Çocuklar veya yetişkinler başta olmak üzere farklı yaş gruplarının favori mevsiminin yaz mevsimi olduğu görülüyor. Bu durum için ise pek çok neden bulunuyor. 

Çocukların karnelerini almaları ile başlayan özgürlükleri yaz tatili ile başlıyor. Bunun yanı sıra yorucu ofis temposuna dinlendirici bir mola vermek isteyen çalışanlar da yaz tatilini iple çekiyor. Üniversite öğrencileri için ise yaz tatili, dostlar ile keyif almak ve dinlenmek için altın bir zaman dilimi sunuyor. 

Zaten keyifli olan bu mevsimi daha eğlenceli bir hale büründürmek de mümkün. İster bireysel olarak ister grup halinde yapılabilen yaz sporları, bu mevsimi şenlendirmek için ideal bir yol. 

Su Sporları

ruzgar sorfu

Havaların ve deniz suyunun ısınması ile pek çok kişi ya sahil kenarlarına ya da su kompleksine sahip alanlara ziyaret gerçekleştiriyor. Yaz aylarının olmazsa olmaz aktiviteleri arasında deniz veya havuzun tadını çıkarmak ilk sırada yer alıyor. Hem çocuklar hem de daha ileri yaşa sahip turistler için suda keyifli vakit geçirmek, oldukça eğlenceli bir zaman dilimi olmaktadır. 

Herhangi bir yaş grubu için uygun olan yüzme, en popüler su sporları arasında gelmektedir. Yüzme sporu eğlenceli olmanın yanı sıra saatte neredeyse 500 kalori yakmaya da yardımcı oluyor. Su sporları arasında yer alan diğer seçenekler ise kano ve rüzgâr sörfü olarak görülüyor. 

Tek veya çift kişi olarak yapılabilen kano sporu, üst vücut kaslarını çalıştırmak için de oldukça uygun bir spor. Bunun yanı sıra rüzgâr sörfü Çeşme, Alaçatı, Datça ve Urla sahilleri başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarında yapılabilmektedir. Kano sporunun aksine oturularak değil; ayakta yapılan rüzgâr sörfü, denge ve dayanıklılık elementlerini aynı anda talep etmektedir. 

Açık Hava Sporları

kaya tirmanisi

Bazı kullanıcılar denize veya havuza girmeyi tercih etmeyebiliyor. Bu kullanıcılar için de yaz aylarını şenlendirmek üzere açık hava sporları bulunuyor. Türkiye’nin neredeyse her şehrinde yapılabilen açık hava sporları farklı yaş grupları için de uygunluk gösteriyor.  Çocukların beden gelişimine yardımcı olabilen bu aktiviteler, daha ileri yaşa sahip olan kişiler için de profesyonel bir ilgi alanı haline gelebilmektedir. 

Farklı yaş grupları için uygun olan bisiklet, arzu eden kişiler için dağ veya orman başta olmak üzere daha zorlu alanlarda da yapılabiliyor. Dostlar ile keyifli vakit geçirmek ve vücutta yer alan tüm kasları harekete geçirmek üzere tenis ile ilgilenen pek çok kişi bulunuyor. Golf ise hem arkadaşlar ile uzun bir süre konuşmak hem de doğanın tadını yürüyüş yaparak çıkarmak için tercih edilebilmektedir. 

Zorlayıcı açık hava sporları ile ilgilenmekten keyif alan kişiler için bir diğer alternatif ise kaya tırmanışı olarak görülmektedir. Kaya tırmanışı, kamp kurmayı ve doğayı keşfetmeyi seven kişiler için oldukça zorlu ve tatmin edici oluşu ile öne çıkıyor. 

Yaz Sporları Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

rafting

Yaz mevsiminin gelmesi ile pek çok şehirde yüksek sıcaklık dereceleri görülebilmektedir. Artan hava sıcaklıkları sebebi ile terlemek ve sıvı kaybı yaşamak ise bir hayli olağan bir durumdur. Dehidrasyon yaşamamak için uzmanlar sık sık su içilmesini tavsiye eder. Yeterli su tüketimine ek olarak, kişilerin tercih ettiği gıdalara da dikkat edilmesi önerilir. Bu nedenle sindirimi kolay ve yağsız gıdalar tüketilebilir. 

Plaj voleybolu başta olmak üzere hem açık hava hem su sporları sırasında güneş ışınlarının dik açılarla gelmediği saatlerde yapılması daha doğru bir karar olacaktır. Su sporları arasında yer alan dalış ve rafting için yeterli eğitim ve kaliteli malzeme bir diğer önemli husustur. Tecrübeli kişilerin gözetiminde yapılması tavsiye olunur. Holimax güvenilir anlaşmaları sayesinde sizler için yaz sporları alternatifleri sunan otelleri bir araya getiriyor.

Yorum Yazın