Tüm yıl boyunca okulda eğlenirken bir yandan birçok yeni bilgi edinen çocuklar için yaz tatilinin yeri apayrıdır! Çoğuna sorsanız 3 ay bile onlara yetmez ama bir yandan da tatilin sonlarına doğru okulu ve okul arkadaşlarını da özlemeye başlarlar. Yaz tatilinde çocuklar evde daha çok vakit geçirmeye başlayınca ebeveynlerin de onlarla da daha çok haşır neşir olma vakti gelmiş olur.

Kitap okumak, film izleyip üstüne sohbet etmek, yemek yapmak, atık malzemelerden objeler yapmak, müzeleri gezmek, bahçede ya da balkonda bitki ve çiçek dikmek, oda düzenlemek ilk akla gelen çocuk aktiviteleri arasında diyebiliriz. Tatil boyunca bazen çocuğumla ya da çocuklarımla neler yapabiliriz, yaz tatili çocuk aktiviteleri neler olabilir bulamıyorum diyorsanız yazımızda detaylı öneriler de bulabileceksiniz, şimdiden iyi eğlenceler!

mother with little children lyin

Farklı Yaşlarda Okunabilecek Çocuk Kitapları Önerileri

Çocuklarla yapılabilecek aktiviteler arasında en güzel seçeneklerden biri kitap okumaktır. Kitap okumayı daha eğlenceli hale getirmek için mesela çocuğunuz dolaşmayı da seviyorsa birlikte kütüphaneye gidebilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde mimari yapısı farklı birçok ücretsiz kütüphane ve çalışma alanı bulunuyor. Büyüklerin de olduğu bu tarz yerlere gitmek çocuğunuz için farklı bir deneyim olacaktır.

Farklı yaş gruplarına yönelik çocuk kitapları önerileri şöyle:

Şapkadan Çıkan Tavşan / Jesus Ballaz ( 7-9 yaş )

Zac Power / Hız Tuzağı – H.I. Larry ( 8-10 yaş )

Aklından Düşünceler Geçen Çocuk / Christine Nöstlinger (9-10 yaş)

Korsan Okulu / Sir Steve Stevenson ( 9-11 yaş )

Gemici Dedem / Sevim Ak  ( 10-12 yaş )

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi / Luis Sepılveda ( 11-12 yaş )

Kitap okumayı interaktif hale getirmek için çocuğunuz kitabı okuduktan sonra kitabın ana fikri, kahramanları, olay yerleri hakkında konuşabilirsiniz. Çocuğunuza “Sen kitaptaki o kahraman yerinde olsan neler yapardın?” gibi sorular sorarak beyin fırtınasının kapılarını da aralayabilirsiniz.

cocuklarla film izlemek

Film İzlemek ve Film Sonrası Eğlenmek!

Film izlemeyi hepimiz seviyoruz hele bir de kocaman tabaklarda patlamış mısır ve taze sıkılmış meyve sularımız da olursa, demeyin keyfimize! Çocuklarla birlikte yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri de tabii ki film izlemek.

Film izlemek 2 saat ama günler, geceler çok uzun! Peki, film izledikten sonra neler yapılabilir? Filmle ilgili sohbet edebilirsiniz. Mesela çocuğunuza en çok hangi karakteri

sevdiğini, hangi karakteri sevmediğini ve bunların nedenlerini sorabilirsiniz. Belki de filmde beğenmediği sahneler olmuştur, o sahnenin nasıl daha güzelleşebileceğini sorup, çocuğunuzun yönetmenliğinde mini bir film seti oluşturabilirsiniz.

Çocuklarla birlikte izlenebilecek mini bir film listesi de ekleyelim:

Cesur Civciv (7- 10 yaş)

Bir Böceğin Yaşamı (8- 11 yaş)

Ratatuy (9-11 yaş)

Dünyanın Merkezine Yolculuk (9-12 yaş)

Buz Devri (8- 12 yaş)

cocuklarla yaz tatili

Yaz Tatilinde Tabii ki Tatile Çıkılmalı!

Okullar kapandığında çocuklar için tatil başlıyor evet ama tatili tam anlamıyla yaşamak için biraz evden de uzaklaşmak gerekiyor. Bütçeniz dahilinde, yaz boyunca, kısa ya da uzun mutlaka bir tatil planı yapın ve çocuğunuzla doyasıya eğlenin!

Çocukla tatile çıkarken nasılsa tatil yerinde yapacak bir şeyler buluruz diye düşünmeyin ve yanınıza mutlaka kutu oyunları alın ve sessiz sinema gibi alternatif seçenekleri de bir kenara not edin.

Ailecek tatile çıkıyorsanız konaklama yeri seçiminde çocuk dostu oteller arasından tercihinizi yapmanızı öneririz. Böylece çocuğunuza özel etkinlikler ve eğlence alanları hem onu mutlu edecek hem de sizin de biraz kendinize vakit ayırmanızı kolaylaştıracaktır. En uygun fiyata en kaliteli otellere tabii ki Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden, iyi tatiller!

Yorum Yazın