Eğer siz de bu sene farklı bir tatil konseptiyle hem şifalanacağınız hem de kendinizi huzurlu hissedeceğiniz birkaç gün geçirmek isterseniz size önereceğimiz rota Afyon olacak. Yer altı kaynakları açısından oldukça zengin ve bereketli bir coğrafi konuma sahip olan Afyon, sunduğu kaplıca ve termal otel seçenekleri ile Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayan illerden biri. Yer altı zenginlikleriyle her yıl binlerce insana huzurlu bir tatil yaşama fırsatı sunan Afyon’un şifalı sıcak sularının neye iyi geldiğini merak ediyorsanız, sizin için derlediğimiz yazımıza göz atmanızı öneririz.

Afyon’un Tarihine Kısa Bir Yolculuk

aydin

Türkiye’de termal su denince akla ilk gelen illerimizden biri olan Afyon, yer altı zenginliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi güzellikleriyle de öne çıkan bir şehir. M.Ö 2000’li yıllara kadar uzanan tarihi kalıntıları, yüzyıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığına dair güçlü ipuçları barındırıyor. Hititler, Frigler ve Lidyalılar gibi güçlü uygarlıkların yaşam merkezlerinden biri olan Afyon, 1429 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliği altına girdikten sonra gerçek bir Türk yurdu haline gelmiştir.

Afyon’un Termal Sularıyla Şifalı Bir Tatil

afyonun termal sulari

Türkiye’nin termal su çıkarılan nadir bölgelerinden biri olan Afyon, son dönemlerde bu bölgeye yapılan otel ve tesis yatırımları ile birlikte sağlık turizminde öne çıkan illerimizden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başladı. Yüzyıllardır şifalı olduğuna inanılan kaplıca ve termal suların Türkiye’deki temsilcilerinden biri olan Afyon’un, özellikle son yirmi yılda sağlık turizminde önemli bir sıçrayış yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Günümüzde termal suların hem bedensel hem de ruhsal anlamda insan sağlığına iyi geldiğini kanıtlayan birçok araştırma bulunuyor. Özellikle kalp ve damar sağlığını etkileyen kronik rahatsızlıkların semptomlarını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunan kaplıca suları her yıl binlerce insanın hastalık süreçlerine olumlu anlamda etki ediyor. 

sifali aydin termal sulari

Bir diğer yandan, Afyon’da bulabileceğiniz termal suların kronik rahatsızlıklara ek olarak anksiyete, panik atak ve depresyon gibi ruhsal ve nörolojik rahatsızlıkların da tedavi sürecine destek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu özel suyun sahip olduğu sıcaklık ve ph seviyesinin yanı sıra içerisinde bulunan kimyasal bileşiklerin bedeni ve ruhu sakinleştirdiğini söyleyebiliriz.

Cilt ve deri hastalıklarının tedavisinde de gözle görülür bir etki yarattığı aşikar olan termal sular, birçok insanın sivilce ve egzama gibi giderilmesi zor problemleri de gidermede yardımcı bir araç olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Kemik hastalıkları, romatizma, bel ve boyun fıtığı gibi vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkan hastalıkların tedavisine de etki eden şifalı sular, binlerce insanın dinlendirici ve iyileştirici bir tatil deneyimi yaşamasına imkan veriyor.

Afyon’da Kusursuz Bir Konaklama Deneyimi

orucoglu termal otel 5672

Genellikle aile otelleriyle öne çıkan bir il olan Afyon’da farklı konseptlerde konaklayabileceğiniz birçok tesis bulunuyor. Dilerseniz bireysel olarak dilerseniz de sevdiklerinizle birlikte ziyaret edebileceğiniz Afyon otellerinde bu bölgeye has ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Açık ve kapalı havuzlar, termal havuzlar, kaplıca, sauna, Türk hamamı ve masaj gibi hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek hizmetleri bulabileceğiniz Afyon’u her mevsim ziyaret edebilir ve bu eşsiz şehre yakından bakma fırsatı yakalayabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Afyon’un yöresel tatlarını keşfedebileceğiniz tesislerde Osmanlı Mutfağına kadar uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. 

Afyon’un şifalı sularıyla kusursuz bir konaklama deneyimi yaşayacağınız Holimax otellerini hemen keşfedebilir ve bu eşsiz şehirde geçireceğiniz günleri unutulmaz kılabilirsiniz.

Yorum Yazın