalanı’ndan kalkan otobüslerle 3 saat sonunda Kaş’a varabilirsiniz. Ayrıca, Kaş’a Dalaman Havaalanı ile ulaşabilirsiniz. 150 km yol yaparak Dalaman Havaalanından da Kaş’a varabilirsiniz. 

xanthos antik kenti

Xanthos Antik Kenti (Ksanthos)

Antalya ve Muğla arasında iki tepe üzerine kurulu Xanthos Antik Kenti (Kanthos), Kaş merkeze 45 km uzaklıkta bulunur. 1988 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan antik kent içerisinde 1838 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucu birçok eser İngiltere’ye götürülmüştür. 

Ortaya çıkarılan eserler Likyaca kullanılarak yazılmış kitabeler olup kentin öne çıkan tarihi yapıları arasında bulunur. Kent içerisinde gezebileceğiniz yapılar antik tiyatro, lahit, kaya mezarları ve kilise olarak yer alır. 

pirha antik kenti

Pirha Antik Kenti (Bezirgan)

Pirha Antik Kenti (Bezirgan), Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Köyü içerisinde yer alır. Kaş merkeze 30 km uzaklıkta bulunur. Kaş’ın önemli tarihi yapıları arasında bulunan antik kent, denizden 850 metre yükseklikte yer alır. 

Antik kent içerisinde yer alan kaya mezarları, heykeller ve kabartmalar yer alır. Kentin yamacında bulunan kaya mezarlar görülmeye değer güzelliktedir. Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu çıkan üç kadın heykeli Antalya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. 

cukurbag yarimadasi

Çukurbağ Yarımadası

Çukurbağ Yarımadası, Kaş merkeze 4 km yürüyüş mesafesinde yer alır. Kaş’ın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında bulunur. Çukurbağ Yarımadası, fiziksel olarak “kaş” şeklinde olduğu için Kaş beldesi, yarımadanın şeklinden dolayı bu ismi alır. 

Çukurbağ Yarımadası içerisinde deniz ve güneş keyfi yapabileceğiniz koy ve plajlar yer alır. Bu plaj ve koyların denizi masmavi, berrak ve dalgasızdır. Akdeniz’in eşsiz manzarasına şahit olabileceğiniz Çukurbağ Yarımadası etrafında konaklama tesisleri, restoran ve kafe işletmeleri yer alır. 

kibris kanyonu

Kıbrıs Kanyonu

Kıbrıs Kanyonu, Kaş ve Elmalı arasında yer alır. Kaş merkeze 50 km uzaklıkta bulunur. Doğa sporu severlerin uğrak yeri olan bu doğal güzellik el değmemiş yapısıyla dikkat çeker. 

Kanyon içerisinde yürüyüş, bisiklet, jeep ve safari turları gerçekleştirilir. 13 km uzunluğa sahip kanyon içerisinde yer alan şelale ve göletler görüntüsüyle göz doldurur. Doğa yürüyüşlerinin yapıldığı kanyon yerli, yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. 

gombe yaylasi

Gömbe Yaylası

Antalya’da serin havasıyla ön plana çıkan Gömbe Yaylası, Kaş merkeze 55 km uzaklıkta bulunur. Yumru Dağı’nın zirvesinde yer alan Gömbe Yaylası, benzersiz manzarası ve huzurlu atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakır. 

Kızılçam, sedir ve ardıç ağaçlarını fazlasıyla görebileceğiniz yaylada yer alan Yeşilgöl’ün buz gibi sularında yüzebilirsiniz. Yaz aylarında bölge halkı tarafından tercih edilen yayla doğaseverlerin de uğrak noktasıdır. Sıcak havalardan uzaklaşıp serinleyebileceğiniz bu yaylada doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. 

kas uzun carsi

Uzun Çarşı 

Kaş’ın simgesi olan Uzun Çarşı, Andifli Mahallesi’nde yer alır. Çarşı bitiminde ziyaret edebileceğiniz Likya dönemine ait tarihi yapı Kral Mezarı bulunur.  Bölgenin en işlek caddesi olan Uzun Çarşı’da alışveriş yapabileceğiniz el işçiliği ile hazırlanmış ürünler satan hediyelik eşya dükkanları yer alır. 

Kaş tatiliniz için birbirinden konforlu konaklama seçenekleri sunan Antalya otellerini inceleyebilir, avantajlı kampanyalarla yaz tatilinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Yorum Yazın