Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Kazdağları, Alp Dağlar’ından sonra oksijenin en fazla olduğu bölgelerden biri olarak biliniyor. Homeros’un İlyada’sında İda Dağı olarak geçen Kazdağları, hem temiz havada tatil yapmak isteyenlerin hem de bölgenin kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Özellikle KOAH ve Astım gibi kronik hastalıklara sahip olan insanların tercih ettiği bu bölge, sağlığını düşünenlerin ve keyifli bir doğa tatili yapmak isteyenlerin buluşma noktası olarak gösterilebilir.

Yakınlarında birçok plaj, turistik ve tarihi mekan bulunan Kazdağları, Edremit Körfezi ve çevresinin gelişmesiyle birlikte özellikle son yıllarda birçok farklı tip konaklama imkanı bulabileceğiniz seçeneklerle çevrelendi. Termal zenginlikleriyle de göz dolduran Kazdağları’nda dilerseniz termal otellerde, dilerseniz taş evlerde veya denize kıyısı olan bir butik otelde konaklayabilirsiniz. Eğer siz de son dönemlerde yoğun ilgi gören bölgelerden biri olan Kazdağları’nı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ederiz.

kaz daglari milli parki gorsel

Kazdağları Milli Parkı

Zengin bitki örtüsü ve yüksek oksijen seviyesiyle ‘’Türkiye’nin Akciğeri’’ olarak bilinen Kazdağları, Biga Yarımadası’nın en yüksek dağıdır. Birçok farklı bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapan Kazdağları’nın özellikle Yunan Mitolojisinde sık sık adı geçen efsaneleşmiş İda Dağı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle Kazdağları’nın doğal güzelliklerinin yanında kültürel ve tarihsel bir dokuyu da içinde barındırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

1995 yılında bir kısmı Milli Park yapılarak koruma altına alınan Kazdağları, hem yörenin bütün güzelliklerini içinde barındıran hem de deniz ve vadilerle çevrili büyük bir alana yayılmıştır. Doğa severlerin sık sık ziyaret ettiği Kazdağları Milli Parkı da hem kamp yapmak hem de bölgeyi keşfetmek isteyenlerin tercih ettiği mekanlardan biri olarak biliniyor. Oldukça geniş bir alana yayılan Kazdağları Milli Parkı’nda yörenin güzelliklerini keşfederken oksijen deponuzu yenileyebilir ve şifalı bir tatil için Kazdağları otellerinde konaklayabilirsiniz.

hasan boguldu selalesi gorsel

Hasanboğuldu Şelalesi ve Şahinderesi Kanyonu

Kazdağları’nın eteklerinde, milli parkın sınırları içerisinde bulunan Hasanboğuldu Şelalesi, Edremit bölgesinin keşfetmeniz gereken el değmemiş güzellikleri arasında. Adını aldığı trajik hikayeyle bütünleşen Hasanboğuldu, sahip olduğu hikayenin yanı sıra oldukça eşsiz bir doğa harikası. Uzun ve taşlı bir yolun sonunda sizi bekleyen Hasanboğuldu Şelalesi, ziyaretçilerine muhteşem bir seyir keyfi yaşatırken doğal güzelliklerle dolu bir gezi deneyimi vadediyor. 

Edremit’te görülmesi gereken yerlerden bir diğeri olan Şahindere Kanyonu ise Kazdağları Milli Parkı’nın içinde yer alan bir diğer doğal güzellik. Temiz havayı içinize çekerken eşine zor rastlanır bir manzaranın tadını çıkarabileceğiniz Şahindere Kanyonu, Kazdağları ziyaretinizin en unutulmaz rotalarından biri olmaya aday. Altınoluk’ta bulunan bu kanyon, saklı kalmış  gerçek bir doğa harikası olarak biliniyor. Büyük kayalıklarla çevrili buz gibi bir suyun zemininde gezebileceğiniz Şahinderesi, piknik ve kamp yapabileceğiniz donanımlı bir tesise sahip.

daridere tabiat parki gorsel

Darıdere Tabiat Parkı

Kazdağları’nın en yüksek oksijen seviyesine ulaşacağınız alanlardan biri olan Darıdere Tabiat Parkı, hem bitki örtüsü hem de hayvan çeşitliliğiyle bölgenin eşsiz güzelliklerini gözler önüne seriyor. 2011 yılında tabiat parkına dönüştürüldüğünden beri yerli ve yabancı birçok turistin Kazdağları rotalarından biri olan Darıdere Tabiat Parkı, doğal çeşitliliğinin yanı sıra birçok farklı aktivite yapabileceğiniz alanlara sahip. 

Kamp yapmak isteyenler için bir çadır alanına sahip olan Darıdere Tabiat Parkı’nda çeşitli spor aktivitelerine katılabilir, piknik yapabilir veya bir yürüyüş sonrası manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Suyunun ve havasının şifalı olduğuna inanılan Darıdere, yaz turizminin yanı sıra şifa turizminin de yaygın olduğu bölgelerden biri olma özelliğini taşıyor. Hem temiz hava eşliğinde benzersiz bir doğa yürüyüşü yapabileceğiniz hem de eğlenceli aktivitelerle tatilinize renk katabileceğiniz bu durak, Kazdağları’nın keşfedilmesi gereken noktalarından biri olarak göze çarpıyor. 

Doğal güzellikleriyle size unutulmaz bir tatil deneyimi vaadeden Kazdağları’nda konaklama seçenekleri bulabileceğiniz Holimax’le hemen hayal ettiğiniz tatili planlayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın