Yazın deniz, kum, güneş üçlüsü herkesin sevgilisidir, peki bu üçlünün ve tabii yazın kuru havasının cildimiz üstünde nasıl etkileri olduğunu biliyor muyuz? Cilt tipiniz ne olursa olsun yaz boyunca vücutta su kaybının fazla olması nedeniyle ekstra bir kuruluk olacaktır. Yazın cıvıl cıvıl enerjisine uygun ışıl ışıl bir cildiniz olsun istiyorsanız kuru ciltler için bakım önerileri içeren yazımız mutlaka işinize yarayacaktır. Güneş gibi parlayacağınız nice yazlarınız olsun diyoruz ve yazın cilt bakımı ile ilgili tüyolara geçiyoruz!

yazin kuruyan cildiniz icin nemlendiriciler

Yaz Etkisine Karşı Cilt Koruyucumuz Nemlendiriciler

Sıcak hava, nem, deniz, havuz ve güneş ışınlarının olumsuz etkileri derken yaz ayları cildimiz için biraz yıpratıcı geçebilir. Kavurucu sıcaklarda en büyük destekçimiz tabii ki nemlendiriciler oluyor.

İster kozmetik markalarının nemlendirici kremleri ile olsun ister kendi hazırladığınız doğal nemlendiriciler ile olsun mutlaka cildin su kaybına karşı önlem almak gerekiyor. Güneş kreminizi de nemlendirici özellikli olanlardan alırsanız bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Nasılsa nemlendirici kullanıyorum benim cildime bir şey olmaz deyip öğlen 12:00’de güneş altında kalmayın elbette! Güneşin tam tepede olduğu saatlerde dışarıda vakit geçirirseniz dünyanın en güçlü nemlendiricileri bile cildinizin pul pul dökülmesinin önüne geçemez.
meyveler hem cildinizi besler he

Meyveler Hem Cildinizi Besler Hem de Doğal Maske Olurlar

Yazın kuruyan ciltler için bakım önerileri arasında beslenmeye eklenecek özel besinler de vardır. Hem sulu yapılarıyla vücudun su ihtiyacını karşılayıp cildin nem dengesine destek olan meyveler bir yandan da içerdikleri vitaminlerle cildin güçlü ve diri kalmasını sağlarlar.

Peki, kuru ciltler için meyve önerileri neler? Ananas, avokado ve muz yazın hem severek tüketilen hem de maske olarak da kullanabileceğiniz favori meyveler arasında yer alıyor. Bu meyvelerden maske hazırlamak için yoğurt, bal, zeytinyağı gibi doğal cilt bakımı denince akla ilk gelen destekleyicilerden faydalanabilirsiniz. Doğal maske denince salatalığı da anmadan geçmeyelim. Yazın ferahlatıcı salatalıkları tükettikten sonra kabuklarıyla yüz maskesi yapmayı unutmayalım.

Meyve ve sebze tüketiminde özellikle A ve C vitamininden zengin olanları tercih ederek yaz boyunca cildinizin kuruma ihtimalini minimuma düşürebilirsiniz.
 

yzin kuru ciltler icin oz yaglar

Yazın Kuru Ciltler için Öz Yağlar ve Destekleyici Serumlar

Yazın kuru ciltler için en doğal çözümü sunan bitkisel çözümler öz yağlar ve destekleyici serumlar olur. Şimdi, hangi uçucu yağ cilt üstünden nasıl etki yapıyor kısa kısa bahsedelim.

  •         Yazın kuruyup kaşınan hatta zaman zaman bu kaşınmaların etkisiyle tahriş olan cildinizi yatıştırmak için papatya yağı yardımcı olabilir. Papatya özleri cildin iyileşmesini kolaylaştırır.
  •         Cilt bakımı için öz yağlar listelerinde en popüler seçeneklerden biri sandal ağacı yağıdır. Bu öz yağı birçok kişi nemlendirici olarak kullanır, iltihaplı ciltleri rahatlatmada da etkilidir.
  •         Yazın ferahlatıcı kokularla kendinizi çok daha iyi hissediyorsanız portakal çiçeği yağını deneyebilirsiniz. Cildinizin esnekliğini artıran portakal çiçeği yağı kurumaya karşı önlemi baştan almanızı sağlar.
  •         Frekansı en yüksek kokular arasında gösterilen gül kokusu zihnin pozitifte kalmasını destekleyen bir şifa kaynağıdır. İçinizin ferahlamasıyla birlikte içinizin güzelliğinin dışınıza da yansımasında süper etkisi olacak gül ağacı yağını yazın kuruyan cildiniz için kullanabilirsiniz.  
  •         Sadece cilt hücrelerini yenilemekle kalmayan aromaterapi etkisiyle bütünsel şifa sağlayan bir esansiyel yağ olan lavanta yağını hem losyon gibi hem de masaj yağı olarak kullanabilirsiniz.

 

Yazın kuru ciltleri nasıl nemlendirip canlandıracağımız öğrendik, sıra geldi pırıl pırıl görünümümüz ile harika tatil beldelerinde ışığımızı göstermeye! Hala tatil planı yapmadıysanız Holimax oteller listesine mutlaka göz atın, kampanyalardan yararlanın ve ekonomik tatilin tadını çıkarın.

 

 

 

 

Yorum Yazın