Plajda güneşlenirken kitap okumaktan keyif alanları buraya alalım! Bu yazı bolca kitap önerisi içerir! Yaz aylarında keyif veren, sürükleyici kitaplar okumak günü ekstra güzelleştiriyor. Tatilde kitap okumayı sevenler için farklı yerlerde, farklı mekânlarda, denizin dalga sesleri eşliğinde harika bir kitap okumak, oldukça keyiflidir. Bu yazımızda; plajda güneşlenirken kitap okumayı sevenler için birbirinden güzel hikâyesi olan 4 farklı kitap önerimiz var!

 

  • Gece Yarısı Kütüphanesi- Matt Haig

gece yarisi kutuphanesi matt haig

Plajda güneşlenirken okumaktan keyif alacağınız ilk kitap önerimiz, Gece Yarısı Kütüphanesi. Kitabın kahramanı olan Nora Seed, yaşadığı olumsuz durumlar yüzünden artık yaşamaktan zevk almamaktadır. Ölmek isterken kendisini, yaşamla ölüm arasında, zamanın hiç akmadığı bir kütüphanede bulunur. Bu kütüphanede sonsuz sayıda kitap vardır ve bu kitapların hepsi Nora’nın farklı hayatlarına açılıyordur. Bu kitabı okurken kendinizi her bölümde farklı bir ev, farklı bir hayat yaratıyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Oldukça sürükleyici olan bu kitap, hayatı daha farkında yaşamanızı sağlayacak ve yaşam sevincinizi arttıracaktır.

 

  • Geçmişe Yolculuk-Stefan Zweig

gecmise yolculuk stefan zweig

İkinci önerimiz ise, dünyaca ünlü yazar Stefan Zweig’ dan geliyor. ‘’Yanımda kalın bir kitap taşımak istemiyorum, ama okuduğum kitabın da bana keyif vermesini istiyorum’’ diyenlerdensiniz, bu kitap tam size göre!  Bu kitabı şezlongda uzanırken içeceğinizi yudumlarken bir çırpıda okuyabilirsiniz. Her koşula pes etmeyen, zamana ve mekana karşı direnen yasak bir aşkın hikayesini anlatıyor. Yıllar sonra tekrar buluşan iki sevgilinin hayatları artık çok farklıdır. Geçen zamana, değişime, belirsizliklere rağmen, aşk doludizgin devam etmektedir.

 

  • Hayat Sana Ne Anlatıyor – Çetin Çetintaş

hayat sana ne anlatiyor cetin cetintas

Plajda keyifle güneşlenirken okumaktan zevk alabileceğinizi düşündüğümüz bir diğer kitap, ‘’Hayat Sana Ne Anlatıyor’’. Duygularınızın size ne anlattığını hiç merak ettiniz mi? Çetin Çetintaş, bu kitabında duygularımızı daha iyi anlamamıza ve hayatı anlamlandırmamıza yardımcı oluyor. Her duygunun belli bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade eden Çetintaş, hayatımızdaki beş elementin hayatımızın alfabesi olduğunu öne sürüyor. ‘’Duygular, elementlerle konuşur. Her element, bir duyguyu hatta davranışı temsil eder.’’ Bu kitabı okuduktan sonra hayatınız,  farklı deneyimlere ve farklı kapılara açılacak!

 

  • Saç Örgüsü- Laetitia Colombani

sac orgusu laetitia colombani

Geldik dördüncü önerimize! Bu kitap, ‘’Hayatta her zaman umut vardır’’ klişesinin aslında ne kadar doğru olduğunu anlatan bir kitap. Oldukça sürükleyici ve hayatın içinden olan bu kitap, okuyuculardan tam puan almıştır. Bu kitap, üç ayrı kadının, üç farklı kıtada yaşadığı, birbirinden farklı hayatı anlatıyor. Yazar, bu kitapta;  kendileri bilmese de birbirlerinin hayatına dokunmuş, üç ayrı kadının özgürlükleri için verdiği savaşı harika bir hikâyeyle anlatmıştır. Bu kitabı okurken umut, dayanışma ve içinizdeki gücü derinden hissedeceksiniz.

 

Yorum Yazın