Yazın insanın içini ısıtan, içinde çiçekler açtıran enerjisiyle birlikte kendimizi dışarı atmak, parklara ve sahillere inmek en büyük keyifler arasında yerini alır. Kışın cam kenarında kahve yudumlayıp okunan kitaplar yazın açık havaya taşınır. Sıcak günlere uygun yaz tatili kitapları neler olabilir diyorsanız yazımızda birbirinden güzel seçeneklere ulaşabilirsiniz.
ilber ortayli gorsel

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Tarihe ışık tutan, bilge yazar İlber Ortaylı, koca tarih içinde kısacık yer tutan ömürlerin nasıl dolu dolu yaşanabileceği konusunda da aydınlık fikirleriyle bizlerle.

Küçük büyük herkesin hoşuna gidebilecek olan kitapta Ortaylı, hayatta her yaşta verimli ve keyifli bir yaşam sürebilmek için neler yapılmalı sorusuyla yola çıkmış ve okuması oldukça keyifli bir kitap ortaya çıkarmış. Yaşamdan tat almanın püf noktaları, insan hayatının dönemleri, öğrenme serüveni, meslek seçimi, verimli çalışma tüyoları, eğitim modelleri, arkadaşlıklar, seyahat rehberi, filmler, kitaplar, müzik… Tüm bu başlıkların altında neler vardır merak ettiyseniz yaz kitabı olarak “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” tercihleriniz arasında mutlaka olsun.

sabahattin ali gorsel

Kürk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali

İlk basımından bugüne 1 milyondan fazla satmış olan Kürk Mantolu Madonna’da gerçekten insanı tatlı tatlı sarmalayan bir şeyler olmalı değil mi?

Sabahattin Ali’nin muazzam kaleminden dökülen, yaz güneşi gibi insana iyi gelen ve zaman zaman da tatlı tatlı kaşındıran cümleleri sevmemek adeta mümkün değil! Aşk, yalnızlık ve yabancılaşma temalarını işleyen bir roman nasıl yaz kitapları arasında olabilir diye içinizden geçiriyor olabilirsiniz ama deniz kenarında, kalabalığın arasında bu kitaptan birkaç sayfa okuyup etrafınızı seyretmek, emin olun keyifli bir deneyim olacak.

lightman gorsel

Bay Tanrı – Alan Lightman

Yaz demek fiziksel ve sosyal olarak adeta özgürleşmek demektir. Bu enerjiye uygun bir şekilde zihninizde de özgürleşmek ve yeni kapıların aralandığını hissetmek isterseniz bilimi felsefe ve teoloji üçgeninde, güldürürken düşündüren bir kitap olan Bay Tanrı’yı çantanıza atabilirsiniz.

Evrenin büyük patlama ile ortaya çıkışını başlangıç noktası olarak belirleyen kitapta evrenin sonuna kadar bir yolculuk sizi bekliyor.

Romain Puertolas gorsel

Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu –  Romain Puertolas

Kitabın ismini okurken bile insanda bir merak duygusu uyanıyor değil mi? Kitabın ismi aslında konuyu özetliyor. Gerçekten Bir Hintli Ikea’ya çivili yatak almaya geliyor ve kendini türlü olaylar sonucu IKEA dolabında uzun bir yolculuğa çıkmış halde buluyor.

Şöyle deniz kenarında okunacak sürükleyici ve eğlenceli bir kitap arıyorsanız yaz tatili kitapları listenize Romain Puertolas’ın bu eserini de ekleyebilirsiniz.

Alper Caniguz gorsel

Tatlı Rüyalar – Alper Canıgüz

Bu kitabın kategorisi, kitabın kapağı üstünde şöyle yazıyor; “Psiko-absürd Romantik Komedi”. Gerçekten iyi bir özetleme olduğunu düşünüyoruz. Akıcı bir absürd komedi romanı olan ve yaz kitabı olarak okunabilecek Tatlı Rüyalar kitabının özgün yapısını kitaptan bir alıntıyla göstermek en iyisi olur:

“Bir insan kendini Napolyon sanıp bundan da mutluluk duyabiliyorsa, onu sözde tedavi edip mutsuz kılmak doğru mu? Sırf çoğunluğun normallik anlayışına ters düşüyor diye birine deli yaftası yapıştırıp onu bir tımarhaneye kilitlemek insanlık dışı değil mi? Neden insanları değiştirmektense insanlara dünyayı değiştirecek gücü vermeyi denemiyorsunuz? Ya deliler haklıysa?”

 

Kokoloji / Kokoloji 2 / Kokoloji 3 – Tadahiko Nagao, Isamu Saito

İşte yaz kitapları içinde yer alabilecek harika bir öneri daha! Kokoloji serisi kitapları listedeki diğer kitaplardan farklı bir özellik taşıyor. Bu kitapları tek başınıza okumak kadar biriyle ya da birileriyle birlikte okumak da oldukça eğlenceli! Zira kitap içinde bilinçaltı inançlarınıza ulaşmanızı sağlayan, psikolojik araştırmalar baz alınarak hazırlanmış, eğlenceli sorular bulunuyor.

Kendinizi ve birlikte yazı geçirdiğiniz eşinizi, dostunuzu, arkadaşlarınızı daha yakından tanımak için Kokoloji kitaplarına başvurabilirsiniz.

 

Yaz tatili için yaz kitapları listesi hazır, peki yaz tatili planınız hazır mı? Nerede, nasıl konaklayabilirim diye düşünüyorsanız Holimax üzerinden popüler oteller ve popüler rotalara göz atabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın