Sonunda yaz geldi! Tatil planları yavaş yavaş yapılıyor, planların yapılmasıyla birlikte motivasyonumuz da artıyor. Bütün yıl boyunca beklenen tatilin ilk adımı bavul hazırlamak! Bavul hazırlamak kimi insan için çok zor ve stresliyken, kimisi için oldukça zevkli ve stresli bir iş olabiliyor.

Bavulunuzu hazırlarken heyecandan bazı şeyleri göz ardı edebilirsiniz, bu çok normal. Bu yazımızda bavul hazırlama sürecinizi kolaylaştıracak bazı bilgiler verdik. Bavulunuza istediğiniz her şeyi sığdırabilecek, gönül rahatlığıyla tatil için yola çıkacaksınız!

Bavulunuzda Mutlaka Olması Gerekenler

Bavul hazırlarken bir ihtiyaç listesi yapmak, hayat kurtarıcı olabilir. Bu listeyi hazırlamak hem sizleri bavul yapma stresinden kurtarır hem de gerekli olan eşyalarınızı unutmamanızı sağlar. Sizler için yaz tatiline giderken bavulunuzda olmazsa olmaz bazı eşyaları listeledik:

  • Kimlik, pasaport ve ehliyet gibi önemli belgeler: Kimlik, unutulmaması gereken belgeler içerisinde yer alıyor. Evden çıkmadan önce kimliğinizin yanınızda olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.
  • Kişisel bakım ürünleri: Yüz yıkama jeli, diş fırçası, diş macunu, günlük bakım kremleri, güneş kremi gibi kişisel bakım ürünlerinizi koyabileceğiniz küçük bir çanta yapmalısınız. Ayrıca; bu çantaya; tırnak makası, ped, ıslak mendil gibi temel malzemeleri eklemeyi de unutmayın.
  • İç çamaşırı, çorap: Bavulunuza bol bol iç çamaşırı ve çorap koyun! tatil sürenize göre sayısını belirleyebilirsiniz.
  • Rahat kıyafetler: Tatilde rahat edebileceğiniz kıyafetler seçmeye özen gösterin. İçinde rahat ve iyi hissettiğiniz kıyafetler giyinmek tatil boyunca konforunuzu önemli ölçüde etkiler. Şort, tişört, günlük elbiseler, terlik ve rahat ayakkabılar. Ek olarak bir tane Jean ekleyebilirsiniz. Hazır kıyafetlerden bahsediyorken; serin yaz akşamları için birkaç tane ince hırka koymayı da unutmayın.
  • Joker bir parça olacak gece elbisesi: Yaz akşamlarının keyfi ayrı oluyor. Renkli ve eğlenceli geceler için dışarıda giyebileceğiniz joker bir parça koyabilirsiniz. Bavulunuzda; şık akşam yemeklerinde veya gece eğlenmeye çıktığınızda giyebileceğiniz elbiseler mutlaka olmalı.
  • Plaj malzemeleri: Mayo, bikini ve şort yaz tatili için bavulunuzun olmazsa olmaz parçaları arasında! Ayrıca; kaliteli bir güneş kremi, vücut nemlendiricisi, havlu, terlik, şapka, plaj çantası gibi malzemeleri de unutmayın!
  • Şarj cihazı, USB bellek, toka vb. küçük eşyalar: Küçük ama önemli olan bu eşyalar genellikle en sık unutulan eşyalar arasında. Özellikle şarj cihazınızı yanınıza almayı unutmayın.
  • Kirlileri koymak için poşet: Tatilde bazen kirli kıyafetlerinizi yıkamakla uğraşmak istemeyebilir ya da yıkayacak uygun koşullar bulamayabilirsiniz. Bu yüzden kirli kıyafetlerinizi koymak için birkaç tane poşete ihtiyacınız olabilir.

Verimli Bavul Hazırlama Tüyoları

Verimli bavul hazırlama yöntemleri

Bavulunuza istediğiniz her şeyi sığdırmanız için kıyafetlerinizi mantıklı bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Tatilde ütüyle uğraşmamak için kıyafetlerinizin kırışmaması oldukça önemlidir. Bütün bunları dikkate alarak bavulunuzu yerleştirmelisiniz.

Bavulunuzda daha fazla alan açmak için; kıyafetlerinizi, iç çamaşırlarınızı rulo şeklinde katlayabilirsiniz. Alan tasarrufu için, vakumlama tekniği de önerilir. Eşyalarınızı, vakumlu torbaların içine yerleştirdikten sonra, elektrik süpürgesiyle mevcut havayı alarak bavulunuzda daha fazla yer açabilirsiniz. Çoraplarınızı ayakkabıların içerisine yerleştirmek de bavulunuzda minik de olsa alan açılmasını sağlar.

Küçük cepleri olan bir bavul seçimi yapmak da alandan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Küçük ceplerin içerisine; iç çamaşırı, toka, takı, çorap, şarj cihazları gibi küçük eşyaları eklemek bavul içerisinde alan kazanmanıza yardımcı olur.

Bavul hazırlama rehberi

Tatile; yüz yıkama jeli, şampuan, parfüm vb. şeyleri direkt büyük kutularda götürmek yerine küçük şişelerin içerisine koyarak hem bavulunuzdaki alandan tasarruf edersiniz hem de gereksiz ağırlık yapmamış olursunuz.

Yorum Yazın