Balayı tatili her çift için mükemmel geçmesi istenen bir süreçtir. Bu yüzden organizasyon genelde aylar öncesinden yapılır, her detay düşünülür. Öncelikle bu konuda rahat olmanızı öneriyoruz, sonuçta John Lennon’ın da dediği gibi “Hayat; biz planlar yaparken, başımıza gelenlerdir.” Tabii ki hiç plan yapmayalım demiyoruz ama planlar tam istediğimiz gibi gerçekleşmezse de çok üzülmeye gerek yok diyoruz ve balayı tatili otelleri nasıl seçilir sorusunun cevaplarına geçiyoruz.

balayi otelleri

Hayaller Rotayı, Rota da Balayı Oteli Seçimini Belirler

Balayı oteli seçimi yapmadan önce nasıl bir balayı tatili hayal ediyorsunuz onu düşünün. Bu işin en keyifli kısmıdır! Şöyle bir ayaklarınızı uzatın, gözlerinizi kapatın ve balayı ile ilgili gözünüzün önüne gelen hayalleri paylaşın. Aklınızdan geçen fotoğraflara en uygun destinasyonları da belirledikten sonra otel seçimi yapmanız kolaylaşacaktır

balayi oteli

Balayı Bütçeniz Balayı Oteli Seçiminizde Başrolde

Balayı oteli seçimi yaparken tabii ki en büyük belirleyici bütçenizin ne kadar olduğudur. Yalnız bu demek değildir ki düşük bütçeyle hayallerinizdeki konaklama yerine gidemeyeceksiniz. Doğru kanaldan araştırma yaparsanız indirimli fiyatlardan ve kampanyalardan yararlanarak istediğiniz gibi bir yer bulmanız kolaylaşır.

Holimax üzerinden destinasyon, fiyat, otel türü gibi kategorilerde istediğiniz gibi filtreleme yaparak araştırma yapabilir ve kriterlerinize uygun oteller listesinden keyifle seçim yapabilirsiniz.

Tüm kriterleri seçtiniz ve karşınıza çıkan oteller listesine göz attınız ama yine de istediğiniz gibi bir yer bulamadınız mı? Bütçenizi biraz daha yükseltmeniz gerekiyorsa balayı tatili harcamalarında mesela alışveriş için ayırdığınız kalemden biraz kesinti yaparak konaklama kalemine aktarım yapabilirsiniz. Çareler tükenmez!

balayi oteli kriterleri

Balayı Oteli Hangi Kriterleri Taşımalı?

Balayı tatili anıları ve balayı oteli, muhtemelen tüm hayatınız boyunca zaman zaman konuşacağınız konu başlıkları olacak. Geçmişi yad ederken hoş cümleler kurmayı hepimiz isteriz. Bu yüzden balayı oteli seçimi yaparken bazı özelliklerin olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Öncelikle balayı demek romantizm demekse, romantizmin ortaya çıkması için de dingin bir ortam en iyisidir. Bu yüzden yetişkin otelleri, +16 oteller gibi seçenekler arasından tercih yapmanız doğru olabilir.  

Balayı tatili boyunca otelde odada çok vakit geçirildiğini hesaba katarsak, odanın bir süreliğine sizin sıcak yuvanız gibi olacağını söyleyebiliriz. Bu yüzden odada ihtiyaç duyacağınız her detayın olacağına emin olduktan sonra rezervasyonunuzu yaptırın. Balkonlu ve manzaralı bir oda balayı tatili için olmazsa olmazlar arasındadır.

Balayı çiftlerine balayı otelleri özel imkanlar sunar. Özel servisler ve hizmetlerle tabii ki fiyat artar. Sonuca değecek diye düşünüyorsanız balayı otelleri listesi içinden konaklama yeri tercihinizi yapabilirsiniz.

balayi otelleri ulasim

Balayı Oteli Ulaşım İmkanlarını İnceleyin

Romantik tatilinizin büyük kısmı otelde geçecek ve bu yüzden otelin imkanları elbette çok önemli ama en az onun kadar önemli olan bir diğer özellik ise otelin ulaşım imkanlarıdır.

Otele gelirken ve otelden ayrılırken ulaşım ile ilgili yaşayacağınız sıkıntılar tüm balayı tatili boyunca aldığınız zevki berbat edebilir. Otelin çevresinde hiçbir aktivite mekanı olmaması, en yakın merkezi yere ulaşmak için yüklü bir taksi parası vermek zorunda kalmak gibi durumlar can sıkıcı olabilir. 

Bu yüzden otel rezervasyonu yapmadan önce mutlaka ulaşım imkanlarına ve haritadan otelin çevresinde neler olduğuna mutlaka göz atın. Zaten minik bir keşif yapmanız balayı tatilinde nereleri gezsek sorusuna önceden tatlı cevaplarınız olmasını da sağlar. Yani bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. 

En uygun fiyatlı balayı otelleri listesine Holimax üzerinden ulaşabilir, kampanyalardan faydalanarak ekonomik balayı tatili yapabilirsiniz. Şimdiden romantizmin doruklarına çıkacağınız bir tatil geçirmenizi dileriz.

 

Yorum Yazın