Eşsiz doğasıyla Türkiye’de birbirinden huzurlu sahil kasabası bulunuyor. Sahil kasabaları;  hayatın yoğunluğundan ve şehrin hızından yorulmuş olanların yavaşlayıp dinlenebileceği, sakinliği bulabileceği yerlerdir. Belki bu kasabalarda sürekli bir yaşam sürdürme imkanına sahip değilsiniz ama kısa süreli de olsa bu huzurlu atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Bu yaz, bir değişiklik yapıp Türkiye’nin şirin ve doğasıyla baş döndüren sahil kasabalarını keşfedin!

Yöre halkının sevecen ve samimi olduğu bu sahil kasabalarında; güneşin ilk ışıklarını harika bir manzara eşliğinde karşılayabilir, kasaba pazarlarını gezebilir, halktan insanlarla vakit geçirerek keyifli ve huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Bu yazımızda; Türkiye’de gezmekten keyif alacağınız sahil kasabalarından bahsedeceğiz.

Köyceğiz, Muğla

koycegiz

Türkiye’nin en sakin sahil kasabaları içerisinde yer alan Köyceğiz, sizlere huzurun kapılarını aralıyor! Henüz kasabaya yaklaşmadan bile size olağanüstü bir manzara sunan Köyceğiz, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için birebir. Narenciye bahçeleri, şirin halk pazarları, taptaze oksijeni ile Köyceğiz’de ruhunuzu besleyebilecek, dingin bir tatil geçirme fırsatı yakalayacaksınız. Ayrıca Köyceğiz’de ve çevresinde gezip keşfedebileceğiniz pek çok yer de bulunuyor. Ekincik Koyu, Kaunos Antik Kenti, Kaunos Kral Mezarları, Ağla Yaylası, Sait Bey Konağı, Köyceğiz Gölü, Toparlar Şelalesi, Yuvarlakçay ve Sultaniye Kaplıcaları gibi yerler Köyceğiz’de keşfetmekten keyif alacağınız noktalar arasında.

Karasu, Sakarya

Marmara bölgesinde Sakarya’ya bağlı bir ilçe olan Karasu, Türkiye’nin huzur köşesi listesinde ilk sıralarda yer alan sevimli bir sahil kasabası. İstanbul’a yakınlığı sayesinde sakinlik arayanların ilk adreslerinden biri olan Karasu, yaz turizminin gelişmekte olan son zamanların popüler tatil beldeleri arasında yer alıyor. Özünüze dönüp kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabileceğiniz bu yerde, birçok doğa aktivitesi yapma fırsatı da yakalayacaksınız. Doğa yürüyüşler, trekking, tırmanış, olta balıkçılığı gibi seçenekler Karasu’da deneyimlemekten keyif alacağınız aktiviteler arasında bulunuyor.

karasu

Albenisi yüksek, günübirlik tatil yapabilme imkanına sahip olduğunuz bu muhteşem sahil kasabasında; Melen gölü, Sakarya nehri, Acarlar Akgöl ve Maden deresi gibi sıra dışı güzellikteki yerleri de gezebilirsiniz.

Sokakağzı, Çanakkale

sokakagzi

Tam bir keyif rotası olan Sokakağzı; Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı küçük bir sahil kasabası. Eğer aradığınız şey; sakinlik, huzur ve deniz manzaralı yazlık evler ise sizleri bu şirin sahil kasabasına davet ediyoruz! El değmemiş doğasına, yöre halkının samimi diline hayran kalacağınız bu kasabada, güne huzur dolu sahil şeridinde yürüyüş yaparak başlayabilir; keyif dolu yazlık balkonunuzda hoş sohbetler eşliğinde günü kapatabilirsiniz. Bu paragrafları okurken kafanızda bu büyüleyici anları betimlediğinizi varsayarak bir diğer sahil kasabasını anlatmaya geçiyoruz. ☺

Mazı, Bodrum

mazi

‘’Bodrum’da sakin bir sahil kasabası mı?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii, Bodrum’un en kalabalık turistik bölgeler içerisinde yer aldığını bilmeyen yoktur. Ama Mazı, sanıldığının aksine sessizliğin ve huzurun hakim olduğu bir sahil kasabası. Bodrum ilçe merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Mazı, çevresinde bulunan bakir koylarla sizlere keşif dolu bir tatil imkanı sunuyor. Ayrıca Mazı’da yediğiniz zeytinin ve tattığınız zeytinyağının lezzetini unutamayacağınıza eminiz. İnzivaya çekilebileceğiniz en güzel noktalar biri olan Mazı’da; harika anılar biriktirebilir, hep hatırlayacağınız bir kasaba hayatı yaşayabilirsiniz. Her zaman özlemini duyduğunuz el değmemiş doğaya ve berrak denize, burada kavuşacağınıza eminiz.

Yorum Yazın