Aylarca planladığınız tatil planı, bazen birine sürpriz için bazen de kendinize verdiğiniz bir dinlenme hediyesidir. Kesin olan ise tüm gezilerin macera, rahatlama yada eğlence amaçlı yapıldığıdır. İyi bir planlama ile hem siz hemde sevdikleriniz kaygısız eğlenceli zamanlar geçirebilir.

Tatil Zamanı,Yeri ve Nasıl Belirleneceği İle İlgili Detaylar

Konum:

Herkesin gezip görmek istediği bir yer vardır. Senin hayalin yada aklındaki görmek istediğin yer neresidir? Öncelikle internetten en ideal yerleri aratabilir ve tatil arkadaşlarına birkaç seçenek sunabilirsin. Web üzerindeki sadece fotoğraf yada videolar değil, yorumlarda nerede ne şekilde bir tzatil yapmak istediğine karar vermene yardımcı olabilir.

Örneğin; Mısır’a gitmek istiyorsanız bir gezi rehberi edinmeli ve internetten son zamanlarda ziyaret eden kişilerin yorumlarını okumalısınız. Mutlaka birçok hikaye ve sana uygun olup olmadığına dair birçok ipucu bulacaksın. Her yolculuk size bağlı gerçek insanlarla ilgili deneyimler sunar ve bu da ziyaret etmek istediğiniz yerin daha net bir görüntüsünü almanızı sağlar.Hava koşullarına ve iklim koşullarına, belirli bir konumla ilgili avantaj ve dezavantajlara, mevcut eğlence etkinliklerine (plajlar, tiyatrolar, mağazalar) ve hizmetlerin kalitesine (ulaşım, restoranlar vb.) odaklanın.Seçtiğiniz yer için en uygun kıyafetler hangileridir? Medeniyetten ne kadar uzakta olacaksınız? Hedefiniz nedir?

Zaman:

Hangi sezonda gitmek istiyorsunuz ? Gitmek istediğiniz yere göre sezonu yada sezona göre bir yer seçebilirsiniz.Tamamen sizin koşullarınıza bağlıdır .Bu faktör, temel olarak taahhütleriniz de dahil olmak üzere birçok şey tarafından belirlenecektir. İşten ne kadar izin alabilirsin ? ısıtlamalarınıza ek olarak, bazı daha genel faktörleri göz önünde bulundurun:Daha uygun fiyatlı olan bir sezonda mı yoksa en popüler tarihlerde mi seyahat etmek istiyorsunuz? İklim ile ilgili olarak, kış sıcaklıklarına mı, yoksa deniz mevsime mi bakmak istiyorsunuz? Sıcak yaz tatili mi yoksa kayak tatili mi tercih edersiniz ? Ve sonra bilet fiyatları var; eğer yolculuk bir uçuş gerektiriyorsa, en iyi uygun fiyatlı biletlere ne zaman ulaşabilirsiniz ?

Güzergah :

Yaklaşık bir güzergah planlamak gerekir. Çok kesin olbir planlama bir dezavantaj olabilir, çünkü seyahat asla planlandığı gibi gitmez. Ve bu hayal kırıklığına yol açabilir. Bazı temel ipuçlarını hatırlayın. Turist rehberlerini kullanın ve ziyaret edilecek yerleri ve kaçırılmaması gerekenleri not alın. Kaç gününüz var ? Yaptığınız programın genel fikrini her zaman aklınızda bulundurmalısınız – Bir liste oluşturun.Restoranlar, müzeler, alışveriş merkezleri ve ilginizi çeken diğer yerler dahil, ziyaret etmek istediğiniz tüm mekanları yazın.Bunu yaparken tamamen şaşırmış hissetmekten ve hedefinize vardığınızda ne yapacağınızı bilmekten kaçınacaksınız. Nasıl hareket etmeyi planladığınızı ekleyin.Seyahat planınız taksi turlarını içeriyor mu? Metro kullanımı? Yürüyerek geziler? Toplu taşıma araçlarını kullanmayı düşünüyorsanız, gerekli tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olun.

Rezervasyon:

Bir acentadan rezervasyon yaptırmayı veya web üzerinden yapmayı seçin.Bir seyahat planlamasındaki acil tasarrufların bir parçası, maceranızı araştırmak ve planlamak için çevrimiçi seyahat karşılaştırıcısı kullanarak elde edilebilir. Seyahat acentelerinin hizmetlerinden ek ücret talep etmeleri gerekebileceğini lütfen unutmayın. Bununla birlikte, seyahat acentelerinin genellikle bu satış kanalı için ayrılmış koltuk, otel ve fiyatların yanı sıra web’de bulamayacağınız bir garanti, koruma ve yardım sistemine sahip oldukları da doğrudur. Bir durumda ve diğerinde dikkate alınması gereken tüm detaylar size hangi yolu tercih edeceğinizi gösterecektir.

Maliyetler:

Maliyetlerinizi tahmin edin.Beş yıldızlı bir otelin küvetindeki şampanyayla ıslanacak mısın? Ya da cebinizde bir somun ekmek ile hostellerde mi kalacaksın ? Tatil masraflarının çoğu harcama kararınıza bağlıdır. Her zaman beklenmedik bir kota ekleyin, hafife almaktan daha az tahmin etmek daha iyidir.Tahmin etmek neredeyse imkansız olan masraflar ve yapmak istediğinizi bilmediğiniz şeyler var.

Bütçe:

Diyelim ki yolculuğunuzun uçak bileti dahil 1500 € tutacağını düşündünüz. Yolculuğa altı ay kaldı. Bu, yolculuğunuzun maliyetlerini karşılayabilmek için önümüzdeki altı ay boyunca ayda 250 euro tasarruf etmeniz gerektiği anlamına geliyor. Tasarruf yapmaya başlayabileceğiniz bazı fikirler:

Uçuş ve konaklama rezervasyonlarınızı yapın. Nereye gitmek istediğinize ve ne zaman gitmek istediğinize, nerede kalmak istediğinize ve nasıl hareket etmek istediğinize kesinlikle emin olduğunuzda, rezervasyon yapın!

Uygun Bütçe ile Uçuş Planlaması

  1. Kendinize ve bütçenize uygun hale getirmek için yapabileceğiniz beş şey şunlardır:
  2. Uçuşla otelle birlikte rezervasyon yapın.
  3. Hafta içi uçuşları seçin ve yoğun saatlerden kaçının.
  4. Mümkün olduğunda, “her şey dahil” programları seçin, genellikle yemekleri ve ek alternatifleri de içerir
  5. Harcamada% 30-40 tasarruf etmek için favori sezondan kaçının
  6. Seyahat etmek telaşlı ve tahmin edilemez bir deneyim olabilir. Yeni bir varış noktasına gidiyorsanız, ihtiyacınız olabilecek tüm ilaçları aldığınızdan emin olun (özellikle çocuklar için). Ayrıca belgelerinizi güvende tutun. Gezginler genellikle hırsızlık kurbanı olabiliyorlar. Çantanın içine bıçak veya keskin nesneler koymayın.Havaalanındaki güvenlik görevlileri çok kapsamlı ve bagajınızı şüpheli olarak bildirebilir ve kontrol ettirebilirler.

Yorum Yazın