Tatil denince ilk akla gelenler güneş, deniz ve kum oluyor. Bodrum, tatilini bu doğrultuda geçirmek isteyenlere turkuaz rengi berrak deniziyle, yaz boyunca pırıl pırıl parlayan güneşiyle ve altın rengi kumsallarıyla arzuladıkları her güzelliği sunuyor. Ancak Bodrum’un sundukları bunların da ötesinde.

Tarihi mekanlar, müzeler, eşsiz koylar, yemyeşil bir doğa, cıvıl cıvıl sokaklar ve burada sayamayacağımız birçok özellik Bodrum’u benzersiz bir tatil yeri haline getiriyor. Eşsiz denizi ve kumsalları için Bodrum’a gittiğinizde Bodrum’un sunduğu birbirinden farklı ve eğlenceli olanakları değerlendirmeden dönmek Bodrum’a haksızlık olur. 

Eğer siz de tatilinizi Bodrum’da geçirmeyi düşünüyorsanız ve tatilinizi renklendirecek      

Bodrum tatil önerileri ve tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorsanız gelin hazırladığımız yazıyı birlikte okuyalım.

Kamp Yaparak Doğayla Bütünleşin

kamp

Bodrum gözde bir tatil mekanı olduğu için her türlü seçeneği sunan onlarca otele ev sahipliği yapıyor. Her biri oldukça konforlu ve kaliteli olan oteller tatilinizi en iyi şekilde geçirmeniz için gereken tüm imkanları sunuyor. Özellikle Bodrum’un yeşillikleri arasında konumlanan oteller doğaya yakın olmak isteyen konukları ağırlıyor. 

Her ne kadar doğanın içinde konumlanmış olsa da bu oteller tam olarak doğayla bütünleşmenizi sağlamıyor. Otelde tatil yapmaktan sıkıldıysanız ya da yepyeni deneyimler yaşayarak doğayla bütünleşmek istiyorsanız birkaç günlüğüne de olsa otel dışına çıkıp kamp yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bodrum kamp alanları konusunda sayısız seçenek sunuyor. Yemyeşil ormanların masmavi Ege Denizi’ne uzandığı onlarca koya sahip olan Bodrum’da ücretli ya da ücretsiz faydalanabileceğiniz birçok kamp alanı bulunuyor. Üstelik ücretli kamp alanlarının çoğunda kamp için gerekli çadır, uyku tulumu, kamp sandalyesi ve mutfak malzemeleri de konuklara sunuluyor. 

Kalabalıktan uzak daha sakin bir ortamda kamp yapmak istiyorsanız ve herhangi bir ücret ödemek istemiyorsanız Bodrum ücretsiz kamp alanları da sayıca oldukça fazla. 

Bunlardan biri olan Cennet koyu kamp alanı muhteşem doğası ve deniziyle ziyaretçilerine cennetten bir köşe sunuyor. Ancak bu bölgede kamp yaparken bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. 

Her şeyden önce kesinlikle ateş yakmak yasak! Kamp alanı dışında çadır kurmaya da izin verilmiyor. 

Cennet koyunda kamp yapmak için yanınızda atıştırmalık yiyecekler götürüp, uyku tulumunuzda gökyüzündeki yıldızları seyrederek uyuyabilirsiniz. Koyun mükemmel doğasına zarar vermemek için çöplerinizi kamp dönüşü yanınızda getirmeyi de unutmayın! 

Bodrum’un Her Biri Başka Olan Pazarlarını Gezin

antika pazari

Tatilinize renk katmak için otel dışına çıkıp Bodrum sokaklarının kalabalığına karışmaya ve yerel halkını tanımaya ne dersiniz? Bodrum’un kültürünü, yaşam tarzını, sıcakkanlı ve hoşsohbet insanlarını en iyi tanıma yolu Bodrum pazarlarından geçiyor. Üstelik Bodrum pazarları taptaze meyve ve sebzeleri, enfes yöresel lezzetleri ve çeşit çeşit eşyaları uygun fiyatlara satın alabileceğiniz en doğru yer. 

Bodrum pazarlarının her biri farklı farklı seçenekler sunuyor. Örneğin, Bodrum bit pazarı ikinci el kıyafetlerden eşyalara kadar her türlü ürünün satıldığı nostaljik bir ortam. Özellikle vintage tutkunuz varsa her Pazar Bitez’de kurulan ve Bitez bit pazarı olarak da bilinen bu pazara mutlaka uğramanızı öneriyoruz. 

Nostalji demişken aynı istikamette devam edelim. Bodrum Belediyesi tarafından kurulan ve Pazar günleri hizmet veren Bodrum antika pazarı da nostalji severlerin uğrak mekanlarından biri. Çok eski dönemlerden kalma her birinin ayrı hikayesi bulunan antika eşyaları satın almasanız bile sadece yakından görmek bile tatilinize renk katacak.

Bilindik Müzeler Dışındaki Alternatiflere Yönelin

bodrum deniz muzesi

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Bodrum, dünya çapında tanınan müzeleri bünyesinde barındırıyor. Dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi kalıntılarının sergilendiği Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi ve eski gemi buluntularının yer aldığı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum’un en tanınmış müzeleri arasında bulunuyor. Ancak bu tanınmış müzelerin dışında da birçok alternatifiniz mevcut.

Bunlardan biri olan Zeki Müren Müzesi yakın tarihe büyüleyici bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Sanat güneşimiz Zeki Müren’in hayatının son yıllarını geçirdiği evi, vefatından sonra müzeye dönüştürülüyor. Zeki Müren’e ait ihtişamlı sahne kostümleri, özel hayatına dair her ayrıntı bu müzede sergileniyor.   

Bir diğer farklı seçenek ise Bodrum Deniz Müzesi. Bodrum’a özgü tekne ve gemilerin modellerinin bulunduğu müze, Bodrum’un denizcilik tarihine ışık tutuyor. Özellikle denizciliğe karşı bir merakınız varsa içinde tekne modelleri dışında deniz kabuklarının da sergilendiği bu müzeye bayılacaksınız. 

Derinliklere Doğru Yolculuğa Çıkın 

bodrum dalis

Bodrum’un denizinin güzelliği herkesçe malum. İçinde yüzmesi de uzaktan seyretmesi de ayrı bir hoş olan Bodrum denizinin derinliklerine dalmayı hiç düşündünüz mü? Üstelik dalış konusunda önceden bir tecrübenizin olması da gerekmiyor.

Keşfedilmeyi bekleyen su altı güzellikleri açısından oldukça zengin olan Bodrum dalış sporuyla ilgilenenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Profesyonel dalış sporcuları gibi Bodrum’un su altı dünyasını görmek isteyenler için de Bodrum dalış merkezleri her türlü imkanı sunuyor. Bodrum’da sayıları oldukça çok olan bu dalış merkezlerine başvurarak denizin derinliklerine doğru büyüleyici bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bodrum’da uzun yıllar unutamayacağınız renkli bir tatil geçirmek için Holimax üzerinden avantajlı fiyatlarla Bodrum otelleri için şimdiden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

 

Yorum Yazın