Evlerde battaniye altında geçirilen soğuk günlerin ardından doğada çiçeklerin açmasıyla birlikte yavaş yavaş biz de kafamızı pencereden çıkarmaya başlıyoruz. Biraz yağmur biraz güneş derken baharın ardından sıcacık yaz günleri gelip kapımızı çalıyor. Bazen havadan bunalsak da tiril tiril kıyafetlerle sokaklarda salınmanın keyfi bambaşka değil mi? Peki, vücudumuz yaza hazır mı? Yazımızda size harika yazlık bakım rutinleri ve kendinizi şımartmak için doğal öneriler sizlerle olacak. Haydi, başlayalım!

dogal yuz bakim maskesi

Yağlı Ciltler için Yazlık Maskeler

Yağlı cilt kolay kırışmaz derler, bu açıdan avantajlı olabilir ama düzenli bakım yapılmadığında çok fazla parlayan bir yüze sahip olmak pek avantaj sayılmaz. Bunun olmaması için çok basit yazlık maskeler yapabilirsiniz.

1 adet muz, 10 damla kadar limon suyu ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız macun kıvamındaki karışımı yüzünüze sürün, 10 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi temizleyip, yağlı ciltlere uygun kreminizi kullanabilirsiniz.

Muzdan hoşlanmıyorsanız, yoğurtlu ve ballı bir maske de yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı yoğurt ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Maskenizi yüzünüze sürün, keyifle uzanın ve 15 dakika kadar bekleyin. Maske yüzünüzde biraz kuruduktan sonra dairesel hareketlerle yıkayarak temizleyebilirsiniz.
dogal yuz maskesi

Yazın Zorlanan Kuru Ciltlere Özel Bakımlar

Yazın enerjisine ayak uydurup güneşin tadını çıkarmak herkesin hakkı ama kuru bir cildiniz varsa bu konuda birazcık zorlanabilirsiniz. Güneşin ve sıcak havanın etkisiyle hemen pul pul olan, kaşınan bir cilt hem konfor açısından rahatsız edici hem de görüntü olarak kötü olabilir. Yaz boyunca düzenli cilt maskesi yaparak kuru cildinizi nemlendirebilir ve yazın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Yarım su bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve hazırladığınız maskeyi cildinize sürün. Bu yazlık maske kıvamı biraz akışkan olduğu için uzanarak uygulama yaparsanız ve temizlik için su ve temizleme pamuğunu ya da süngerini yanınızda bulundurursanız iyi olur. Maskenin ortalama 10-15 dakika yüzünüzde kalması cildinizin yenilenmesi için yeterli olacaktır.  

Kuru ciltler için bir maske önerimiz daha var! Yazın leziz, tropikal ve besleyici meyvesi avokadoyu afiyetle yiyebilir, bir kısmıyla da yazlık maske yapabilirsiniz. Yarım olgun avokado, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Hazırladığınız maskeyi 15-20 dakika yüzünüzde tutmanız cildinizin nem dengesine kavuşmasını sağlayacaktır.

kozmetik maske

Doğal Maske Yapmak Karma Ciltlerin de Hakkı

Benim yüzümün bazı bölümleri çabuk yağlanırken bazı bölümleri ise hemen kuruyor diyor olabilirsiniz. Merak etmeyin, sizin için de doğal maske önerilerimiz de var.

Yarım muz, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırarak püre kıvamına getirin. Maskeyi yüzünüzde 10-15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu doğal maske sayesinde cildinizin yağlı kısımlarındaki fazla nem emilecek, kuru kısımların ise nemlenmesi kolaylaşacaktır.  

Karma ciltlerde genellikle T bölgesi denen alın ve burun birleşimi alanı yağlanıp sivilce oluşumuna zemin oluşturabilir. Önlem alıp sivilce ve siyah nokta oluşmasını engellemek isterseniz yarım salatalık ve yoğurtla hazırlayacağınız maskeyi kullanabilirsiniz. Salatalıktan 2 dilim ayırıp maskenin etkisini göstermesini beklerken gözlerinize koyabilir, böylece göz kapaklarınızın dinlenmesini ve gevşemesini sağlayabilirsiniz.

yuz maskesi uygulamasi

Yazın Hemen Kızaran Ciltler için Bitkisel Çözüm

Hassas cildi olanlar bilir, yazın dışarı çıkınca kızarmak adeta bir rutine dönüşebiliyor. Cildinizi rahatlatmak için hemen kızaran ciltler için bitkisel maske önerimizi deneyebilirsiniz.

1 çay kaşığı matcha çayı ile 1 çay kaşığı aloe verayı karıştırıp bitkisel, rahatlatıcı bir krem elde edebilirsiniz. Cildinizin biraz kızardığını hissettiğinizde doğal kreminizi sürerek hücrelerin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Yazın sıcak günlerinde nasıl ışıl ışıl bir cilde sahip olacağınızı ve güneşin etkilerinden nasıl korunacağınızı öğrendiniz, peki pırıltımızı herkesin görmesi de harika olmaz mı? En güzel yazlık beldelerde, hoş bir tatil planı yapmak için Holimax oteller listesine mutlaka göz atın, indirim fırsatlarını kaçırmayın.

 

 

 

 

Yorum Yazın