Ilıman iklimi ve temiz havası sayesinde yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da ziyaret edebileceğiniz bir belde olan Bodrum’da kışın yapılabilecek 10 aktiviteyi sizin için derledik. Bodrum’da soğuk günlerde nasıl zaman geçirebileceğinizi gelin birlikte öğrenelim.

bodrum kalesi

  • Bodrum’un Tarihi Güzelliklerini Keşfedin

Köklü bir geçmişe sahip olması sebebiyle birçok tarihi mirasa ev sahipliği yapan Bodrum’da kışın yapılacak aktivitelerden biri şüphesiz ki tarihi mekanları gezmek. Bodrum Kalesi ve Halikarnas Mozolesi gibi bu bölgenin en değerli tarihi yapılarını gezerek hem eğlenceli hem de kültürel bir gezi yapabilirsiniz.

bodrum sualti arkeoloji muzesi

  • Bodrum’un Müzelerini Ziyaret Edin

Doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla olduğu kadar sahip olduğu tarihi eserlerle de göz dolduran Bodrum’da kış aylarında yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise bölgede bulunan müzeleri gezmek olacaktır. Sualtı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Bodrum Deniz Müzesi ve Osmanlı Tersanesi gibi farklı ilgi alanlarına hitap eden müzeleri gezerek hem Bodrum’un tarihini hem de bölgenin kültürel değerlerini keşfedebilirsiniz.

bodrum carsisi

  • Bodrum Çarşısında Keşif Turuna Çıkın

Yazın cıvıl cıvıl bir kalabalığa sahne olan Bodrum Çarşısı, kış aylarının gelmesiyle birlikte daha sakin ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir alana dönüşüyor. Sıcakkanlı esnafı ve hediyelik eşya dükkanlarıyla tam bir kasaba çarşısı olan Bodrum Çarşısı’nda keyifli bir tur atabilir ve burada bulunan kafelerde sıcak bir kahve eşliğinde vakit geçirebilirsiniz.

bodrum koylarinda baliga cikin

  • Bodrum’un Koylarında Balığa Çıkın

Bodrum’da kış aylarında yapılacak eğlenceli aktiviteler arasında balık tutmayı da gösterebiliriz. Mavi ve yeşilin buluşma noktası olan Bodrum koylarında dilerseniz bir tekne kiralayarak dilerseniz de özel tekneyle balığa çıkabilirsiniz. Görkemli Ege manzarasına karşı balık tutabileceğiniz Bodrum’da bu aktiviteyi her mevsim yapabilirsiniz.

bodrum cokertme kebabi

  • Bodrum’un Yöresel Tatlarını Deneyin

Ege mutfağının en özel lezzetlerine ev sahipliği yapan Bodrum’da gurme tatları deneyimlemek de oldukça eğlenceli bir aktivite olacaktır.  Bodrum’un kış günlerinde mevsim balıklarıyla hazırlanan yemeklerin yanı sıra bu topraklarda meşhur olan Çökertme Kebabının da tadına bakabileceğiniz birçok restoran bulabilirsiniz. Sebze ve deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu bir mutfağa sahip olan Bodrum’da denk gelirseniz Turp Otu ve Hardal Otu gibi bitkilerle hazırlanan özel salataları da denemenizi tavsiye ederiz.

bodrumu gezin

  • Bodrum’u Baştan Sona Gezin

Bodrum’u baştan sona gezmek kış aylarında yapabileceğiniz en ideal aktivitelerden biri. Kış aylarında oldukça sakin bir beldeye dönüşen Bodrum’da dilediğiniz yere kısa sürede ulaşabilir ve bir gezi planıyla bu beldeyi yeni baştan keşfedebilirsiniz.

yilbasi eglencesi

  • Yılbaşı Eğlencelerine Katılın

Bodrum’da yaşayan yerli halkın en favori zamanlarından biri şüphesiz ki yeni yılın yaklaştığı günler. Bu şirin beldenin sokaklarında sık sık rastlayacağınız sobalardan gelen portakal kokusuyla kalabalık sofralarda yeni yılı karşılayabilirsiniz. Yeni yıl için beklentilerinizi karşılayacak bir Bodrum otelinde şimdiden yerinizi ayırabilirsiniz.

bodrum pazarinda alisveris yap

  • Bodrum Pazarında Alışveriş Yapın

Bodrum’da uzun yıllardır bir gelenek olan pazarlar, hem bu bölgenin eşsiz meyve ve sebzeleriyle tanışabileceğiniz hem de yerel halkıyla koyu bir sohbete girebileceğiniz alanların başında geliyor. Sıcakkanlı bir yerel halka sahip olan Bodrum’da kış aylarında da kurulan yöresel pazarları ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

bodrum marina

  • Marina’da Keyifli Vakit Geçirin

Bodrum’un yaz-kış hareketli olan nadir bölgelerinden biri elbette ki Marina. Tüm yıl boyunca farklı bölgelerden gelen tekneleri ağırlayan Bodrum Marina’da kış aylarında yazı bekleyen tekneleri görebilirsiniz. Hoş bir manzaraya ev sahipliği yapan Marina’da dört mevsim açık olan restoranlarda güzel bir akşam yemeği yiyebilir ve keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

bodrum sergileri

  •  Bodrum’da Düzenlenen Sergilere Katılın

Kültürel etkinliklerin Ege’deki duraklarından biri olan Bodrum’da her sene birçok farklı sergi düzenleniyor. Dünya’nın farklı yerlerinden gelen sanatçılara ev sahipliği yapan Bodrum’da kış aylarında da karşılaşabileceğiniz bu sergilerle keyifli bir hafta sonu geçirme şansınız var. 

Eğer kış aylarında sakin ve huzurlu birkaç gün geçirmek için Bodrum’u ziyaret etmeyi planlıyorsanız Holimax’in farklı özelliklere sahip otelleri arasından seçim yapabilir ve kusursuz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın