Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir mahalle olan Side, turizmin en canlı olduğu noktalardan biridir. Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden olan Side’nin tarihinin Hititlere kadar uzandığı bilinmektedir. Bu özelliğiyle pek çok tarihi yapıyı içinde barındıran Side, Antalya’nın kültürel dokusunu yaşatmaya devam eden tatil beldeleri arasında yer alır.

Yaz aylarında Türkiye’de en fazla turisti ağırlayan Akdeniz bölgesi, Mayıs ayı itibariyle deniz sezonunu açar. Side’de Akdeniz’in en güzel plajlarının bulunduğu pek çok yer mevcut. Deniz keyfinin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Side tatilinizde birbirinden eğlenceli plajlar ve beachlerde harika anlar geçirebilirsiniz.

Bu yazımızda Side’nin en iyi plajları nı ve En İyi Side Otelleri ni keşfedeceğiz.

1-    Side Halk Plajı

side halk plaji

Akdeniz’in pırıl pırıl denizinin keyfini çıkarabileceğiniz Side Halk Plajı, berrak bir denize sahiptir. Side halk plajı, aileler tarafından yaygın olarak tercih edilen plajlar arasında bulunuyor. İlçe merkezine yaklaşık 14 km uzaklıkta bulunan halk plajına özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Plaj, sığ bir denize ve ince taneli kumlardan oluşan kumsala sahip olduğu için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça uygundur. Tesis içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler ve karnınızı doyurabileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsizdir.

2-     Kumköy Plajı

kumkoy plaji

Side’de ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz bir başka plaj da Kumköy plajı. Kumköy plajı, Side merkeze 4 km uzaklıkta bulunmaktadır. Merkeze yakınlığı, temiz kumsalı ve sığ denizi sayesinde pek çok kişi tarafından tercih edilen Kumköy plajı, geniş bir kumsala ve keyifli bir sahil ortamına sahip. Kumköy plajında, deniz derinliğinin kademe kademe artması yüzme bilmeyenler, çocuklar ve aileler için uygun koşulları sağlamaktadır. Bunların yanı sıra plaj içerisinde duş ve soyunma kabinleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda, tesis içerisinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler de bulunmaktadır.

3-      Sorgun Halk Plajı

sorgun halk plaji

Denizi ile oldukça ilgi gören Sorgun plajı, Side’de mavi bayraklı plajlar arasında bulunuyor. Denizi oldukça berraktır, bu özelliğinin yanı sıra kumla karışık çakıl taşlardan oluşan sahiliyle de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Tesis içerisinde; giyinme kabini, tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız yerler de bulunmakta. Ek olarak; kendinize ait şezlong ve şemsiyelerle plaja ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

4-Çolaklı Plajı

colakli plaji

Çolaklı plajı, Side merkeze 10 dakika uzaklıkta bulunan genellikle sessizlik ve sakinlik arayanların tercih ettiği plajlar arasında bulunuyor. Kısmen dalgalı bir denize sahip olan Çolaklı plajı, sizlere huzur bulacağınız bir atmosfer sunmakta. Burada denizin keyfini çıkarmanın yanı sıra, zihninizi sakinleştirip, ruhunuzu tazeleme şansına da sahipsiniz. Plajın çevresinde pek çok restoran, otel ve kafe bulunmakta. Ayrıca Çolaklı plajına ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

En İyi Side Otelleri

Side’de konaklayabileceğiniz, arzu ettiğiniz kriterlere sahip birçok otel bulunuyor. Side; her şey dahil, ultra her şey dahil, aile oteli, balayı oteli, SPA oteli gibi pek çok otel konseptini içinde barındırıyor. Tüm ihtiyaçlarınızı cevap verebilecek, üst düzey hizmet anlayışına sahip Side otelleri, sizlere unutulmaz bir tatil yaşama fırsatı sunuyor.

sidenin en iyi otelleri

Akdeniz’in muhteşem kıyılarında bulunan mavi bayraklı plaj seçenekleri, çocuklarınız için özel olarak düzenlenen etkinlikler, SPA hizmetleri ve farklı kültürlerden pek çok lezzeti bünyesinde barındıran dünya mutfağı restoranlarına sahip, Side otellerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Starlight Resort Hotel
  • Kirman Calyptus Resort & SPA
  • Kirman Sidemarin Beach & Spa
  • Sunthalia Hotels & Resort
  • Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa
  • Throne Beach Resort & Spa
  • Club Hotel Turan Prince World
  • Riolavitas Spa & Resort Hotel
  • Diamond Premium Hotel & Spa
  • Side Stella Elite Resort Hotel
  • Palm World Resort & Spa

Yorum Yazın