Sıcak havanın etkisini yavaş yavaş hissetmeye başladığımız şu günlerde bir tatil planı oluşturmak istiyor olabilirsiniz. Hem eğlenceli hem de yeni yerler keşfedebileceğiniz bir deneyim yaşamak istiyorsanız plan yapmadan önce sizin için hazırladığımız yaz tatiline özel 5 rotayı dikkate almanızı öneririz.

  • Marmaris

marmaris

Mavi ve yeşil rengin en görkemli hallerini görebileceğiniz nadir yerlerden biri olan Marmaris, Türkiye’de yaz tatili dendiğinde akla ilk gelen lokasyonlardan biri. Doğal güzelliklerine ek olarak oldukça zengin bir tarihi dokuya sahip olan Marmaris’te eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Uçsuz bucaksız bir deniz ve beyaz kumlarla çevrili geniş bir sahil boyuna sahip olan Marmaris’te gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Tekne tatili yapmak isteyenler için de oldukça doğru bir rota olan Marmaris’te  Bozburun ve Çiftlik Koyu gibi denize girebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Bölgenin tarihi zenginliklerini keşfedebileceğiniz Marmaris Kalesi de bu beldeye yolunuz düşerse ziyaret etmeniz gereken duraklar arasında.

  • Fethiye

fethiye oludeniz

Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nin vatanı Fethiye, keyifli bir yaz tatili yapmak için tercih edebileceğiniz bir diğer rota. Dünya’da eşine benzerine zor rastlanır bir doğa harikası olan Ölüdeniz, her sene binlerce turiste unutulmaz bir tatil yaşama fırsatı sunuyor.

Eğer bir deniz tatili yapmanın yanı sıra adrenalini yüksek aktivitelere de merakınız varsa Fethiye sizin için doğru adres olacaktır. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin yamaç paraşütü yaptığı Babadağ’da muhteşem bir manzaraya metrelerce yükseklikten bakma şansınız var.  Oldukça farklı konaklama alternatifleri bulabileceğiniz Fethiye otellerinde tatilinizi kusursuz hale getirerek bu yazı hem kendiniz hem de aileniz için unutulmaz kılabilirsiniz.

  • Side

antalya side

Antalya’nın en muhteşem lokasyonlarından biri olarak kabul gören Side’de bu yaz muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz. Masmavi denizi ve altın kumuyla tam bir Akdeniz kasabası olan Side’de denize girebileceğiniz birçok farklı plaj bulunuyor. Side Halk Plajı, Çolaklı ve Kumköy Plajları bu alternatiflerden yalnızca birkaçı. Oldukça sakin ve temiz bir denize sahip olan Side’de bir deniz tatilinden beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Tüm bu doğal güzelliklerinin yanında farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir belde olan Side, oldukça zengin bir tarihi mirasa sahip. Bu beldede oldukça popüler olan Side Antik Kenti ve Apollon Tapınağı’nın her sene binlerce turisti ağırladığını söylemek yanlış olmayacaktır. 

  • Bodrum

bodrum

Yaz tatili için Ege Bölgesi’nde tercih edebileceğiniz noktalardan biri olan Bodrum, yıllar geçse de popülerliğini yitirmiyor. Her yaştan insanın beklentilerini karşılayacak farklı bir atmosfere sahip olan Bodrum’da keşfetmeniz gereken birçok durak bulunuyor.

Koyları ve plajlarının yanı sıra aktivite ve etkinlikleriyle de turistlerin ilgisini çeken bir belde olmayı başaran Bodrum’da gündüz denizin keyfini çıkarırken akşam saatlerinde Marina’da keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Mavi Tur’a çıkanların sık sık uğradığı bir rota olan Bodrum’da Akyarlar ve Bardakçı gibi berrak bir denize ev sahipliği yapan koylarda denize girmenizi öneririz.

  • Göcek

gocek

Yaz tatilinizi sakin ve huzurlu bir rotada geçirmek istiyorsanız size önereceğimiz ilk duraklardan biri Göcek olacak. Benzersiz bir doğa ve cam gibi berrak bir denize sahip olan Göcek’te tekne kiralayarak veya özel tekneyle yakınlardaki koyları ziyaret edebilirsiniz.

Oldukça küçük bir belde olan Göcek’te bulunan Kleopatra Hamam Koyu’nu mutlaka görmenizi öneririz. Bu bölgede yaşayan uygarlıklara dair izler bulabileceğiniz Göcek’te ziyaret etmenizi önerdiğimiz bir diğer koy ise Göcek Adası. Eşsiz bir manzaraya karşı denize girebileceğiniz bu koylarda huzurlu ve dinlendirici bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Holimax’in farklı otel seçenekleri arasından hemen seçim yapabilir ve tatil planınızı şimdiden oluşturabilirsiniz.

Yorum Yazın