İçmeler; ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Marmaris’in en popüler tatil beldelerinden biridir. Marmaris Körfezi içinde yer alan İçmeler, adını şifalı sayılan meşhur suyundan almıştır. İçmeler bölgesi; denizi, plajlarının temizliği, olağanüstü doğasıyla sizleri büyüleyecek bir atmosfere sahip. Türkiye’de su sporları ile popüler bölgelerden biri olan İçmeler’de gezilecek ve yapılacak pek çok aktivite bulunuyor.

Bu yazımızı okuduktan sonra; İçmeler’de gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler, ulaşım ve konaklama imkanları hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız.

icmeler gezilecek

İçmeler Gezilecek Yerler

Marmaris ilçe merkezine yalnızca 8 km uzaklıkta bulunan İçmeler; çevresi ormanla kaplı, yüksek tepelere sahip oldukça keyifli bir sahili olan meşhur tatil bölgelerindendir. Bölgede çok sayıda büyük alışveriş mağazaları bulunuyor. Turistlerin oldukça ilgisini çeken bu özellik, sizlere yaz tatilinizde bol bol alışveriş keyfi yapma imkanı da sunuyor. Birbirinden farklı mücevher, giyim ve deri mağazalarına sahil boyunca rastlayabilirsiniz.

Masmavi denizi ve sıcacık kumuyla meşhur olan İçmeler plajı, bu özellikleri sayesinde Marmaris’te en çok tercih edilen plajlar arasında geliyor. İçmeler plajı, mavi bayrak ödülüne sahip olmasıyla ilgi çeken, her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlayan plajlardan biridir. Yeşilin ve mavinin bütünleştiği, güneşin parıltısının içinizi aydınlatacağı bu plajda; denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Plaj önünde uzanan yürüyüş yolu sayesinde, deniz kenarında kısa yürüyüşler yapabilme imkanına da sahipsiniz. Ayrıca içmeler plajı arkasına konumlandırılmış pek çok otel de bulunmakta. Bu otellerde rahatlıkla konaklayabilir, Ege’nin sıra dışı enerjisiyle tatilinizin keyfini sürebilirsiniz.

icmeler yapilacak 3

İçmeler Yapılacak Aktiviteler

Tatil tercihi için her yaştan zevke hitap eden bölgeler arasında bulunan İçmeler, misafirlerine huzurun ve sessizliğin hâkim olduğu bir tatil vadediyor. Marmaris’e göre daha dingin olan bu bölge, su sporu aktiviteleriyle dikkat çekiyor. Jet ski, kano, muz, rüzgâr sörfü ve su kayağı İçmeler’de yapabileceğiniz su sporları arasında yer almakta. Deniz keyfine farklı bir eğlence katmak istiyorsanız, tavsiyemiz; İçmeler bölgesindeki söz konusu su sporu aktivitelerini deneyimlemeniz yönünde.

icmeler yapilacak 2

Balık tutmayı sevenler ve bunu keyifli bir aktivite haline getirmiş olanlar için; İçmeler, olta balıkçılığının yapıldığı ideal bölgeler arasında bulunuyor. Burada, tekne sahibi balıkçıların düzenlediği balık avlama etkinliklerine katılabilir, keyifli ve farklı bir gün geçirebilirsiniz. Daha önce olta balıkçılığı yapmamış olanlar içinse İçmeler, bu aktiviteyi deneyimlemek için harika bir yer!

Gündüz, denizde sakinliğin, doğanın ve denizin keyfini çıkardıktan sonra akşam doyasıya eğlenmeye ne derseniz? Yaz sezonunun renkli duraklarından biri olan bu bölgede, geceyi hareketli geçirmek isteyenler için; bölgede bulunan renkli publar, barlar ve diskolar en ideal seçenekler arasında geliyor. Ayrıca; akşam saatlerinde düzenlenen mehtap turlarına da katılarak tatilinizi renklendirebilirsiniz.

icmeler yapilacak

İçmeler Konaklama İmkanı

Otel seçiminde dikkat edilen en önemli kriterlerden bir tanesi; otelin denize olan yakınlığıdır. İçmeler plajı arkasına konumlandırılmış olan oteller, bu kriterleri karşılar nitelikte olan yerlerdir. Gösterişli doğa manzaralarına şahit olacağınız bu yerde; dinlendirici ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayarak tüm yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Uygun oteller konusunda oldukça elverişli olan Marmaris’te; her şey dahil otel, butik otel ve pansiyon seçenekleriyle arzu ettiğiniz istekler doğrultusunda otel bulmak çok kolay. Tatilinizi en konforlu şekilde geçirmenizi sağlayan her şey dahil oteller, sizlere bambaşka bir otel deneyimi fırsatı da sunuyor. Her şey dahil konsepte sahip bu oteller; sağladığı konforun yanı sıra eğlenceli aktiviteleri ve  gurme restoranları da sizlerle buluşturuyor. İçmeler bölgesinde konaklayabileceğiniz otelleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İdaş Hotel (+16)
  • İdaş Club Hotel
  • Mirage World Hotel
  • Elite World Marmaris Hotel
  • Grand Yazıcı Club Marmaris Palace
  • Orka Lotus Beach
  • Martı Resort Hotel

Yukarıda saymış olduğumuz tüm otelleri buraya tıklayarak daha detaylı bir şekilde inceleyebilir, Holimax’ in sunmuş olduğu kampanyalardan ve fırsatlardan yararlanarak keyifli bir tatil planı yapabilirsiniz.