Ülkemizin hem tarihiyle hem kültürel dokusuyla güzide şehirlerinden biri olan Gaziantep’i sadece mideleri bayram ettirmek için bile ziyaret edenlerin sayısı oldukça fazla. Gastronomi merkezi olan bu şahane ilde en iyi Gaziantep lokantaları nereler diye merak ediyorsanız, yazımızda seçmece bir liste bulabilirsiniz. 

beyran corbasi

Gaziantep’te Kahvaltı Beyran Çorbasıyla Yapılır!

Gaziantep’te zeytin peynirle kahvaltı yapmayı düşünmüyorsunuz herhalde değil mi? Doğuda et kültürü tüm güne yayıldığı için kahvaltıda da etli bir çorba olan beyranı yöreye uyum sağlayabilirsiniz. Gaziantep’in en meşhur yemekleri arasında olan beyran koyun eti ve koyun yanağından yapılan, besleyici ve leziz bir çorbadır.

Gaziantep’te en iyi beyran çorbasını içebileceğiniz yerlerden biri Beyrancı Mustafa’dır. Tek yemekte uzmanlaşarak mükemmeli yakalayan Beyrancı Mustafa, lokantacılık konusunda mütevazı ama lezzet konusunda iddialı bir mekan olarak misafirlerini ağırlıyor. Yalnız baştan uyaralım çorba erken saatlerde bitiyor bu yüzden saat 10’a kalmadan lokantada yerinizi almalısınız. Hafta sonu ise bu saat 9’a kadar çekiliyor.

Bir şehri ziyaret ettiğimde yerli halkın tercih ettiği lokantalardan şaşmam diyenlerdenseniz Dukat Beyran’da hem çorba içip hem de müdavimlerle sohbet edebilirsiniz. Mekanında beyrandan sonra favori lezzeti ise beyin kavurma!

gaziantep kusleme

Konu Gaziantep ise Et Yemek Bir Ayrıcalıktır!

Gaziantep yeme içme mekanları içerisinde öne çıkan lokantalar elbette et konusunda uzman olan lokantalardır.

İmam Çağdaş’ta soğanlı lahmacunun hasını yiyebilirsiniz. Kebapları ve tatlıları ile de ünlü olan mekan birçok gurmeden ve lezzet avcısından tam not alan yerler arasında gösteriliyor.

Antep’te yöre halkının gönlünde de midesinde de taht kurmuş bir diğer lokanta ise Halil Usta! Buradaki yemeklerin lezzetinin sırrı et aşkında saklı, zira Halil Usta 8 yaşından beri kasaplık yapan biri olarak etten çok iyi anlıyor. Lokantanın en sevilen tarifi kesinlikle küşleme.

Tadında bir esnaf lokantası arıyorsanız Tadım Lokantası tam size göre! Tadım’da; Antep lahmacunu, firik pilavı, ekşili ufak köfte ve yoğurtlu patates ile sofranızı donatabilirsiniz.

Gaziantep’te et lokantaları listesi kolay kolay bitmez çünkü hepsi birbirinden şahanedir. Kısa ve hızlı bir tur yapacak olursak; kıyma kebabı için Kebapçı Ömer, yuvalama için Aşina, içli köfte için Çulcuoğlu, yöresel sulu et yemekleri için Yesemek Restoran, ciğer için Ciğerci Ali Haydar Usta ziyaret edilebilir.

Biraz şehir dışında olsa da bu kategoride listeye girmeye hak kazanan son mekan Ünal Et Lokantası. Burada günlük olarak sunulan tarifler değişebiliyor. Gittiğiniz zamanın şansına incik veya tandır ile buluşabilirsiniz. Değişmeyen lezzet ise kaymağın kendi yağı ile taş fırında usul usul pişen enfes katmer!

gaziantep baklavasi

İncecik Açılan Hamurlarıyla En İyi Gaziantep Baklavacıları

Gaziantep denince tabii ki et olmazsa olmazlar arasında ama hemen ardından gelen diğer tat olan baklavayı da unutmamak gerekir. Hiç başka tatlılara merak salmayın ve Antep’te baklavanın tadını çıkarın.

Mevzu bahis baklava ise Elit Baklava ve Koçak Baklava Türkiye’nin en başarılı yerleri arasında bulunuyor. Baklavanın tadına baktım ama gönlüm ille başka tatlılar da denemek istiyor diyorsanız Baklavacı Zeki İnal’da şöbiyet de yiyebilirsiniz. Yanında da şerbet içmeyi unutmayın!

menengic kahvesi

Gaziantep’te Yemek Sonrası Çay ve Kahve Olmazsa Olmaz!

Gaziantep’te sofraların biraz ağır tatlardan oluştuğu bir gerçek. Bu yüzden yemek sonrası ağırlığı biraz hafifletmek için çay ya da kahve içmek neredeyse farz oluyor.

Kahveci Fayat Usta’da harika bir menengiç kahvesi içebilir, çay için ise Tahmis Kahvesi’ne uğrayıp kekik türevi olan zahter çayını yudumlayabilirsiniz…

Türkiye’de Doğu mutfağının güzide yerlerinden biri olan Gaziantep ile ilgili ufak bir yeme-içme mekanları incelemesi yapmaya çalıştık. Okumak yeterli değil ki lezzet duraklarını bizzat ziyaret etmek gerek diyorsanız, Türkiye’nin birbirinden güzel mutfaklarına sahip şehirlerinde en uygun fiyata konaklayabileceğiniz otellere Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden, iyi tatiller ve afiyetler olsun!

 

 

Yorum Yazın