‘’Salus Per Aquam’’ kelimelerinin kısaltması olarak kullanılan SPA, özellikle son yıllarda oldukça popüler olan tatil konseptlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Temelde ‘’sudan gelen sağlık’’ anlamını taşıyan SPA, dünyanın birçok yerinde farklı bölgelerde karşılaşabileceğiniz bir hizmet. Suyun şifalandırıcı etkisinden yararlanılarak yapılan uygulamalarla ziyaretçilerine huzurlu ve yatıştırıcı bir tatil deneyimi sunan SPA otellerini Türkiye’nin birçok bölgesinde de bulabilirsiniz. 

Peki, Türkiye’de beklentilerinizi karşılayacak iyi bir SPA oteli bulmak nasıl mümkün olabilir? Gelin bunu birlikte öğrenelim.

 

jakuzi spa

İstanbul’dan Uzaklaşmadan Bir SPA Tatili Deneyimi

Hem İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmamak hem de kusursuz bir SPA deneyimi yaşamak istiyorsanız size önereceğimiz alternatif durakların başında Bursa, Sakarya ve Yalova’da bulunan SPA otelleri geliyor. İstanbul’a oldukça yakın bir lokasyonda  bulunan bu oteller, doğayla iç içe keyifli bir tatil yapabileceğiniz  birçok imkana sahip.

Örnek verecek olursak, Sakarya’nın en meşhur bölgelerinden biri olan Sapanca’da birçok farklı aktivite ve SPA hizmeti sunan otel seçeneği bulunuyor. Sapanca Gölü’nün çevresinde konumlanan bu otellerde kullanılan su terapileri genellikle bu bölgede bulunan doğal kaynaklar kullanılarak uygulanıyor. Hem bütçenize uyacak hem de SPA’dan beklediğiniz her şeyi bulabileceğiniz Sapanca otellerinde konaklayarak keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. 

Bir diğer yandan, Bursa ve Yalova’da bulunan otellerde de doğal su kaynakları kullanılarak uygulanan birçok SPA hizmeti bulunuyor. Bursa’nın temiz havasını soluyarak doğal kaynaklardan çıkan sular eşliğinde yatıştırıcı bir SPA deneyimi yaşayabilir ve kendinizi ödüllendirebilirsiniz. 

İstanbul’un karmaşasından uzak fakat şehre yalnızca birkaç saat uzaklıktaki bu otellerde doğayla bütünleşeceğiniz harika bir tatil geçirirken sizi hem fiziksel hem de ruhsal anlamda olumlu yönde etkileyecek bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

kaplica

Ege’nin Huzurlu Atmosferiyle Buluşan SPA Otelleri

Türkiye’nin en etkileyici tatil bölgelerinden biri olan Ege Bölgesi, deniz tatiline uygun konaklama seçeneklerinin yanı sıra farklı konseptlere sahip SPA otelleriyle de öne çıkan bir durak. Özellikle Muğla ve yakınlarında örneklerine rastlayabileceğiniz SPA otellerinde masaj, jakuzi ve havuz, fitness merkezi ve sauna gibi hizmetlerden faydalanabileceğiniz dinlendirici bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ege’nin büyülü atmosferinde gerçek bir SPA deneyimi yaşayabileceğiniz Muğla’da dilerseniz doğal ve kültürel güzellikleri de keşfederek tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Yaz aylarında eğlenceli bir tatil yapabileceğiniz, kış aylarında ise sakin ve huzurlu birkaç gün geçireceğiniz otellerde sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir SPA serüvenine adım atabilirsiniz.

termal kaplica

Kaplıca Bölgelerine Şifalı Bir Yolculuk

Türkiye’ nin en büyük yer altı zenginliklerinden biri olarak birçok bölgede bulunan doğal kaynak sularını göstermek yanlış olmayacaktır. Cilt hastalıkları, psikolojik ve nörolojik rahatsızlıklar gibi fiziksel ve ruhsal problemlerin tedavisini destekleyici nitelikte olduğuna inanılan şifalı sular Türkiye’nin birçok bölgesinde yerel ve yabancı turistlerin hizmetine sunuluyor. Masaj, kaplıca, açık ve kapalı havuz gibi imkanların yanında güzellik merkezleri de bulunan bu tesislerde SPA hizmeti almak da mümkün.

Türkiye’nin kaplıca bölgelerinde, özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla farklı konaklama alternatiflerine sahip birçok otel inşa edildi. Genellikle tüm sene boyunca hizmet veren bu oteller bölgenin zengin kaynaklarıyla birlikte alanında uzman ekiplerle ziyaretçilerine SPA ve kaplıca gibi suyun iyileştirici gücünü hissedebileceğiniz birçok farklı hizmet kalemi sunuyor. Sağlık turizmiyle ön plana çıkan bir ülke olan Türkiye’de her sene yüzlerce turist hem SPA hizmetleri almak hem de bölgenin şifalı sularından faydalanmak için ülkemizi ziyaret ediyor.

Afyon, Bursa ve Denizli gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde tercih edebileceğiniz birçok SPA oteli bulunan Holimax’te rahatlatıcı ve dinlendirici bir tatil deneyimlemek için hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz. e

 

Yorum Yazın