Tabloyu andıran güzelliği ile Abant, en popüler kaçış noktalarından biri. Bolu’nun 34 kilometre güneyinde yer alan Abant Gölü, etrafındaki ormanlık alanın ortasında cam gibi duru sularıyla adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Bir tabiat parkı olan Abant Gölü civarını 2-3 günde detaylı olarak gezebilirsiniz. Holimax Abant Otelleri sayfası konaklama için size fikir verebilir. 

Abant Gölü ne zaman gezilir sorusunun ise belli bir yanıtı yok çünkü burası her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip. Kış mevsiminde yağan karla bembeyaz bir örtüye bürünen göl, sonbaharda kıpkırmızı yapraklarla kartpostallara yakışır bir görüntü sergiliyor. Yazın ise canlanan doğanın görüntüsü berrak göl sularında yansıyarak buraya adeta masalsı bir hava veriyor.  

Abant’ta Doğa İçinde Gezilecek Yerler

bolu abant golu tabiat parki

Abant Tabiat Parkı

Tektonik bir fay hattı üzerinde konumlanan Abant Gölü dağlardan gelen gür kar sularıyla beslenmektedir. Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı olan Abant’ta pek çok endemik bitki ve değişik ağaç çeşitleri yetişmektedir. Başlıcalarını kavak, gürgen, fındık, çilek, kayın, ardıç, köknar, meşe gibi ağaçların oluşturduğu Abant bitki örtüsü etkileyici görüntüsüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.  

yedigoller milli parki

Yedigöller Milli Parkı 

Yedigöller Milli Parkı Bolu’ya 42 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve 1642 hektarlık bir alana yayılmıştır. Kütlelerin hareket ederek vadilerin önünü kapatması sonucu oluşan Yedigöller Milli Parkı adı üzerinde birbiriyle bağlantılı Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl isimli yedi gölden oluşmaktadır.

Burada mayıs ve eylül aylarında olta balıkçılığı yapılmaktadır. 100’den fazla kuş türünü ve sansar, sincap, karaca, geyik, ayı, domuz, tilki, sansar, kurt, yabani ördek, yabani güvercin, keklik gibi orman hayvanını barındıran Yedigöller’de yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kamp yerleri de bulunmaktadır. 

ormeci yaylasi abnat

Örmeci Yaylası

Kamp yapmayı seviyor ve yaylanın mis gibi tertemiz havasını teneffüs etmek istiyorsanız rotanızı Abant yolu üzerindeki Örmeci Yaylası’na çevirebilirsiniz. Bilhassa bahar aylarında son derece çarpıcı bir görünüme kavuşan Örmeci Yaylası keyifli bir Abant tatilinde mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri olarak gezi listenize alınabilir.

Abant Köy Pazarı

Son derece renkli ve hareketli bir Pazar olan Abant Köy Pazarı’nda el yapımı hediyelik eşyalardan organik ürünlere kadar pek çok alternatif bulabilirsiniz. Ahşap bir binanın çatısı altında kurulan bu doğal pazar özellikle hafta sonlarında çok daha hareketli oluyor. 

 

Abant’ta Ne Yenir?

Sadece büyüleyici manzarasıyla değil damak çatlatan mutfağıyla da ünlü olan Abant, bunu biraz da tüm dünyaya nam salan Bolu Mengenli aşçılarına borçludur diyebiliriz.  

abant kebabi

Abant’ın en meşhur yemeklerinden bazılarını ise İnebolu etli ekmek, Abant kebabı, Kartalkaya kebabı, kabaklı gözleme, kaldırık dolması, Mengen pilavı, kuzugöbeği mantarı dolması, kaşarlı domates çorbası, mangalda sucuk olarak sıralayabiliriz. Abant’ın en ünlü yemeğinin kaşarlı alabalık olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.  

Konaklama yaptığınız Abant otelleri mutfakları da usta şeflerin elinden çıkan enfes lezzetlerle bölgeden aldığınız keyfi ikiye katlayacaktır. 

bolu abant alabalik

Abant’ta civardaki kahvaltıcılarda doğanın tam kalbinde mükellef bir kahvaltı ziyafeti çekebilir, et mangal ve alabalık lokantalarında son derece leziz tatları deneyimleyebilirsiniz. Tereyağında kızartılmış alabalık ise yörenin en meşhur yemeğidir diyebiliriz. Abant köftesi ve kiremitte pişirilmiş diğer lezzetler de damağınızda uzun süre iz bırakacaktır. 

Odun ateşinde pişirilmiş sucuk ekmek de yine Abant’ın en meşhur lezzetlerinden biri. Özellikle kış aylarında Abant’a gelenler için kar manzarası eşliğinde yenilen sucuk ekmek ve sobalı mekanlar nostaljik bir ortamda Abant’tan daha da keyif almanızı sağlayacaktır. 

Otantik bir ortamda yiyeceğiniz pirzola, biftek, kuru kavurma, ızgara lezzetler, domates sosuyla yapılmış kaşarlı köfte gibi lezzetler de hem leziz hem de doyurucu özellikleriyle öne çıkmaktadır. 

 

Yorum Yazın