Balayı tatili nerede yapılır denince ilk akla gelen tatil beldeleri Bodrum, Antalya, Kuşadası ve Çeşme olsa da aslında güzel ülkemizin dört bir köşesi gezilip görülmeye ve keyifli vakit geçirmeye o kadar uygun ki!

Eğer balayı tatili için popüler tatil yerlerinden farklı rotalar arıyorsanız sizin için harika 2 önerimiz var. İlk önerimiz huzur ve dinginliğin ön planda olduğu, romantik bir balayı tatili hayali kuranlar için Assos. İkinci önerimiz ise mistik esintileri sevenlere rüya gibi bir balayı tatili yaşatacak Kapadokya!

Yazımızda Assos ve Kapadokya’da balayı tatili yaparken nerelere gidebilir, nasıl vakit geçirilir sorularına cevaplar bulabilirsiniz. Şimdiden sevgi bağının güçleneceği, keyifli ve aşk dolu bir balayı tatili geçirmenizi dileriz.

assos liman gorsel 

Kısa Balayı Tatili için Ömürlük Huzurun Adresi Assos

Balayı tatili için uzun bir zaman ayıramadıysanız, bir hafta sonunu sanki 1 hafta tatil yapmış kadar dinlenerek geçirebilmeyi hayal ediyorsanız hayallerinizi gerçek kılacak yer Çanakkale’de bulunuyor. Çanakkale’nin çok sevilen tatil beldesi Assos konumu nedeniyle Antalya, İzmir gibi bir yoğunlukta turistle buluşmuyor. Buranın kendine has bir ziyaretçi kitlesi mevcut. Özellikle dingin, romantik bir balayı tatili yapmak isterseniz Assos’u tercih edebilirsiniz.

İstanbul’a araçla yaklaşık 6 saat mesafede bulunan Assos’a nasıl gidilir sorusunun cevabı öncelikle otobüs olmakla birlikte en yakın havaalanı olan Balıkesir Edremit’e gelerek sonrasında ortalama 2-5 saatlik bir yolculuk sonrasında da Assos’a gelebileceğinizi ekleyelim.

Assos’ta gezilecek yerler ile ilgili durakları şöyle sıralayabiliriz: Behramkale, Assos Antik Kenti, Athena Tapınağı, Köy Kahvesi ve Murat Hüdavendigar Cami.

Gündüz deniz keyfinizi yaptıktan sonra güneş batmadan 2-3 saat önce Behramkale köyüne gidip yörük tezgahlarını ve tatlı sokakları gezebilirsiniz. Güneşi batırmak için de Antik Şehir’i biraz gezdikten sonra Athena Tapınağı’na geçebilirsiniz. Akşama ulaştığınızda ise Antik Liman’da romantik bir akşam yemeğiyle balayı tatilinizi taçlandırabilirsiniz.

Ertesi gün ise aktivite olarak dalış yapabilir, mini bir gurme turuna çıkabilirsiniz. Assos’un keyifli restoran ve kafeleri şöyle: Club Beyaz, Etem İle Aslı, Leb-i Derya, İrfanın Yeri, Balıkçı Kahvesi, Avlu 124 Coffee Bar ve Récif Assos.

Eğer balayı tatili için rotanızı Çanakkale’ye çevirmeye karar verdiyseniz, Assos balayı otelleri listesinden seçeceğiniz konaklama yerinde Holimax ayrıcalığıyla avantajlı fiyata yerinizi hemen ayırtabilirsiniz.

kapadokya balon gorsel

Büyüleyici ve Mistik Bir Balayı Tatili için Kapadokya   

Dünyanın en saygın ve popüler dergilerinden olan Times’ın “Dünya’nın Yeni 25 Harikası” başlıklı listesinde 5.sırada yer almayı başaran ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde de yer alan Kapadokya’nın ününün uluslararası seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Balayı tatili için rüyalar aleminde gibi hissettirecek bir yer arıyorsanız rotanızı gönül rahatlığıyla Kapadokya’ya çevirebilirsiniz. Burada birbirinize tekrar tekrar aşık bile olabilirsiniz.

Kapadokya’da balayı tatili planlıyorsanız ve tarihi, doğal, mistik dokuyu incelemek istiyorsanız süreyi olabildiğince uzun tutmanız gerektiğini baştan söyleyelim.

Nevşehir’in ilçelerinden olan Avanos’ta Devrent Vadisi’nin, Saç Müzesi’ni, Zelve Açık Hava Müzesi’ni, Yeraltı Seramik Müzesi; Avanos ile Görme arasındaki Çavuşin’de Rahipler, Güllüdere ve Kızılçukur Vadileri ile Çavuşin Kilisesi’ni; Göreme’de Aşk Vadisi ve Açıkhava Müzesi’ni; Uçhisar’da ise Kale ve Güvercinlik Vadisi’ni gezebilirsiniz. 

Tüm bu bölgelere ayrı ayrı birer gün ayırmanız iyi olur. Kapadokya’nın en meşhur bölgelerinden Ürgüp için de özel zaman yaratmanız gezinin tadını doya doya çıkarmanızı sağlar. Ürgüp’te Asmalı Konak dizisinin çekildiği konağa gidip, duvarlara sinen aşk kokusunu solumayı ihmal etmeyin.

Kapadokya otelleri listesinde bölgenin arkeolojik dokusuyla uyumlu konaklama yerlerine göz atabilir, Holimax’in avantajlı fiyatlarıyla hemen rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. 

 

 

Yorum Yazın