Datça, el değmemiş doğası, mükemmel kıyıları ve turkuaz renkli deniziyle ülkenin en güzel yerlerinden biridir. Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Datça, yaz aylarında tatil yapmak için saklı bir cennet. Öyle ki şair olmayana şiir yazdırır, şarkı söylemeyene şarkılar söyletir. Datça yoğun tatil alanlarından kaçmak ve şehrin kalabalığından uzakta tatil yapmak isteyenlerin rotasıdır. Datça’da badem ve çam ağaçlarının dibinde huzurlu bir şekilde kamp yapmayı tercih edenlerin listemize bakmasını tavsiye ederiz.
Ilıca Camping: Muğla merkeze 2.5 saat uzaklıkta ve Datça merkeze 5 dakika uzaklıkta olan Ilıca kamp alanı, taşlık plajı, okaliptüs ağaçlarının altına kurulmuş berrak denize sahip çok keyifli bir konumda yer almaktadır. Datça’nın en meşhur tesisi olarak bilinen bu kamp alanı kampçıların ihtiyacı olan tüm ihtiyaçları tedarik edebilmektedir. Yani çocuğunuzla bile bu kamp alanına rahatlıkla gelip konforlu bir şekilde tereddüt etmeden kamp yapabilirsiniz.
Özil Camping: Karaincir mevkiinde bulunup Datça merkezine 18 kilometre, Muğla merkeze ise 2 saat uzaklıkta yer alır. Uyanır uyanmaz 3 adımda denizde olduğunuzu hayal edin. Bu kamp alanı denize sadece birkaç adım uzaklıkta olup sessizliği sevenler için ideal bir kamp alanı olarak bilinir. Sadece deniz sesi ve kuş sesleriyle yapacağınız kampta gece 12’den sonra ses yapmak bile yasaklanmıştır. Ayrıca Özil Camping’e evcil hayvanınızı alıp gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz her şey kamp içerisinde yer almaktadır. Wi- fi, tuvalet, sıcak su, buzdolabı, mangal yeri, duş ve piknik masası gibi çoğu imkân mevcut ve kamp alanına market de yürüme mesafesinde yer almaktadır.
Aktur Datça Camping: Datça merkeze 25 dakika mesafede bulunan Aktur kamp alanı Datça’nın bir diğer meşhur kamp alanlarından biridir. Bu sebeple karavancının ve kampçının ihtiyaç duyacağı tüm hizmetlere sahip ve deneyimli bir işletmedir. Çam ağaçlarının arasına kurulmuş olan Aktur Camping, kafa dinlemek isteyenler için harika bir tercih. Tesiste çadır kiralama, otopark, karavan kiralama, kafe, restoran ve ihtiyacınız olan her şey mevcut.
Datça’nın En Güzel Koyları
Datça’nın tertemiz suyu ve muhteşem güneşin altında dinlenmeyi sizde hak ediyorsunuz. Datça Yarımada’sı boyunca sıralanmış harika kıyılara sahiptir. Burada her hangi bir koyda bir kere suya girmeniz Sezen Aksu’nun da dediği gibi ‘ Kalbim Ege’de Kaldı’ demenize sebep oluyor. Gidenleri büyüleyen bu enfes koylar mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.
Datça, kıvrımlı yolları ve uzun yolu ile size biraz meşakkatli bir yol süresi yaşatabilir. Ancak Datça’yı bu denli özel kılanda zor ulaşılabilir olması. Datça’ya kafa dinlemek ve dinlenmek amacıyla gidenler için, vardıktan sonra hiç kimsenin memnun kalmadığını söylemek oldukça güç. Datça’nın bakir, el değmemiş ve el konulmamış koylarını sizler için sıraladık.
Kargı Koyu: Datça merkeze kilometre uzaklıkta yer alan Kargı Koyu, merkeze yakın avantajı ile popüler olan koylardandır. Burası Datça’nın en beğenilen koylarındandır. Suyu dalgasız ve ılık, plajı taşlıktır.
Domuzbükü Koyu: Datça sakinleri tarafından ismini buraya gelen yaban domuzlarından aldığı söylenmektedir. Buraya da yalnızca tekne turları ya da şahsi teknenizle gelebilmeniz mümkündür. Denizi çok berrak ve ılıktır. Burada bir gün konaklayacağım derseniz kamp kurabilirsiniz.
Akvaryum Koyu: Datça’da tekne turu yapmanızı ısrarla tavsiye ederiz. Tekne turu, Datça’nın en muhteşem koylarına sizi ulaştırıyor. Bu koylardan biri de Akvaryum Koyu’dur. Denizin dibini gördüğünüz masmavi suyu ile kendine hayran bırakıyor. Akvaryum koyuna kara yolu ile yürüyerek de gidebilirsiniz çok zahmetli ve biraz tehlikeli yoldur.
Gabaklar Koyu (Kızılbük): Mesudiye köyünde bulunan bükten bir tanesidir. Açıkça belirtmek gerekirse Mesudiye köyünün bükü de birbirinden farklı saklı bir cennet gibi. Arabayla ulaşılabilen Datça koyları arasında en sevdiklerimiz arasında yer alan Gabaklar Koyu, orman içinde pansiyonlar la ve dilerseniz çadır atabileceğiniz alanlarla sizi kendine bağlıyor. Denizinin güzelliğini anlatmaya ise kelimeler yetmez. Çakıl taşlı berrak masmavi suya girdiğinizde oradan ayrılmak biraz zor olabilir.