Havalar ısındıkça hareket isteği artıyor ve birbirinden güzel konserler ve müzik festivalleri enerjiyi atmak, müzikle ruhu beslemek için harika etkinlikler oluyor! Peki, 2022 müzik festivalleri neler? Sizin için seçmece bir liste hazırladık. 

cukurova fest gorsel

Coşkuyu Doruklara Yaşamak için Çukurova Rock Festivali (12-15 Mayıs 2022)

Adana’nın meşhur Portakal Festivali’nin hemen ardından en çok misafir ağırlayan festivali olan Çukurova Rock Festivali, 2022’de Adana Galeria AVM Çim Alan’da müzikseverleri ağırlıyor!

Yaza girmeden, yaz coşkusunu hissetmek istiyorsanız Çukurova Rock Festival’de olmanızı şiddetle tavsiye ederiz. MFÖ, Athena, Manga, Adamlar ve Sena Şener güçlü sahneleriyle müzik festivalinde yer alacak isimlerden sadece birkaçı diyebiliriz. Yerin sallandığını hissedeceğiniz konserlerde doyasıya eğlenmek için bu rock festivali bir harika bir seçim!

Holifest Istanbul

Hint Müziklerinin Kıpır Kıpır Etkisi HoliFest’te! (14 Mayıs)

Şehir hayatının yorucu ve yoğun günlerini ardınızda bırakıp, Hint filmlerinde olduğu gibi bir anda dans edip her şeyi unutacağınız, içinizin harika bir enerjiyle dolup taşacağı bir etkinliğe katılmayı kim istemez ki! Hint kültürünün pozitif enerjisinin yaşatılmasının ve “iyinin kötüye karşı zaferi”nin kutlanılmasının ana amaç olduğu Holifest İstanbul bu yıl 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Holifest’te Hint mutfağından bol baharatlı tariflerin tadına bakabilir, Hint kınası ile otantik motiflerde dövmeler yaptırmayı deneyebilir, Hint müzikleriyle coşup, Hint dans gruplarını izleyebilirsiniz. Siz festival alanına gelin ve bırakın Holi’nin coşkusu sizi sarmalasın. Türk sanatçılar olmayacak mı diyorsanız merak etmeyin Murda, Dktt, Khontkar, Sefo ve Mavi Gri de konsept festivalde sahne alacak.

Chill Out Festival ilk kez Urlad 

Elektronik Müzik Tutkunları için Chill-Out Festival İstanbul (15 Mayıs)

“Cool” festivaller arasında sayılabilecek Chill Out Fest, Lounge FM 96 dinleyenlerin kendilerini radyodan gelen seslerin somuta evrilmiş halinde bulabilecekleri bir atmosfer yaratıyor.

Sanatsal ve kültürel atölyelerin olduğu, müzik dolu bir etkinlik deneyimi için Chill Out’ta olmayı seçebilirsiniz.

“Yeryüzündeki Cennet” mottosu ile ilerleyen bir ekibin organizasyonu olan Chill-Out Festival, 15 Mayıs’ta Kemer Country & Golf Club’da gerçekleşecek.

canakkale muzik fest gorsel

Yeri Sarsacak Konserler Çanakkale Müzik Festivali’nde (20-22 Mayıs 2022)

Yazın gelişini gümbür gümbür kutlamak isteyenler Çanakkale Müzik Festivali’nde buluşuyor! Trakya’da yeri yerinden oynatacak isimlerin arka arkaya konser vereceği etkinlikte bulunmanızı öneririz.

Dardanos Koyu’nda, denize sıfır Sunsan Otel’de müziğe doyma zamanı! Festivalde yer alacak isimlerden birkaç örnek verelim ve kararı size bırakalım: Hayko Cepkin, Sagopa Kajmer, Ceza ve Madrigal.

milyon fest gorsel

Milyonları Ağırlayan Milyonfest Denizli Pamukkale’de! (27-28-29 Mayıs)

Unesco Dünya Mirasları listesindeki beyaz cennet Pamukkale ve “Kutsal Kent” Hierapolis ile Laodikya Antik Kentlerinin olduğu Denizli’de bir hafta sonu tatili planlamak harika olur! Hele bir de bu tatili 27-28-29 Mayıs tarihlerine denk getirirseniz Milyonfest’i de kaçırmamış olursunuz.

Colossae Thermal Hotel bahçesinde gerçekleşecek Milyonfest’in muhteşem konser kadrosu şöyle: Sertab Erener, Ceza, Sena Şener, Eypio, Konu Sen Değilsin, Manga, Pentagram, Perdenin Ardındakiler, Bülent Ortaçgil, Birinci Kat, Athena, Cem Adrian, Madrigal, Evdeki Saat ve Tekil – A.

Denizli’de nerede kalacağım diye hiç düşünmeyin, Holimax sitesine girip en uygun Denizli otelleri arasından en uygun fiyata rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz!

Akra caz fest

Antalya Akra Caz Festivali Caz Ötesi Müzik Keyfi Sunuyor (3-18 Haziran)

Antalya Akra Caz Festivali, caz severleri mutlu etmenin ötesinde tüm müzik severleri memnun ediyor zira festival kapsamında funk, rock, latin ve soul ezgiler herkesi sıcacık kucaklıyor!

Rengarenk bir müzikal yelpazede, alanında isim yapmış başarılı müzisyenlerin ritimleriyle ruhunuzu beslemek için bu yıl Antalya tatilinizi 3-18 Haziran tarihleri arasına denk getirmenizi öneririz.

Antalya Akra Caz Festivali’nin muhteşem kadrosu şöyle: Igor Butman, Fantine, Imany, Akra Jazz Band, Kokoroko, Deli Bakkal, China Moses, Önder Focan Group, Antonio Lizana Flamenco Ensemble, Neşet Ruacan Quartet, August, Kick The Switch, Afroloji, Onat Murat Trio, Mark Eliyahu, Esra Kayıkçı Band, Fazıl Say, Bülent Evcil ve Yekta Kopan.

iksv gorsel

Ritm Patlaması İstanbul Caz Festivali’nde! (25 Haziran-7 Temmuz)

29. İstanbul Caz Festivali İKSV ve Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleşiyor. Harika ritimlerle hayal alemlerinde yolculuk yapmak için birbirinden muhteşem konserler müzik severleri bekliyor.

Etkinliklerin, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park – Swissotel The Bosphorus gibi şehrin farklı yerlerinde muazzam salonlarda gerçekleşmesi planlanıyor.

Dünyaca ünlü gitarist John McLaughlin, 80’den caz ve klasik müzikte yeteneğini adeta konuşturan Enrico Pieranunzi; 5 Grammy ödüllü vokal Dianne Reeves; blues, caz ve R&B melodileri üstüne puslu sesini harika işleyen Melody Gardot, yerli sanatçılardan Kalben, Teoman ve dünyanın dört bir yanında muhteşem müzisyenler kulakların pasını silmek için bu festivalde buluşuyor.

Konserlerde yerinizi almak için biletinizi hızlıca almayı, İstanbul’da farklı bir ilden gelecekseniz de Holimax sitesinden indirimli fiyatlarla seçtiğiniz bir otelde rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

 

 

 

 

 

Yorum Yazın