Marmaris, Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen tatil rotalarından biri olmayı ısrarla sürdürmeye devam ediyor. Ülkemizin inci haline gelen bu bölgede yaz turizmi aktif olsa da ilkbahar aylarını da atlamamak gerekiyor.  Deniz kokan mis gibi havası, başından sonuna kadar uzanan Uzunyalı Sahili, doğa kokusu ve güneşin sıcaklığıyla birleşince Marmaris’i cennetten ayırt etmek zorlaşabiliyor. Hem yabancı hem de yerli turistlerin eğlenceli vakitler geçirmesine imkan tanıyan Marmaris, fazlasıyla yeşil alana sahipken, 2018 yılında hizmete açılan Burunucu Macera Parkı, Marmaris’in uzun zamandır ihtiyacı olan yenilik şeklinde noktayı koyuyor.

Açılışını yaptığı günden beri her yaştan kişilerin oldukça uygun fiyat karşılığında doğayla iç içe ve aktivite dolu eğlenceli vakitler geçirdiği bir yer olmuştur. Marmaris Burunucu Macera Parkı, Marmaris’te fazlasıyla tercih edilen ve açıldığı günden beri öncesinde niye eksikliği hissedilmemiş olmasını düşündürüyor. Marmaris gezilecek yerler içerisinde özellikle çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği yeşil alanlar ve eğlence araçları da park içinde bulunuyor. Burunucu macera parkında yapabileceğiniz aktiviteleri sizlere anlatalım.

buruncu eglence parki

Burunucu Eğlence Rehberi

Marmaris Burunucu Macera Parkı, çocuklar için  yapılabilecek çeşitli etkinliklerle doludur. Bu aktiviteleri sunmadan önce şunu söylemek isteriz; geniş bir alana yayılan park, canlı olarak takip edilen kamera güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Çocuklarınızın v e sizleri güvenliği yetkililer tarafından koruma altında tutuluyor. Bu sebeple parkın içinde rahatça güzel vakitler geçirebilirsiniz.

buruncu bisiklet parkuru

Bisiklet Parkuru

Parkta yeşilliklerin arasında bulunan sizlere güvenli sürüş şartları sunan bir bisiklet parkuru yer alıyor. Parkurun girişinde bulunan dağ bisikletleri ve dirseklik, kask gibi ekipmanları kiralayabilmeniz mümkün. Sonrasında harika manzaralı yollar sizi bekliyor.

buruncu macera parki alani

Macera Park Alanı

Çocukların eğlencesine önem veren macera parkı, genç ve yetişkinleri de atlamıyor. Bu alan tamamen sizler için tasarlanmış. Burunucu macera parkı, 13 metrelik serbest atlayışa elverişli platform, büyük trambolin, zipline,  tırmanma duvarı, dev salıncak ve üç katlı geniş parkur alanı bulunmakta. Bu alandan yararlanacak kişilerin güvenlik önlemleri yetkililer tarafından sağlanıyor. Bu sebeple herhangi bir risk yaşamıyorsunuz. Ayrıca arkadaş grubunuzla oynayabileceğiniz denge ve parkur oyunları da bu park içerisinde yer almaktadır. Tek başınıza da arkadaşlarınızla da tamamıyla keyifli vakitler geçirebilmek için uygun bir yer.

buruncu piknik alani

Piknik Keyfi Yapma İmkânı

Park içerisinde yer alan 18 adet piknik masası sayesinde burada eşsiz bir piknik deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Burunucu macera parkı içerisinde ateş ve mangal yakmak yasak olsa da sohbet edilebilir, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilir ve masa oyunları, puzzle gibi oyunlar ile vakit geçirebilirsiniz.

 

buruncu sahil

Sahil Keyfi

Macera parkını yazın ziyaret edecekseniz hiç endişelenmeyin, denize de girebilirsiniz. Genele göre daha sakin ve temiz bir alan olduğunu söylemek mümkün. Duş ve şezlonglara ek olarak soyunma kabinleri, güvenliğiniz için can kurtarma kulübesi de bu alanda bulunuyor.

buruncu yuruyus ve kosu parkuru

Yürüyüş ve Koşu Parkuru

Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki kiremit tozu ile kaplı bu parkur, hem sağlık hem de ayaklarınızı rahat ettirecek ve sağlıklı maddelerden yapıldığı için doğallığı ifade edecek şekilde tasarlanmıştır. Uzun mesafe parkurlarında da kullanılan bu malzemeler aynı zamanda vücutta bulunan elektriği topraklama özelliğinede sahiptir. Aynı zamanda şunu da belirtmek isteriz ki park içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz tek yer parkur değildir. Yeşil alanlarda ve sahil kenarında da aktivitenin keyfini yaşayabilirsiniz.

buruncu cocuklar icin oyun alan

Çocuklar için Oyun Alanı

Bu alan da daha çok elektronik oyun araçları bulunuyor. Ancak bilgisayarlardan ve oyun konsollarından bahsetmiyoruz. Bu alanda atlıkarınca, sesli kale oyuncakları, vagonlu tren gibi araçlar bulunmaktadır. Eğer çocuğunuz fiziksel aktivitelerden yorulursa ve yine de oturmak istemezse, alternatif olarak keyifli vakit geçirebileceği bu alana getirebilirsiniz.

Marmaris’te Nerede Kalınır?

Her bütçeye hitap edebilecek zengin konaklama seçeneklerine sahip olan Marmaris, yaz tatili yapmak için ideal yerlerden birisidir. Siz de Holimax üzerinden Marmaris Otelleri seçeneklerinden size uygun oteli bulup Holimax’ın ayrıcalıklı fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Yorum Yazın