İlk Kez Uçakla Seyahat Edeceklere Öneriler

Uçakla seyahat etmek heyecan verici, macera dolu bir deneyim olabilir fakat ilk zamanlar inanılmaz derecede stresli gelebilir. Eğer bu durum yükseklik korkunuz veya çeşitli psikolojik nedenlerden kaynaklı ise farklı önlemler almak gerekmektedir. İlk kez uçakla seyahat edecek ve ne yapacağınızdan tam olarak emin değilseniz ilk uçak yolculuğunuzu endişesiz ve güvenli bir hale getireceğiniz önerileri gözden geçirebilirsiniz. 

ucak bileti

Uçak Bileti

Uçak bileti satın alırken kimlik numaranızı, iletişim bilgilerinizi ve diğer detayları acele etmeden tekrar kontrol ederek doldurmalısınız. Bununla birlikte ilk uçuş öncesi koltuk seçimi, bagaj hakkı, bagaj detayları ve ek hizmetler gibi adımları tamamlayarak sonraki adımlarda size yardımcı olacak olan mail ve telefonuna gelen PNR kodu yani rezervasyon numaranızı saklamalısınız. 

bavul hazirlamak

Bavul Hazırlama 

Uçak bileti alma işlemlerinizi tamamladıktan sonra bavullarınızı uçuşunuzdan birkaç gün önce veya bir gece önce hazırlamalısınız. Bavulunuzu hazırlarken kabin/el bagajı ve kayıtlı bagaj ayrımını yapmanız gerekecektir. Uçuş öncesi bagaj detaylarına mutlaka bakmalısınız. 

Bagaj boyutuna ve ağırlığına dikkat etmelisiniz. Yanınızda deodorant gibi gazlı ve patlayıcı maddeler taşımamalısınız. Kabin bagajı için şampuan, diş macunu, krem, deodorant gibi çeşitli eşyaları toplamda 1 litreyi geçmeden 100 ml’lik kaplara koyarak çantanıza yerleştirmelisiniz. Aynı zamanda bilgisayar gibi elektronik eşyalarınızı da çantanıza yerleştirerek kabin bagajına koymanızı tavsiye ederiz. 

ucak icin rahat giyim

Rahat Kıyafetler 

Keyifli ve konforlu bir uçak yolculuğu yapmak için rahat ettiren spor tarzı kıyafetler giymeli, kolay bir şekilde giyip çıkarabileceğiniz rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz. Uçak kabininin ısısı belli bir seviyede tutulduğu için çok kalın kıyafetler tercih etmeyiniz. 

Üzerinizde bulunan metal eşyalar, kemer, cüzdan, yüzük, küpe gibi aksesuarları taşımamalısınız. Böylece havalimanı girişinde yer alan güvenlik ve x-ray cihazında daha fazla zaman kaybetmemiş olacaksınız. 

check in islemleri

Uçuş Saati ve Check-in 

Havalimanları dönem dönem çok yoğun olabilmektedir. İlk uçak yolculuğunda paniğe kapılmamanız için havalimanına erken gitmenizi tavsiye ederiz. 

Yurt içi uçak yolculuğu yapacaksanız uçuştan 2 saat önce, yurt dışı uçak yolculuğu yapacaksanız uçuştan 4 saat önce havalimanında olmalısınız. Online check-in yapmadıysanız eğer havalimanında check-in yapmalısınız. 

İç hat seferlerinde bagaj ve check-in işlemlerinizi uçuştan 45 dakika önce, dış hat seferleri için 60 dakika öncesinde tamamlamış olmalısınız. Havaalanında sıra beklememek için her zaman online check-in yapmanızı öneririz. 

ucus oncesi

Uçuş İşlemleri Sonrası 

Check-in işlemlerinizi gerçekleştirip bavulunuzu kontuara verdikten sonra son kontrol noktasından geçerek kimliğinizi ve biniş kartınızı kolayca ulaşabileceğiniz yere koymalısınız. Uçuşunuz için size ayrılan kapı numaralarını biniş kartından ve havalimanındaki ekranlardan takip etmelisiniz. Kapı numarasını öğrendikten sonra uçağa binene kadar bekleme salonunda oturabilirsiniz. 

ucak yolculugu

Uçuş Sırası 

Uçuş için gerekli işlemleri tamamladıktan sonra koltuğunuza geçerek kabin eşyalarınızı koltuğunuzun üzerinde yer alan dolaba yerleştirmelisiniz. 

 

Uçağınız hareket etmeden önce telefonunuzu kapatmalı veya uçak moduna almalısınız. Uçak içerisinde yapmanız gereken her şey, uçağın ne zaman kalkacağı, ne zaman varış yapacağı, gideceğiniz yerin hava durumu gibi tüm bilgiler size anons edilecektir. Bir sorununuz olduğunda görevli kabin personelleri size uçuş süresi boyunca yardımcı olacaktır. 

 

Düşük kabin basıncı baş ağrılarına ve baş dönmelerine neden olabilir, bunun icin uçuş sırasında bol su tüketmenizi öneririz. 

 

Yaz Tatilinizi Holimax ile Planlayın

Holimax rehberliğinde bütçenize ve zevkinize hitap eden farklı konseptlerdeki otellerde ihtiyacınız olan tatil konforunu bulabilirsiniz. Aile otelleri, denize sıfır oteller, çocuk dostu oteller, SPA temalı otelleri, balayı otelleri, muhafazakar oteller, Aquapark otelleri ve  her şey dahil oteller gibi seçenekler arasından zevkinize uygun seçimler yapabilirsiniz. 

Erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalardan yararlanarak yaz tatilinizi Holimax üzerinden planlayabilir, dinlendirici bir tatil yapmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.  

 

Yorum Yazın