Muğla, Türkiye’nin en sevilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Muğla tatili boyunca, Ege’nin mideleri huzurlu ve ferah şekilde bayram ettiren yemeklerinin tadına bakmak da tabii ki olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Peki, en iyi Muğla yemek mekanları nereler, hangi restoran hangi tarifler ile öne çıkıyor? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller ve leziz günler dileriz!

bodrumin restaourantlari

Tatilin de Lezzetin de Merkezi Bodrum’un En İyi Restoranları

Dünya mutfağından seçmece lezzetlerin bulunduğu ilk restoran önerimiz Maça Kızı’nda hem plajda vakit geçirebilir, hem konaklayabilir hem de kaliteli mutfaktan çıkan özellikle deniz ürünleri içeren tabaklarla midenizi şenlendirebilirsiniz. Ahtapot konfit, taze kalamar, jumbo karides, çipura ve karidesli gazpacho menünün öne çıkanları arasında yer alıyor. Göltürkbükü’ndeki Maça Kızı Bodrum’un kuzey kıyısında bulunuyor.

Bodrum tatili için merkezin kalabalığını değil de en uç kısmında kendine has müdavimleri olan bir belde olan Gümüşlük’ü tercih ettiyseniz Limon Gümüşlük favori yeme-içme mekanınız olabilir. Yazın hafif yemekler en güzelidir diyorsanız ekstra şanslısınız çünkü Limon Gümüşlük mezeleri ile meşhur! Yaprak sarma, kabak çiçeği dolma, pazı kavurma, mercimek köfte, fava, patlıcan salata, ıspanak salata, taze börülce, buğdaylı yoğurt, Kürt köftesinden dilediğinizi seçebilir, uzun sohbetli bir sofrada afiyetle karnınızı doyurabilirsiniz.

deniz urunleri mekani

Deniz Ürünleri Sevenlere Marmaris’te Lezzet Durakları

Muğla’ya gitme mevsimi genellikle yazdır ve yaz tatilinin tadı da deniz ürünleri ile çıkar! Her balığın özenle seçilip en uygun pişirme yöntemiyle hazırlandığı bir restoran olan Marmaris’teki Manzara Restaurant gerçekten balık lokantası olmanın hakkını veriyor. Balıkların yanındaki harika mezeler de keyfi kat kat artırıyor… Deniz börülcesi, domates salatası, marine çiğ karavida, kremalı enginar, ekşili viski sosla ızgara karavida, tereyağında kerevit, iskorpit, yarma buğdaydan risotto ve langusta ile şenlikli bir sofrada keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Lokantanın kalitesi ustanın tecrübesiyle artar; Denizkızı Restoran’ın kalitesi de mutfaktaki gizli kahramanlar ile üst seviyede kalmayı başarıyor. Tadımlarda ağızda her zaman hoş bir tat ve farklı baharatlar bile kullanılmış olsa rahatsız etmeyen hoş bir deneyim hissi geride kalıyor… Ahtapot ızgara ve fangri 10 üzerinden 10 puan alabilecek kadar muazzam! Meze olarak ise deniz börülcesi, fava, közde patlıcan salatası, balık pastırması ve ahtapot salatasını tercih edebilirsiniz.

fethiye yeme icme mekanlari

Muğla’nın Sevimli Beldesi Fethiye’de Yeme İçme Mekanları

Bodrum ve Marmaris’e nazaran Muğla’nın daha sakin bir tatil beldesi olan Fethiye her yıl yerli yabancı birçok turisti ağırlıyor. Burada yeme içme mekanları Muğla’nın en iddialı lezzet durakları olmasalar bile samimi ortamları ve ortalamanın bir tık üstünde tabakları ile iyi vakit geçirilecek restoranlar arasında yer alıyorlar.

Fethiye denince akla güne, kareli masa örtüleri üstünde yapılacak, uzun bir kahvaltıya başlamak gelir! Ege’nin huzurlu atmosferine yakışacak şekilde zeytinyağının başrolde olduğu bir kahvaltı yapma hayaliniz varsa işte sizin için Fethiye kahvaltı mekanları önerileri: Senit Ekmek, Enver Yalçın Yörük Müzesi, Efe Fırın ve Maki Bahçe!

Ben balıktan anlarım, pazarda en güzel balığı şıp diye gözünden tanırım diyorsanız, Fethiye’de gidebileceğiniz en iyi restoranlardan biri Hilmi Restoran. Hilmi’ye kendi balığınızı kendiniz götürüp pişirtebiliyorsunuz. İçki, salata ve mezeleri de restoranda seçebiliyorsunuz.

Ben öyle balığın iyisini gözünden anlayamam, iyi bir balık restoranı lazım diyorsanız da Yes Marina 2. Karagözler’deki Yengeç Restaurant’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Mekanın mezeleri arasında fava ve yengeç tava favoriler arasında!

Yemek bahane sohbet şahane diyenlerdenseniz tabii ki sizin için de Fethiye Merkez’de güzel meyhane seçenekleri bulunuyor. Fethiye Meyhanesi ve Efendi Meyhanesi sazlı sözlü eğlenceli akşamların olduğu sevilen mekanlar arasında yer alıyor.

En leziz tatil kareleri gözünüzde canlandıktan sonra en iyisi Muğla otelleri arasından seçim yapıp, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmek olur. Holimax filtreleme seçenekleri ile hemen seçeneklere göz atabilir, beğendiğiniz otelde yerinizi ayırabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın