Türkiye’nin kış tatili denince akla ilk gelen bölgelerinden biri olan Sarıkamış, yılın büyük bir bölümünü karlar altında geçiriyor. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’nun çatısı altında barınan bu şehir, doğasının yanı sıra tarihi ve kültürel güzellikleriyle de ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor. Türkiye’nin kış turizmi bölgelerinden biri olan beyaz cennet Sarıkamış’ta karla buluşacağınız bir kaçamak yapmayı planlıyorsanız önerilerimize kulak verebilir ve bu yolculuğu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

sarikamis kis turizm

Sarıkamış’ta Eğlenceli Bir Kış Tatili Yapın

 

Sarıkamış’ı özellikle son yıllarda bilinir hale getiren başlıca etkenlerden biri elbette ki kayak yapmak için oldukça uygun bir hava ve zemine sahip olması. Dünyada yalnızca Alpler’de bulunan toz kristal kara sahip olan Sarıkamış, Türkiye’de kış turizminin kalbinin attığı yerlerden biri. Son dönemlerde bölgeye yapılan yatırımlarla birlikte kış tatili için kusursuz bir rota olmayı başaran bu ilçeye yolunuz düşerse, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bembeyaz bir atmosferde kayak yapmanızı tavsiye ederiz.

 

Rüzgarı ve doğasıyla kayak yapmak için oldukça doğru bir seçenek olan Sarıkamış’ta pistler sarıçam ormanının içinde olduğu için bu bölgede çığ gibi doğa olaylarının gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış, yılın büyük bir bölümünü karlar altında geçirdiği için iklim özellikleriyle de kayak için harika bir rota haline geliyor.

 

Türkiye’nin neredeyse her yerinden hava yoluyla ulaşım şansı bulunan Sarıkamış’ta son yıllarda artan yatırımlarla birlikte birçok konaklama alternatifi oluştu. Dilerseniz otantik konaklar ve otellerde, dilerseniz de modern bir mimariyle ziyaretçilerini ağırlayan Sarıkamış otellerinde konaklayabilirsiniz. 

Katherina kosku

Sarıkamış’ın Tarihi Zenginliklerini Keşfedin

 

Tarih boyunca birçok devletin himayesi altına girmiş olan Sarıkamış, Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildikten sonra bir Türk yurdu haline gelmiştir. 1878’den 1918 yılına kadar Rus egemenliğinde bir kent olan Sarıkamış, hem şahit olduğu tarihi olaylar hem de kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin görülmesi gereken ilçelerinden biri. Erzurum ve Kars’a sınır olan bu ilçede görmenizi tavsiye ettiğimiz ilk tarihi yer Kahterina Köşkü.

 

Bölgenin bilinen tarihi yapılarından biri olan bu köşk, 1896 yılında Sarıkamış Çarlık Rusya egemenliğindeyken çivi kullanılmadan yalnızca ağaçtan yapılmış. Av Köşkü olarak da bilinen bu yapı oldukça farklı bir dış mimariye sahip. Av Köşkü ve Ana Köşk olarak iki ayrı yapıdan oluşan Katherina Köşkü’nü hem dönemin mimari zenginliklerini keşfetmek hem de Sarıkamış’ın eşsiz tarihine tanıklık etmek için ziyaret etmenizi öneririz.

 

Sarıkamış’ın kaleleri de bu bölgeyi ziyaret ettiğiniz takdirde görmenizi tavsiye edeceğimiz tarihi yapıların içerisinde yer alıyor. Keşfedilen eserler ışığında Demir Çağ ve Orta Çağ dönemlerinde inşa edildiği düşünülen Zilvin Kalesi, Sarıkamış’ın simgelerinden biri. Sarıkamış’ın Süngütaş köyü sınırları içinde yer alan bu kalenin etrafında bulunan ve Urartular’a ait olduğu düşünülen tarihi eserler bakıldığında bu bölgenin tarih boyunca farklı milletlere ev sahipliği yaptığını söylemek yanlış olmayacaktır. 

 

Kız Kalesi, Micingert Kalesi, Sırataşlar Kalesi ve Köroğlu Kalesi gibi birçok farklı yapıya sahip olan Sarıkamış’ta tarihi bir yolculuk yapmak için bu durakları da rotanıza eklemenizi tavsiye ederiz

Bölgenin en meşhur yapılarından biri olan Kazım Karabekir Camii de gerek mimari gerekse tarihi dokusuyla Sarıkamış’ın görkemli geçmişine yolculuk yapmak için muhteşem bir fırsat olacaktır. 

 

Eğer siz de Türkiye’de kış tatili yapmak için doğru bir tercih olan Sarıkamış’ta konaklama alternatiflerini keşfetmek isterseniz Holimax’i ziyaret edebilir ve bu eşsiz güzellikteki karlar ülkesine doğru bir keşif yolculuğuna çıkabilirsiniz.

 

 

 

.

 

Yorum Yazın