Bolu’nun Mudurnu ilçesine yakın bir konumda bulunan Abant’ta görülecek çok sayıda yer, yapılacak sayısız aktivite bulunuyor. Kültür ve doğa turlarının da vazgeçilmez duraklarından biri olan Bolu, Türkiye’de fotoğraf turizminin yüksek olduğu Yedigölller’e de ev sahipliği yapıyor. Çayır otları, ısırgan, çilek, muşmula, kuşburnu, fındık, ılgın, ormangülü, söğüt ağaçları, kavak, meşe, dişbudak, sarıçam ve karaçamın çevrelediği Abant’ta gezilecek yerleri sizler için derledik.

Abant Tabiat Parkı

Toplamda 1197 hektarlık bir alana yayılmış olan Abant Tabiat Parkı, Keremali ve Abant sıradağlarının arasında eşsiz bir konuma sahip. İçerisinde dinlenme ve aktivite alanlarının da olduğu Abant Tabiat Parkı’nın tamamını gezmek için aceleci olmamanız gereken bir zaman ayırmanız gerektiğini belirtelim.

Örmeci Yaylası

İlkbahar döneminde rengarenk olan, kamp ve piknik alanları ile özellikle hafta sonları inanılmaz rağbet gören Örmeci Yaylası’nı fotoğraflayabilir, yürüyüş parkurlarını turlayabilir, büyüleyici manzaraların seyrine dalabilir ve doğayla iç içe piknik yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Sinekli Yaylası

Abant’ta bulunan Samandere’den rahatlıkla ulaşabileceğiniz Sinekli Yaylası, 100 dekarlık bir alanı kaplıyor. Dilediğinizce doğa aktiviteleri yapıp, güneşin tadını çıkarabileceğiniz Sinekli Yaylası, turistler için Abant’ta gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında geliyor.

Temmuz ayında buraya yolunuz düşerse, Sinekli Yaylası’nda gerçekleşen yayla şenliklerine katılabilirsiniz. Sinekli Yaylası’nda kampçılık, gözlemcilik, izcilik, safari, trekking, bisiklet vb. aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca bölgede doğal mantar da toplayabilirsiniz.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Samandere Köyü içerisinde yer alan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, 1988 senesinden bu yana ziyaretçileri ağırlıyor. 10 hektarlık bir alana yayılan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, trekking, hiking ve kamp yapmayı sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Sessizlik ve huzur içerisinde muhteşem anlar geçirme fırsatı bulabileceğiniz Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’ndaki şelaleyi görmek içinse biraz dik bir merdiven inmeniz gerekiyor. Ayrıca Samandere Şelalesi, Orman Bakanlığı tarafından “Tabiat Anıtı” statüsünü kazanmıştır.

Güzeldere Şelalesi

Abant’a oldukça yakın bir mesafede olan Güzeldere Şelalesi’nde kamp kurabilir, piknik yapabilir ya da doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Yılın dört mevsiminde birbirinden farklı harika manzaralar sunan Güzeldere Şelalesi’nde gürül gürül akan suyun yanı başında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Akkaya Travertenleri

Akkaya bölgesinde yer alan Akkaya Travertenleri’ni görür görmez Pamukkale Travertenleri’ne benzetebilirsiniz. Günün her saati kartpostallarda yer alacak güzellikte manzaralar sunan Akkaya Travertenleri, hiç şüphesiz Abant tatilinizin unutulmaz duraklarından biri olacak.

Abant Doğal Yaşam Müzesi

Abant Gölü’nün hemen girişinde yer alan Abant Doğal Yaşam Müzesi’nde bu bölgede yetişen farklı bitki türlerini görebilir, bölgenin flora ve faunası hakkında ilginç bilgiler edinebilir ve vahşi yaşamı gözlemleyebilirsiniz. Abant Doğal Yaşam Müzesi’ni görmeden Abant turunuzu sonlandırmamalısınız.

Yorum Yazın